Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν βλέπουν ακρίβεια οι πολιτικοί - Έχουν χάσει πλήρως την επαφή με την πραγματικότητα

Ρεκόρ ακρίβειας

στο πασχαλινό τραπέζι

Με το μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας των τελευταίων ετών είναι αντιμέτωποι οι καταναλωτές, δύο ημέρες πριν από το κλείσιμο της πασχαλινής αγοράς. Το βάρος των ελεγκτικών μηχανισμών περιορίζεται στα αμνοερίφια, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται μεν στα περυσινά επίπεδα, όταν όμως οι κτηνοτρόφοι τα πούλησαν εφέτος φθηνότερα. Την ίδια ώρα, στα οπωροκηπευτικά και σε δεκάδες άλλα είδη η αισχροκέρδεια οργιάζει. Χαρακτηριστικά, τα φασολάκια έφθασαν να πωλούνται όσο ένα κιλό αρνί: 8,3 ευρώ.

Παρότι οι αυξήσεις ακόμα και με επίσημα στοιχεία ξεπερνούν σε πολλά είδη το 20% σε σχέση με πέρυσι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση που είχε τη Μεγάλη Τετάρτη με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι οι τιμές τόσο στο αρνί όσο και σε άλλα προϊόντα -κυρίως φυτικής προέλευσης- παραμένουν οι ίδιες και σε κάποιες περιπτώσεις και χαμηλότερες.

Οτι δεν υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις στις τιμές σε σχέση με πέρυσι υποστήριξε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Καλαφάτης, κάτι το οποίο μάλιστα απέδωσε στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την πάταξη της κερδοσκοπίας.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την οργή των καταναλωτών, την κριτική της αντιπολίτευσης, αλλά και δηλώσεις σε διαφορετικό μήκος κύματος από "γαλάζια" στελέχη. Οι κ. Ιωαννίδης και Σαλαγκούδης, αφού περιόδευσαν στην αγορά της Θεσσαλονίκης, μίλησαν ανοιχτά για ακρίβεια, σημειώνοντας ότι δικαίως ο κόσμος διαμαρτύρεται. Παράλληλα, δεν παρέλειψαν να ρίξουν και τα... καρφιά τους για τους χαμηλούς μισθούς.

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίσθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη ο νομάρχης Θεσσαλονίκης. "Αυτοί που μιλούν ότι δεν υπάρχει ακρίβεια, ή δεν έχουν βγει στην αγορά ή υποκρίνονται" σχολίασε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τους χαμηλόμισθους.

"Ας ακούσει η κυβέρνηση και τα δικά της στελέχη, που τις τελευταίες μέρες λένε ορισμένα πράγματα, για το πόσο πραγματικά υπάρχει ακρίβεια στην αγορά, τα στελέχη της, που ξέρουμε όλοι, ότι θα περάσουν ένα Γολγοθά αυτές τις μέρες που έρχονται, όταν πάνε στις επαρχίες και στους νομούς τους" σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου.

Μετά τις αντιδράσεις, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος σημείωσε ότι "ο μηδενισμός και η αφ' υψηλού κριτική συμβάλλουν μόνο στη διαιώνιση των προβλημάτων" και πρόσθεσε: "Εμείς ποτέ δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις. Η αγορά είχε και θα έχει προβλήματα".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]