Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επαφές Νίμιτς με Βασιλάκη και Ντιμιτρόφ στη Ν. Υόρκη


Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, θα έχει χωριστές συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς θα πραγματοποιήσει ανεπίσημες διαβουλεύσεις με τον πρέσβη Ντιμιτρόφ σήμερα και τον πρέσβη Βασιλάκη την Παρασκευή. Εφημερίδες των Σκοπίων, επικαλούμενες διπλωματικές πηγές, γράφουν ότι ο κ. Νίμιτς στις συναντήσεις του αυτές στη Ν.Υόρκη, δεν προτίθεται να υποβάλει νέα πρόταση.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι, σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ανέφερε ακόμη, ότι μόλις ενημερώθηκε για τις νέες αυτές συναντήσεις που συγκάλεσε ο κ. Νίμιτς με τους εκπροσώπους της ΠΓΔΜ και Ελλάδας, ζήτησε να υπάρξουν διαβουλεύσεις της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, όπως συνήθως γίνεται κάθε φορά πριν από τέτοιες συναντήσεις. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, από το γραφείο του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι δεν υπήρξε απάντηση, με αποτέλεσμα να συναντηθεί μόνον ο ίδιος με τον κ. Ντιμιτρόφ, πριν την αναχώρηση του τελευταίου για τη Ν.Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γρούεφσκσι, πριν δύο περίπου εβδομάδες, αποδοκίμασε δημόσια τον κ.Ντιμιτρόφ για το γεγονός ότι ο τελευταίος ζήτησε να υπάρξει μία υπερκομματική πλατφόρμα στο εσωτερικό για το ζήτημα της ονομασίας, αφήνοντας έτσι υπονοούμενα ότι μεταξύ της ηγεσίας της ΠΓΔΜ δεν υπάρχει κοινά διαμορφωμένη θέση στο ζήτημα αυτό.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]