Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προφάσεις εν αμαρτίαις! Πάλι απειλούν με βομβαρδισμούς οι ΗΠΑ

Η Συρία και πάλι στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Με το ζόρι οι αμερικανοί θέλουν να λένε ότι η Συρία έχει πυρηνικά

Δεν έχουν δώσει τίποτε σχετικό με το θέμα στη δημοσιότητα

Πρέπει να εξαλειφθεί κάθε απειλή του καλού τους "φίλου" και αφεντικού, του Ισραήλ

Φαίνεται ολοκάθαρα πια πως πρώτα βομβαρδίζουν και μετά ψάχνουν να βρουν τον λόγο

Δεν πρέπει να αναρωτιούνται γιατί από "ελπίδα" των λαών, έγιναν μάστιγα κυριολεκτική και δυνάστης

Αποχωρώντας η κυβέρνηση Μπους θέλει να αιματοκυλίσει ακόμη μία φορά έναν ακόμη λαό

Ποιούς εξυπηρετεί η πολιτική βομβαρδισμών των ΗΠΑ;

Η Συρία «αρνείται κατηγορηματικά και έντονα» τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον, βάσει των οποίων η Δαμασκός έχει κατασκευάσει πυρηνικό αντιδραστήρα με τη βοήθεια της Βορείου Κορέας.
Η κυβέρνηση της Συρίας «θλίβεται και καταγγέλλει την εκστρατεία ψευδών υπαινιγμών, που διαρκώς απεργάζεται η παρούσα κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά της Συρίας και υποστηρίζει πως υπάρχει πυρηνική δραστηριότητα στο έδαφός της», τόνισε η πρεσβεία της χώρας στις ΗΠΑ.
Η Δαμασκός «αρνείται κατηγορηματικά και έντονα τις αιτιάσεις αυτές», υποστηρίζει η πρεσβεία και «καλεί τις ΗΠΑ να δράσουν με τρόπο υπεύθυνο και να σταματήσουν να δημιουργούν νέες κρίσεις στη Μέση Ανατολή, η οποία ήδη πάσχει από το αποτελέσματα και της συνέπειες της αποτυχίας της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή».
Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Συρίας στις ΗΠΑ Ιμάντ Μουστάφα είχε χαρακτηρίσει «γελοίες» τις αμερικανικές αιτιάσεις, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, έπειτα από τη μετάβασή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Μου αφηγήθηκαν μια γελοία ιστορία όσον αφορά ένα υποτιθέμενο σχέδιο της Συρίας και μου είπαν ότι είχαν ακράδαντες αποδείξεις», είπε ο Ιμάντ Μουστάφα στο CNN.
«Μου έδειξαν γελοίες δορυφορικές φωτογραφίες ενός κτιρίου στη συριακή έρημο λέγοντας ότι ήταν πυρηνικός αντιδραστήρας. Τους απάντησα πως ήταν παράλογο και ηλίθιο. Ούτε ένας φρουρός. Ούτε συρματοπλέγματα...», σχολίασε ο πρέσβης.
Ο Λευκός Οίκος, πάντως, επέμεινε ότι «είμαστε πεπεισμένοι, βάσει διαφόρων πληροφοριών, ότι η Βόρεια Κορέα βοήθησε τις κρυφές πυρηνικές δραστηριότητες της Συρίας».
«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ο αντιδραστήρας, που καταστράφηκε στις 6 Σεπτεμβρίου πέρυσι και δεν επιδέχεται επιδιόρθωση, δεν προοριζόταν για ειρηνικούς σκοπούς», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντέινα Περίνο.
Η συριακή εγκατάσταση καταστράφηκε από αεροπορικό χτύπημα του Ισραήλ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι επρόκειτο για πυρηνικό αντιδραστήρα με μεγάλες ομοιότητες με εκείνον στην Γιονγκμπιόν της Β.Κορέας.
Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε πως θα δημοσιοποιηθούν «σύντομα» όλα τα στοιχεία που υπάρχουν γύρω από το ζήτημα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]