Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γκρούεφσκι: 'Ενταξη στην Ευρώπη μόνο ως Μακεδόνες


«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την ταυτότητά μας, τον πολιτισμό και την παιδεία μας, επειδή αυτά αποτελούν κρίσιμα προαπαιτούμενα για ένα ευημερές, βιώσιμο μέλλον για κάθε έθνος» δήλωσε αργά χθες το βράδυ, από τη Ρώμη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

«Δεν υπάρχει κανείς διοικητικός μηχανισμός που θα μπορούσε να διαγράψει τη μνήμη για το ποιοι είμαστε και τι είμαστε. Δεν υπάρχει υποκατάστατο της ταυτότητας. Επομένως, δεν θα ενταχθούμε στην Ευρώπη με κανέναν άλλον τρόπο, παρά μόνο ως Μακεδόνες» τόνισε ο κ. Γκρούεφσκι, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού, αφιερωμένη στη μνήμη του Αγίου Κυρίλλου.

«Παρά το γεγονός ότι ένα κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ κάνει προσπάθειες προκειμένου να αποτρέψει την ευρωατλαντική μας ενσωμάτωση, αρνούμενο την εθνική μας ταυτότητα και τη μοναδικότητά μας, εμείς είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην ένταξη σε αυτούς τους θεσμούς με αξιοπρέπεια, ως έθνος του οποίου ο πολιτισμός και η γλώσσα αποτελούν έναν από τους θεμέλιους λίθους του ευρωπαϊκού πολιτισμού», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Πάντως, καλά θα κάνει να μην το δέσει και κόμπο ο Γκρούεφσκι πως θα τους γίνει πρόταση και θα τους παρακαλάει όλη η Ευρώπη προκειμένου να εισέλθουν στην Ενωμένη Ευρώπη. Γιατί, αν κάτι τέτοιο νομίζει, καλό είναι να αλλάξει πλευρό, για να δει κάποιο άλλο όνειρο. Και τώρα πια που μπαίνει και το καλοκαίρι... θα έχει στη διάθεσή του πολλά όνειρα θερινής νυκτός...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]