Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία αυξάνει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία

Ανησυχητική κλιμάκωση

Διαδήλωση Γεωργιανών έξω από τη ρωσική πρεσβεία στην Τιφλίδα.
Διαδήλωση Γεωργιανών έξω από τη ρωσική πρεσβεία στην Τιφλίδα.

Μόσχα: Υποστηρίζοντας ότι η Γεωργία ετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον των αυτονομιστών στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, η Ρωσία ανακοινώνει ότι αυξάνει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στις δύο φιλορωσικές αποσχισθείσες επαρχίες της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

«Η εξέλιξη των γεγονότων κατέστησε αναγκαία την αύξηση της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στις περιοχές των συγκρούσεων, εντός των ορίων των δυνάμεων που καθορίζουν οι διεθνείς συμφωνίες» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ταυτόχρονα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι η Γεωργία έχει συγκεντρώσει δυνάμεις κοντά στην Αμπχαζία, γεγονός που κατά τη Μόσχα αποτελεί ένδειξη «προετοιμασίας για την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης» στην περιοχή.

Οι ανακοινώσεις εκδίδονται λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση της Μόσχας ότι θα υπερασπιστεί τους Αμπχάζιους συμμάχους, αν δεχθούν επίθεση. «Η ανάλυση της σύνθεσης των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ένα προγεφύρωμα ετοιμάζεται για την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Αμπχαζίας» λέει η Ρωσία.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, η Γεωργία έχει συγκεντρώσει 1.500 στρατιώτες και αστυνομικούς στην περιοχή Κοντόρι, έναν θύλακα της αποσχισθείσας Αμπχαζίας που τελεί υπό τον έλεγχο της Τιφλίδας. Γεωργιανοί αξιωματούχοι διαψεύδουν ότι υπάρχει πρόθεση για επίθεση εναντίον της Αμπχαζίας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]