Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνίδα Πρέσβης στα Σκόπια: "Δεν γνωστοποιούνται τα περιστατικά βίας εναντίον Ελλήνων στην ΠΓΔΜ"!!


Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της σχετικά με τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών ΜΜΕ αλλά και του Σκοπιανού προέδρου Μπ.Τσεβερνκόφσκι περί επιθέσεων σε πολίτες της ΠΓΔΜ που μετέβησαν στην Ελλάδα, ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν περιστατικά εις βάρος Ελλήνων πολιτών στην ΠΓΔΜ, ενώ πρόσφατα άγνωστοι έσπασαν παράθυρα της ελληνικής πρεσβευτικής κατοικίας στα Σκόπια (φώτο*) .
Τα περιστατικά αυτά μάλιστα, όπως ανέφερε, δηλώθηκαν και στην αστυνομία της ΠΓΔΜ, ωστόσο συνειδητή επιλογή της ελληνικής πλευράς ήταν αυτά να μην γνωστοποιηθούν δημόσια για να μην δημιουργηθούν δυσμενείς συνθήκες(!!!), οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν αρνητικό αντίκτυπο σε επίπεδο κοινωνιών!
Για τις επιθέσεις εναντίον Σκοπιανών οδηγών φορτηγών,η κ.Παπαδοπούλου δήλωσε πως "δυστυχώς τέτοια περιστατικά δεν δηλώθηκαν στην ελληνική αστυνομία, παρά μόνον στην αστυνομία της ΠΓΔΜ, γεγονός που δυσκολεύει τις έρευνες στην Ελλάδα".
Επεσήμανε ότι η ελληνική αστυνομία εξετάζει αν πράγματι συνέβησαν τέτοια περιστατικά, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μεμονωμένα.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ πάντως,απάντησε σήμερα στην κ. Παπαδοπούλου ότι δεν γνώριζε για περιστατικά κατά Ελλήνων στην ΠΓΔΜ και εξέφρασε τη λύπη του γι' αυτά..

Εν τω μεταξύ,αναφερόμενος χθές στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα σχετικά με το όνομα της χώρας, ο κ. Τσερβένκοφσκι δήλωσε ότι η διένεξη μπορεί να επιλυθεί μόνον εάν υπάρχει βούληση για συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές συμπληρώνοντας πως «η επίτευξη λύσης δεν είναι δυνατή εάν γίνεται επίδειξη δύναμης προκειμένου να επιβληθεί μια λύση που θέτει σε κίνδυνο την εθνική μας ταυτότητα και την αξιοπρέπεια του λαού μας»..
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]