Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΠΓΔΜ: Αναφορές Μπράνκο Τσερβένκοφσκι για ονομασία και εκλογές

Επίκληση λογικής

στους Σκοπιανούς

«Με το να εκφράζουμε συνεχώς και μόνο την απογοήτευση και τη μοιρολατρία μας για το γεγονός ότι δεν λάβαμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι, δεν αλλάζουμε την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα, εξαιτίας της εκκρεμότητας της ονομασίας, χρησιμοποίησε το δικαίωμα του βέτο και δεν μας επέτρεψε να λάβουμε πρόκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ το ίδιο αναγγέλλει ότι θα πράξει και σχετικά με τo ενδεχόμενο έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία κατάσταση την οποία πρέπει να αντιμετωπίζουμε με λογική και να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μιλώντας σε εκδήλωση τοπικών επιχειρηματιών στα Σκόπια.

«Η Μακεδονία πρέπει να καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια και μέσω σοβαρών διαπραγματεύσεων να φτάσει το συντομότερο δυνατόν σε έναν λογικό συμβιβασμό και μια δίκαιη λύση. Έναν συμβιβασμό ο οποίος θα δώσει τέλος στο πρόβλημα του ονόματος, όμως δεν θα πρέπει να απειλήσει αυτό το οποίο είναι πολύ σημαντικό γι΄εμάς: την εθνική μας ταυτότητα. Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν επιτυχή κατάληξη. Μπορεί η Ελλάδα να θέσει τέτοιους όρους τους οποίους εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε. Όμως υποχρέωση μας για το μέλλον αυτού του τόπου, είναι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια», ανέφερε ακόμη ο κ. Τσερβένκοφσκι.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε και στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 1ης Ιουνίου λέγοντας ότι η έναρξη της προεκλογικής περιόδου υπήρξε απογοητευτική: «Σημειώθηκαν σοβαρά περιστατικά, με χρήση βίας και όπλων, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνον τις περιουσίες αλλά και τις ζωές των ανθρώπων. Εάν αυτή η τρέλα δεν σταματήσει ευθύς αμέσως, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δεχτεί πλήγμα η διαδικασία της ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης της χώρας και να αντιμετωπίσουμε εσωτερικές εντάσεις και αποσταθεροποίηση. Στην περίπτωση αυτή, το βέτο δεν θα έρθει απ΄έξω, αλλά θα το βάλουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας», τόνισε ο κ. Τσερβένκοφσκι.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]