Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα "υπερ-υπηρεσία" ασφαλείας..

Greece-Salonika

Στη δημιουργία μιας "υπερ-υπηρεσίας" που θα ξεπερνά κατά πολύ ακόμη και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΕΥΠ προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως διέρευσε χθες,ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης δήλωσε σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους πως "δρομολογείται η σύσταση του ενιαίου Κέντρου Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών, το οποίο θα θέσει υπό την ομπρέλα του όχι μόνο την Αστυνομία, την ΕΥΠ και τις υπόλοιπες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα"!
Σύμφωνα με υπηρεσιακούς κύκλους του υπουργείου, «στόχος του Ενιαίου Κέντρου θα είναι να υπάρξει αρμονική συνεργασία μεταξύ όλων των διωκτικών αρχών της χώρας που σήμερα ανήκουν σε διάφορα υπουργεία, όπως είναι το Εσωτερικών, το Εμπορικής Ναυτιλίας, το Οικονομικών, αλλά ακόμη και ΔΕΚΟ(!) με σκοπό την πιο συντονισμένη δράση της ΕΛ.ΑΣ..».
Ουσιαστικά, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες,"ο κάθε πολίτης θα αποκτήσει ένα ξεχωριστό φάκελλο στον οποίο και θα καταγράφονται όλα τα διαθέσιμα γι'αυτόν στοιχεία.." .Πρόκειται για μια απόπειρα εφαρμογής μοντέλων υπηρεσιών (όπως η αμερικανική NSΑ) που ήδη εφαρμόζονται σε αρκετές χώρες της Ε.Ε. αλλά και στις ΗΠΑ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]