Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπλεξίματα των Σκοπιανών "Μακεδόνων" και στη Βουλγαρία


Οι Βούλγαροι δεν αστειεύονται ! Δεν παίζουν με την εθνική ασφάλεια, ούτε δίνουν λογαριασμό σε "οργανώσεις", όταν πρόκειται για τη διαφύλαξη ζωτικών εθνικών τους συμφερόντων.

Διαμαρτύρεται η "Ευρωπαϊκή Ελέυθερη Συμμαχία" (EFA), επειδή η Βουλγαρική Αστυνομία, κάλεσε σε "συνέντευξη" 180 μέλη του κόμματος των "Μακεδόνων" (UMO ILINDEN PIRIN), πολιτικού σχηματισμού ανάλογου με το "Ουράνιο τόξο" του Βοσκόπουλου, με 6.000 μέλη. Η "συνέντευξη" ΄περιείχε έξη ερωτήσεις:

1. Έχετε υπογράψει αίτηση εγγραφής μέλους στο UMO;

2. Ποιός σας έδωσε την αίτηση;

3. Που βρισκόσασταν όταν το UMO μάζευε υπογραφές;

4. Είστε ή ήσασταν ποτέ, μέλος άλλου κόμματος;

5. Πήρατε ποτέ χρήματα, για να γίνεται μέλος του UMO

6. Ποιά είναι η εθνικότητά σας;

Όπως βλέπετε η πολιτική των "Μακεδόνων" να θέτουν θέματα αναγνώρισης της υποτιθέμενης μειονότητάς τους, καταπίεσης, κ.λ.π., δε μένει αναπάντητη, από τους Βούλγαρους, με τρόπο μάλιστα ιδιαιτέρως σκληρό.

Αν η Ελλάδα, αντιμετώπιζε έτσι το "Ουράνιο Τόξο", θα είχε γίνει πρώτο θέμα στα CNN, NY TIMES, W.POST, BBC, κ.λ.π.

Στη Βουλγαρία, όμως θεωρείται αυτονόητη (όπως και στη γειτονική Τουρκία), η προστασία του κράτους, από ομάδες που πιθανόν θα αποσταθεροποιούσαν την εθνική ασφάλεια και η "ενόχληση" αυτών, όταν το παρακάνουν.

Υπάρχουν όρια στη δράση κάθε ομάδας. Και ένα κράτος που φροντίζει για την ασφάλεια του λαού του, οφείλει να λαμβάνει μέτρα, ισορροπώντας, από τη μιά με την αυστηρή προσήλωση, που πρέπει να έχει στη διαφύλαξη των ατομικών ελευθεριών και από την άλλη με τη θεσμική υποχρέωσή του για την προστασία του εθνικού συμφέροντος (όπως το αντιλαμβάνεται το σύνολο του έθνους και όχι ορισμένες "ομάδες συμφερόντων").

Νομίζω, ότι στην κοινή συνείδηση των Ελλήνων, έγινε κατανοητό, ότι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού είναι απολύτως σεβαστό στην Ελλάδα.

Αυτό που δεν είναι ανεκτό, είναι το δικαίωμα αυτό, να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, από κάποιους, που ονειρεύονται αλλαγές συνόρων. Αυτούς, δεν μπορεί να τους αφήνει ανενόχλητους η πολιτεία, ούτε και το έθνος!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]