Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρση των ρωσικών κυρώσεων κατά της Γεωργίας αποφάσισε ο Πούτιν


Εντολή για την άρση των ρωσικών κυρώσεων που εξακολουθούν να ισχύουν κατά της Γεωργίας έδωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποσκοπώντας στην «εξομάλυνση» των σχέσεων της Μόσχας με την Τυφλίδα.

Τον Οκτώβριο του 2006, η Ρωσία ανέστειλε τις αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες συνδέσεις με την Τυφλίδα, μετά τη σύλληψη στη Γεωργία τεσσάρων ρώσων αξιωματικών για «κατασκοπεία». Η Μόσχα επέβαλε επίσης την ίδια χρονιά εμπάργκο στην εισαγωγή μεταλλικού νερού και κρασιών από τη Γεωργία.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να ληφθούν επιπρόσθετα πρακτικά μέτρα για την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Γεωργία», επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Εκτός από τις αποφάσεις που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ για την ομαλοποίηση των μεταφορικών συνδέσεων ανάμεσα στις χώρες μας, θα αποκατασταθούν οι ταχυδρομικές συνδέσεις εντός των προσεχών ημερών», προσθέτει, σημειώνοντας ότι προβλέπεται επίσης να γίνουν διαβουλεύσεις για το θέμα «της πρόσβασης γεωργιανών προϊόντων στη ρωσική αγορά».
Eντονη ανησυχία στην Ουάσιγκτον
για τις κινήσεις Πούτιν
Τη μεγάλη της ανησυχία για την πρόθεση της Μόσχας να ενισχύσει τις σχέσεις με την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία εξέφρασε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Κοντολίζα Ράις στο Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.
«Ανησυχούμε πολύ με αυτές τις κινήσεις και ενημέρωσαμε τη ρωσική κυβέρνηση για τις απόψεις μας» δήλωσε η Ράις στους δημοσιογράφους.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για ενίσχυση των σχέσεων με τις δύο προαναφερθείσες υπό απόσχιση επαρχίες της Γεωργίας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]