Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η EUROPOL θα είναι η αστυνομία της Ευρώπης


Αστυνομική υπηρεσία αποκτά

από το 2010 η ΕΕ


Αυτό σηματοδοτεί η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, να εντάξει στα κοινοτικά όργανα την ευρωπαϊκή αστυνομία Europol το 2010.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι δραστηριότητες της Europol για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος θα χρηματοδοτούνται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.
«Η σημερινή συμφωνία θα διευκολύνει τη στενότερη συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων μεταξύ των κρατών μελών» ανακοίνωσε από το Λουξεμβούργο, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ζακ Μπαρό (αντικαθιστώντας στο Συμβούλιο τον Ιταλό Επίτροπο Δικαιοσύνης, Φράνκο Φρατίνι).
Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι η απόφαση αυτή έχει δύο στόχους: Αφενός την απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας και λήψης αποφάσεων της Europol, με τη δημιουργία μιας κεντρικής διοίκησης και αφετέρου την αντικατάσταση της διακυβερνητικής χρηματοδότησης από μία Κοινοτική χρηματοδότηση.
«Η σημερινή απόφαση δείχνει ότι τα κράτη μέλη αναγνωρίζουν το σημαντικό ρόλο της Europol» αναφέρει η Επιτροπή, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των αστυνομικών αρχών στην Ευρώπη και η καλύτερη προστασία των πολιτών της ΕΕ. Η Europol ιδρύθηκε το 1992 και έχει έδρα τη Χάγη.
Το διοικητικό συμβούλιο της Europol αποτελείται από έναν εκπρόσωπο από κάθε κράτος μέλος. Μία από τις βασικές της δραστηριότητες είναι η συγκέντρωση και επεξεργασία πληροφοριών από τις αστυνομικές αρχές των κρατών μελών της ΕΕ, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.
Άλλες δραστηριότητές της αφορούν την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, την καταπολέμηση της παραχάραξης χαρτονομισμάτων και την καταπολέμηση διακίνησης πυρηνικών και ραδιενεργών υλών. Ο ετήσιος απολογισμός των δραστηριοτήτων της Europol ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ, τα οποία καλύπτονται από συνεισφορές των κρατών μελών.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]