Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισραήλ: Αρνείται την ειρήνη!!!

Σε μία απόρφαση κόλαφο κατά της ειρήνης και οποιασδήποτε λογικής, οι εβραίοι αρνούνται την ειρήνη στους παλαιστινίους!

Καμία τιμωρία από ΟΗΕ, ΝΑΤΟ κ.λ.π.;

Για μία ακόμη φορά κάνει επίδειξη δύναμης το Ισραήλ, δείχνοντας ποιός είναι το πραγματικό "αφεντικό"

Τσιμουδιά, άχνα, έβγαλε τον σκασμό ο Μπους σαν καλός υπάλληλος

Πρόταση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε, για εξάμηνη εκεχειρία αρχικά στη Λωρίδα της Γάζας και εν συνεχεία στη Δυτική Όχθη απηύθυνε την Πέμπτη η Χαμάς, υπό την προϋπόθεση το Ισραήλ να άρει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στη Γάζα.
«Η οργάνωση συμφωνεί για μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας (...) διάρκειας έξι μηνών, διάστημα κατά το οποίο η Αίγυπτος θα εργαστεί για την επέκταση της εκεχειρίας και στη Δυτική Όχθη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χαμάς που διάβασε ο αρχηγός της και πρώην υπουργός Εξωτερικών Μαχμούντ αλ-Ζάχαρ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Κάιρο με τον επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών Ομάρ Σουλεϊμάν.
Σύμφωνα με τον Ζάχαρ, βασική προϋπόθεση για την εκεχειρία είναι η άρση του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στη Γάζα.
Αμεση ήταν η απάντηση της ισραηλινής κυβέρνησης, που απέρριψε την πρόταση, χαρακτηρίζοντάς την «διόλου σοβαρή».
«Δυστυχώς η πρόταση αυτή δεν φαίνεται καθόλου σοβαρή. Η Χαμάς συνεχίζει να στοχεύει εναντίον Ισραηλινών και να εξοπλίζεται. Η ηρεμία που δείχνει να προτείνει είναι μια ηρεμία πριν από την καταιγίδα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρεγκέβ.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Χαμάς πρέπει να σταματήσει τη ρίψη ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησε τον «τερματισμό της τρομοκρατίας και του λαθρεμπορίου».«Η Χαμάς προσφέρει χρόνο προκειμένου να εξοπλιστεί εκ νέου και να αναδιοργανωθεί. Δεν θα υπήρχε ανάγκη το Ισραήλ να προχωρεί σε αμυντικές ενέργειες αν η Χαμάς σταματούσε τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος Ισραήλ» υποστήριξε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, Ντέιβιντ Μπέικερ.
Παράλληλα, αναφερόμενος στις ισραηλινές αεροπορικές και χερσαίες επιδρομές, ξεκαθάρισε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί έτσι ώστε να προστατεύει τους πολίτες του.
Την ίδια ώρα, δύο Ισραηλινοί που εργάζονταν ως φύλακες στη βιομηχανική ζώνη του χωριού Νιτζανέι Οζ, στη Δυτική Όχθη, σκοτώθηκαν από πυρά Παλαιστινίων, την Παρασκευή. Μέχρι στιγμής καμιά παλαιστινιακή οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, ενώ σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η επίθεση να οφείλεται σε εγκληματικά κίνητρα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]