Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκβιασμός Βενιζέλου: Ή μας ψηφίζετε ή ρίχνουμε την κυβέρνηση

Με την ίδια εκβιαστική τακτική που εισήγαγε στην πολιτική προεκλογική ατζέντα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, ενόψει της συνάντησης Σαμαρά- Βενιζέλου στο Μαξίμου...

Όπως δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος «δεν πέφτουν οι κυβερνήσεις για τις λαϊκές, πέφτουν για το δίλημμα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος (σ.σ.: αναφορικά με τα ποσοστά της Ελιάς)».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημείωσε με νόημα ότι το βράδυ των εκλογών «οι πολίτες θα μας αξιολογήσουν κι εμείς θα αξιολογήσουμε».

«Από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το δίλημμα αυτό δεν υπάρχει επιστροφή» είπε χαρακτηριστικά. «Ο κόσμος δεν μπορεί να μας θέλει στην κυβέρνηση για πολιτική σταθερότητα, αλλά να μην μας ψηφίζει... Και τα δύο μαζί δεν πάνε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα, συναντώνται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τα όσα διαμηνύονται από το Μαξίμου, το θέμα που θα συζητηθεί είναι τα αποτελέσματα του Εurogroup καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο είναι ηλίου φαιενότερον πως η νέα αυτή συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών γίνεται στη σκιά των δηλώσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου τα τελευταία 24ωρα περί αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση σε περίπτωση που η Ελιά δεν στηριχτεί επαρκώς από το εκλογικό σώμα στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, καθώς και στον απόηχο της κίνησης του ΠΑΣΟΚ να μπλοκάρει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές.

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε "τσόντα", ούτε ουρά

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε τη Δευτέρα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στο περιθώριο της συνάντησής του με την ηγεσία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, όταν έθεσε ξεκάθαρα θέμα παραμονής του κόμματός του στην κυβέρνηση στην περίπτωση που η Ελιά δεν λάβει τα ποσοστά που «δικαιούται».

«Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό και λογικό κάποιοι να χρεώνονται ένα μεγάλο κόστος και να μην πιστώνονται αυτά που αναλογικώς δικαιούνται να πιστωθούν, τώρα που η χώρα έχει αρχίσει την έξοδο από την κρίση.

»Εμείς περιμένουμε τη στάση του ελληνικού λαού, την ωριμότητά του, τη σοφία του. Πρέπει να διατηρηθεί η σταθερότητα, το πλαίσιο στρατηγικής αναφοράς της χώρας, πρέπει να βαδίσουμε με ασφάλεια στην οριστική και αμετάκλητη έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον ελληνικό λαό.

»Η Δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι και η Ελιά στην οποία μετέχουμε, δεν είναι ούτε 'τσόντα', ούτε ουρά. Δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά. Είναι ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας και αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δε μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά».

Πηγή epikaira

Σχόλιο ιστολογίου: Ο κ. Βενιζέλος αποκλείεται να φύγει από την κυβέρνηση. Θα παραμείνει ακόμη και σε θέση θυρωρού... Όλα τα άλλα είναι μέσα στο γνωστό βλακώδες επικοινωνιακό του παιχνίδι για να διατηρείται είτε στη δημοσιότητα είτε στο πολιτικό προσκήνιο...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]