Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θερμό επεισόδιο ρωσικού Tu–95 με αμερικανικά F-15 πάνω από την νήσο Γκουάμ

ΗΠΑ: Ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πέταξαν ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια και πάνω από το νησί Γκουάμ

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού, πτέραρχος Herbert Carlisle, δήλωσε ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας, είναι αρκετά δραστήρια στην περιοχή αμερικανικών εδαφών, όπου υπήρξε επιβεβαιωμένα μία τουλάχιστον «εμπλοκή».

Σύμφωνα με τον αμερικανό ανώτατο αξιωματικό, ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu – 95, πέταξαν πρόσφατα κατά μήκος της ακτής της California (στον ανατολικό Ειρηνικό) και « περιέτρεξαν» την νήσο Γκουάμ (στα δυτικά).

«Οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην Κριμαία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού. Μερικά από αυτά που βλέπουμε (εννοεί …τα ρωσικά αεροσκάφη), είναι βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας, όπου έχουμε ταυτόχρονα μια αύξηση του αριθμού των πτήσεων τους ειδικά το τελευταίο διάστημα. Τα ρωσικά αεροσκάφη Tu – 95 «Bear» διέσχισαν μακρινές διαδρομές προς τις ακτές της Καλιφόρνια και πέταξαν πάνω από την Γκουάμ... αμερικανικά αεροσκάφη F- 15 σηκώθηκαν αμέσως για να αναχαιτίσουν το αεροσκάφος αυτό (Tu – 95 σύμφωνα με την ταξινόμηση του ΝΑΤΟ), το οποίο πέταξε πάνω από την νήσο Γκουάμ» αναφέρει ο αμερικανός πτέραρχος και αναμεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti.

«Προφανώς οι πτήσεις των ρωσικών βομβαρδιστικών μακράς εμβέλειας της πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, έχουν σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία» δήλωσε ο αμερικανός πτέραρχος Carlisle, αλλιώς δεν μπορούν να εξηγηθούν.

Σημείωσε επίσης ο ίδιος, την αυξημένη δραστηριότητα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού, γύρω από τα νησιωτικά συμπλέγματα της Ιαπωνίας και της Κορέας, η οποία είπε όπως είπε «έχει αυξηθεί σημαντικά» τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα υπάρχει μεγάλη αύξηση πτήσεων ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών και κινήσεων πολεμικών πλοίων συλλογής πληροφοριών, που έχουν άμεση σχέση με τις στρατιωτικές ασκήσεις της Ν.Κορέας και των ΗΠΑ. (Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του κατονομάζει ορισμένα στοιχεία από τις ασκήσεις αυτές).

Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη Αεροπορική Βάση των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών βρίσκεται στην αεροπορική βάση Engels, όπου έχουν την έδρα τους και οι τρεις κύριοι τύποι των βομβαρδιστικών μακράς εμβέλειας της 37ης Αεροπορικής Στρατιάς στην οποία υπάγονται όλες οι αεροπορικές στρατηγικές δυνάμεις της ρωσικής Αεροπορίας.

Από τη συγκεκριμένη βάση επιχειρούν τέσσερα αεροπορικά συντάγματα: Το 121ο TBAP με αεροσκάφη Tu-160, το 184ο TBAP με Tu-95MS Bear H, το 52ο ΤΒΑΡ με αεροσκάφη Tu-22M3 Backfire C και το 840ο TBAP επίσης με αεροσκάφη Tu-22M3 Backfire C.

Η ανάγκη, όμως, απόκτησης πιο εξελιγμένου βομβαρδιστικού είναι ορατή σε όλους στο Κρεμλίνο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει υπογράψει συμφωνία με την εταιρία Tupolev για την ανάπτυξη του νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού, γνωστού σαν PAK-DA, που θα αντικαταστήσει τα σημερινά Tu-160 μετά το 2025.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]