Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νίμιτς: Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα


Μιλώντας στους δημοσιογράφους έπειτα από τη συνάντηση του με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη ο Μάθιου Νίμιτς δήλωσε ότι η Ελληνίδα υπουργός ήταν ξεκάθαρη όσον αφορά την επίλυση του θέματος με τρόπο αξιοπρεπή και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και των δύο πλευρών.

Ερωτηθείς για το πόσο εύκολη είναι μια λύση μέχρι τον Ιούλιο ο κ. Νίμιτς δήλωσε: «Έχω επαναλάβει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Μια λύση θα μπορούσε να βρεθεί μέχρι τον Ιούλιο αλλά και εντός των επόμενων ημερών».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της πολιτικής κρίσης των Σκοπίων ο κ. Νίμιτς τόνισε πως η προεκλογική περίοδος δυσχεραίνουν τέτοιες διαπραγματεύσεις και σημείωσε πως οι διαπραγαμτεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας είναι ζωντανές.

Ο κ. Νίμιτς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μια μελλοντική συνάντηση στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους των δύο χωρών ή εκ νέου επισκέψεις στις δύο χώρες.

Σύντομα λύση για ΠΓΔΜ ζητά ο Α. Λοβέρδος

Η υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε τον Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή και υπεύθυνο του τομέα εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως έγινε μια γενικότερη συζήτηση για τις σχέσεις Βουλής και κυβέρνησης σε θέματα του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ζητήσει ο μεσολαβητής Μ. Νίμιτς - ο οποίος συναντάται το απόγευμα με την υhπουργό των Εξωτερικών και ακολούθως με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - εξηγήσεις για τους λόγους απόρριψης από την Αθήνα της τελευταίας του πρότασης, απάντησε ότι «το να ζητεί κανείς εξηγήσεις από την Ελλάδα μετά το Βουκουρέστι δεν είναι καθόλου λογικό».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι το θέμα πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό, λέγοντας ότι «μία εκκρεμότητα λιγότερη στα Βαλκάνια είναι το καλύτερο δυνατό για την περιοχή», για να τονίσει, όμως, ότι «αυτό, φυσικά και δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις».

Η Ελλάδα, συνέχισε ο κ. Λοβέρδος, είπε τις θέσεις της στο Βουκουρέστι, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και έγιναν δεκτές. Από κεί και πέρα, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας ασκεί την πολιτική της για τα Σκόπια, ως προς το θέμα της ονομασίας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]