Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκπλαγήκαμε!

«Αχ, τι ωραία τα ελληνικά σας! ΠΑΣΟΚ είστε;» 
...έλεγε η Μαλβίνα όταν άκουγε κοτσάνες.
Δεν έζησε αρκετά για να προλάβει το Ποτάμι

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Για αμιγώς αρχειακούς – ιστορικούς λόγους παρατίθεται και απομαγνητοφώνηση του επικού διαλόγου του ηγέτου του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου, στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Πόπη Τσαπανίδου: «Πώς θα μπορέσεις να διαχειριστείς ένα χρέος το οποίο είναι υπέρογκο και το οποίο όλοι λένε ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, αν δεν βοηθήσουν να το αντιμετωπίσουμε οι ξένοι;»

Σταύρος Θεοδωράκης: «Έχεις δίκιο. Εκπλάγηκα για την πολιτική υποδοχή που είχε το Ποτάμι στην Ευρώπη. Είναι ένα κόμμα ανύπαρκτο, δεν έχει κατέβει στις εκλογές και ξαφνικά πήγαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θέλανε να μας δουν οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων, θέλανε να συζητήσουν όλοι μαζί μας και περίπου μετά από κάποιες συνομιλίες όλοι μας λέγανε, επιτέλους, κάποιοι άνθρωποι από την Αθήνα να μιλήσουμε σοβαρά. Είναι λίγο πιστεύεις αυτό;»

Μα, δίκιο δεν έχει ο λόγιος;
Λίγο είναι να δέχονται οι υπαρκτοί Ευρωπαίοι ένα «ανύπαρκτο» κόμμα;
Δεν είναι λίγο, αλλά δεν είναι και πρωτοφανές.
Οι Ευρωπαίοι αρέσκονται στα πειράματα με το «περίπου τίποτα»
Θυμηθείτε και τον επιταχυντή αδρονίων CERN που έφτιαξαν και στο οποίο βάζουν τοσοδούλια σωματίδια να τρέχουν σαν τα σκυλιά τα μαύρα στους επιταχυντές αδρονίων…!

Μπάκακες
Πάει ο κυρ Σταύρος, ο ολοσδιόλου, ο ανυπερθέτως, τούμπαλιν, τουπίκλην (ωραία λέξη, μας την έμαθε ο Χ. Γιανναράς), έκπαιλαι, ολούθε, πανταχόθεν, από εξ απανέκαθεν (ακόμα πιο ωραία λέξη, την ακούμε στον δρόμο) και αναντάν μπαμπαντάν… ανεξάρτητος στα ευροπαρλαμέντα.
Του ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες και του λένε, έτσι από καλή διάθεση και ανερτοσύνη,
«έλα στην παρέα μας, φαντάρε,
έλα και δέκα έδρες πάρε,
κι αν είσαι συ ανύπαρκτος,
μικρό και το Ποτάμι,
μεγάλη είναι η καρδιά
και μέσα της σε βάνει»…

Έτσι γίνεται με τα μικρά κόμματα.

Κι ο Λευκός Οίκος ανοίγει τις πύλες του εύκολα στο κόμμα Χριστοπιστία του Ευστάθιου Πανταζή. Ο Βασίλης Λεβέντης, άμα λάχει, σηκώνει το ακουστικό του τηλεφώνου και κλείνει αυθημερόν ραντεβού με το Κρεμλίνο με τον Βλαδίμηρο τον Πούτιν. Ο δε Δημοσθένης Βεργής, αν κάνει μία τσάρκα μέχρι το Πεκίνο, μπορεί να συναντήσει σύσσωμη τη νομενκλατούρα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Ωραίο το παραμυθάκι, αλλά δεν έχει δράκο, μόνο μπακακάκια που κοάζουν πεινασμένα και ως εκ τούτου εκπλαγήκαμε…

Μες στα ξερά βραχήκαμε…

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]