Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαρκοζί: Οι Τούρκοι δεν θα μπουν στην Ευρώπη

Σαφές το μήνυμα

του Νικολά στις ΗΠΑ

Επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι θα οργάνωνε δημοψήφισμα εάν ετίθετο τέτοιο θέμα.

"Ήμουν ανέκαθεν αντίθετος στην ένταξη της Τουρκίας" επειδή "η Τουρκία δεν βρίσκεται στην Ευρώπη", τόνισε ο Σαρκοζί σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε απόψε με την ευκαιρία του ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του. "Εάν τεθεί το θέμα όσο εγώ είμαι πρόεδρος, θα κάνω δημοψήφισμα", πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για κάθε μελλοντική ένταξη χώρας στην ΕΕ.

«Θα ήταν λάθος να κάνουμε το δημοψήφισμα αυτόματο. Εάν αύριο οι Ελβετοί θέλουν να ενταχθούν στην Ευρώπη, δεν θα αμφισβητήσουμε ότι είναι Ευρωπαίοι, για να οργανώσουμε δημοψήφισμα» διευκρίνισε.

Ο Νικολά Σαρκοζί έκανε και την αυτοκριτική του σημειώνοντας ότι «χωρίς αμφιβολία έχει κάνει λάθη» κατά την πρώτη χρονιά της θητείας του, πρόσθεσε όμως ότι οι μεταρρυθμίσεις παραμένουν αναγκαίες για να μεταμορφώσει τη Γαλλία.

Ερωτηθείς για την πτώση της δημοτικότητας του στις δημοσκοπήσεις, ο Σαρκοζί δήλωσε: «Χωρίς αμφιβολία δεν εξήγησα αρκετά, χωρίς αμφιβολία εγώ ο ίδιος έκανα λάθη».

Οταν οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν ότι οι Γάλλοι «βρίσκονται σε σύγχυση», ο Σαρκοζί παραδέχτηκε ότι έχει ένα μέρος της ευθύνης, ζήτησε όμως να κριθεί στο τέλος της πενταετίας, διαβεβαιώνοντας ότι εξελέγη για να υλοποιήσει «τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, που μεταδόθηκε ζωντανά από το Μέγαρο των Ηλυσίων και είχε διάρκεια 90 λεπτών, ο Σαρκοζί δήλωσε «σοκαρισμένος» απ' όσα συνέβησαν στο Θιβέτ και είπε μάλιστα ότι το ανέφερε στον πρόεδρο της Κίνας, Χου Ζιντάο.

Ο Σαρκοζί πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, τον προσεχή Αύγουστο, στο Πεκίνο. Διευκρίνισε δε, ότι «θα κάνει τα πάντα» ώστε οι χώρες της ΕΕ (την προεδρία της οποίας θα έχει τότε η Γαλλία) να λάβουν μια «κοινή θέση» στο θέμα αυτό.

Τέλος, ο γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε πεισματικά να απαντήσει σε ερωτήσεις για την προσωπική του ζωή και τον γάμο του με την Κάρλα Μπρούνι, παρά το γεγονός ότι του επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους ότι ήταν εκείνος που πρόβαλλε στα ΜΜΕ ιδιωτικές του στιγμές.

Ο Σαρκοζί έχει τη δική του άποψη και συνεχίζει να την έχει παρά αυτά που λέγονταν.

Είναι η Γαλλική άποψη για τα πράγματα και δεν ήταν προεκλογικό κόλπο.

Αν οι ΗΠΑ θέλουν να διαλύσουν την ΕΕ βάζοντας μέσα τους Τούρκους, οι Γάλλοι λένε όχι.

Η παλιά Ευρώπη θέλει να κυριαρχήσει.

Οι ΗΠΑ μαζί με την Τουρκία και τη νέα Ευρώπη λένε όχι σε αυτά τα σχέδια.

Η Ελλάδα έχει πάρει θέση εδώ και καιρό.

Ο Καραμανλής θα παίξει με την Ευρώπη.

Στα σχέδια της Ευρώπης είναι η στρατηγική συμμαχία με Ρωσία.

Η Ελλάδα έχει και άλλους λόγους να το θέλει αυτό.

Τον ελληνοτουρκικό πόλεμο που δεν θα σταματήσει ποτέ.

Και στον οποίο οι μόνοι πραγματικοί μας σύμμαχοι είναι οι Ρώσοι.

Μέχρις αποδείξεως του εναντίον, βεβαίως…

Wolf

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]