Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συμφωνίες διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας


Δύο συμφωνίες διασυνοριακής συνεργασίας υπέγραψαν στη Σόφια ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης και ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Μιχαήλ Μίκοφ.

Η πρώτη αφορά την ίδρυση κοινού «Κέντρου Επαφής» και την ανταλλαγή πληροφοριών και η δεύτερη τη διενέργεια κοινών συνοριακών ελέγχων σε κοινές εγκαταστάσεις στο ελληνικό έδαφος.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μιχαήλ Μίκοφ δήλωσε ότι με τις συμφωνίες θα ενισχυθεί η συνεργασία Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών και χαρακτήρισε «σημαδιακό» το γεγονός ότι οι πρώτες συμφωνίες διεθνούς συνεργασίας, τις οποίες υπέγραψε στο νέο αξίωμα του, είναι με την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Χηνοφώτης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των δύο συμφωνιών λέγοντας ότι αυτές συμβάλλουν τα μέγιστα στην ασφάλεια όχι μόνο των συνόρων αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό το οποίο κυριαρχεί στις συμφωνίες είναι η ανταλλαγή πληροφοριών, η συνεργασία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και άλλων μορφών εγκληματικότητας, της αντιμετώπισης της διακίνησης των ανθρώπων και της λαθρομετανάστευσης.

Σε ερώτηση σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου (South Stream) από τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Κώστα Καραμανλή, στη Μόσχα, ο κ. Χηνοφώτης απάντησε ότι «η συμφωνία στη Μόσχα προσθέτει ένα σημαντικό στοιχείο για την ευρύτερη περιοχή, στα πλαίσια της συνεργασίας που απαιτείται για ενεργειακά θέματα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τέτοιου είδους συμφωνίες θα πρέπει να επεκταθούν και σε άλλους τομείς. Αυτό σημαίνει ότι με βάση, κατ' αρχήν, τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, εμφανίζεται μια άλλη διάσταση την οποία θα πρέπει να δούμε και να επεξεργαστούμε (στο μέλλον) για το συμφέρον και των δύο χωρών, της Ελλάδος και της Βουλγαρίας».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη σύνοδο των αρμόδιων υπουργών και δικαστικών λειτουργών της ευρύτερης περιοχής που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια αύριο στο πλαίσιο του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]