Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Δήθεν Γενοκτονία Ποντίων»

«Οι εορτασμοί για την "Ημέρα της δήθεν Γενοκτονίας των Ποντίων" δεν συνάδουν με το πνεύμα του διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε τις εν λόγω δραστηριότητες, που έχουν στόχο τη χώρα μας και τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, Ατατούρκ», αναφέρει η ανακοίνωση και καλεί «όσους προβάλλουν τους ισχυρισμούς αυτούς, να αντιμετωπίσουν τις ιστορικές αλήθειες».

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι στους φετινούς εορτασμούς συμμετείχαν «μέλη του Κοινοβουλίου, αρμόδιοι των πολιτικών κομμάτων, τοπικοί διοικητικοί παράγοντες, αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης».

«Για μια ακόμη φορά, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, για τις συμπεριφορές αυτές που τραυματίζουν τη φιλία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη που τείνει να δημιουργηθεί μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού και διαβρώνουν τη διμερή συνεργασία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προσωπικά πάντως, αφήνω ασχολίαστη την συγκεκριμένη ανακοίνωση, μιας και η ιστορία, οι συγγραφείς και οι φωτορεπόρτερ της εποχής, μας μετέφεραν όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα πως βεβαίως δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων, αλλά αυτό που έγινε από την πλευρά του Κεμαλικού καθεστώτος (εθνάρχης και ήρωας της Τουρκίας) ήταν στην κυριολεξία κάτι παραπάνω από γενοκτονία, ήταν μία ωμή και χωρίς προηγούμενο σφαγή...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]