Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι θα ψηφίσουμε στις εκλογές;


Αυτή η ερώτηση παραμένει αναπάντητη σε ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων, το οποίο στις δημοσκοπήσεις καταδεικνυόταν με πολύ υψηλά ποσοστά. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα είναι και το ποσοστό που θα γείρει την πλάστιγγα προς την μία ή την άλλη πλευρά. Προς την ανάδειξη μνημονιακής ή όχι κυβέρνησης.

Τι εννοούμε, όμως, όταν αναφερόμαστε σε μνημονιακή κυβέρνηση; Σαφέστατα εννοούμε πως θα αναδείξουμε ως διαχειριστές της χώρας εκείνους που έχουν αποδεχθεί την μεταβολή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο (γιατί να το κρύβουμε, αφού έτσι μας κατήντησαν οι νέο-πατριώτες και οι μετέπειτα παραφυάδες τους) και θα συνεχίσουν να ενεργούν βάσει του μνημονίου και του αποτυχημένου σχεδίου της «διάσωσης» της Ελλάδας και των Ελλήνων…! Μνημονιακοί, φυσικά είναι και θα συνεχίσουν να είναι όσοι φέρουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάντια και απαξίωση της χώρας μας διεθνώς. Μνημονιακοί θα είναι όσοι συνεργάστηκαν ή συνεργάζονται με λογιστές για να σώσουν τις τράπεζες (εκεί δεν πηγαίνουν οι φόροι των πολιτών κατά παράβαση του Συντάγματος;) ξεχνώντας πως υπάρχει ένας λαός που καταστρέφεται οικονομικά (και όχι μόνο) λόγω των δικών τους επιλογών, που όλως τυχαίως οδηγούν στην προσωπική τους διάσωση.

Εμείς, οι ψηφοφόροι, ο λαουτζίκος, τα πρόβατα ή όπως αλλιώς μας χαρακτηρίζουν (δεν αναφέρω αντικειμενικότερους «χαρακτηρισμούς» τους οποίους κι εμείς απευθύνουμε συνεχώς για τους διπλανούς μας, αλλά ποτέ για τους εαυτούς μας) οι ακούραστοι «διασώστες» μας, τι πρόκειται να κάνουμε στις εκλογές αυτές; Πώς θα αντιδράσουμε στα όσα «καλά» μας έχουν κάνει οι επαγγελματίες πολιτικοί; Τι μήνυμα θα τους στείλουμε το βράδυ των εκλογών;

Όσο ασαφής κι αν μοιάζει η απάντηση που οφείλουμε στους πολιτικούς «άρχοντες», πρέπει να ομολογήσουμε πως μέσα από αυτή την απάντηση είτε θα δικαιώσουμε όλα όσα έχουν μέχρι σήμερα κάνει (εις βάρος μας φυσικά) είτε θα τους καταδικάσουμε και θα τους ρίξουμε στο πυρ το εσώτερο (βλ. φυλακές) εκμεταλλευόμενοι το δικαίωμά μας να τιμωρούμε εκείνους που κατ’ επάγγελμα, κατά συνθήκη και κατ’ επανάληψη μας ξεγέλασαν προκειμένου να μην αποχωριστούν από το ναρκωτικό τους, την εξουσία.

Η απάντησή μας, σε αυτές τις εκλογές πρέπει να είναι και θα είναι καταδικαστική για όσους σχεδίασαν, συνήργησαν και εκτέλεσαν διαταγές κατά του Ελληνικού λαού, για όσους ποδοπάτησαν το Σύνταγμα και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που πηγάζουν μέσα από αυτό, για όσους έπαιζαν με τις λέξεις και κατέστρεφαν ζωές ή οδήγησαν σε αυτοχειρία συμπολίτες μας. Η απάντησή μας πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρη, χωρίς περιστροφές και άλλες ερμηνείες που συνηθίζουν να δίνουν τα παπαγαλοειδή καλοπληρωμένα ΜΜΕ.

Σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε ως πολίτες να αποδεχτούμε τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς και όλα τα αίσχη που ψήφισαν για εμάς χωρίς εμάς (χωρίς μάλιστα να διαβάζουν καν τι ψηφίζουν!!!) ή να αρνηθούμε την καταδίκη που μας ετοίμασαν οι πραγματικοί ένοχοι. Σε αυτές τις εκλογές, λοιπόν, καλούμαστε να πούμε «ναι σε όλα» όσα ήδη μας έκαναν και ετοίμασαν να μας κάνουν ή θα πούμε «αϊ στο διάολο ρεμάλια» και θα πάρουμε την πατρίδα μας στα χέρια μας...;

Όποιος πιστεύει πως ο λύκος αλλάζει συνήθειες, ας ψηφίσει όπως συνήθιζε. Όποιος όμως δεν ανέχεται να υπογράψει την καταδίκη της χώρας αλλά και του ιδίου, τότε ας ψηφίσει διαφορετικά από ότι μέχρι σήμερα έκανε. Το ότι μπορούμε να σηκώσουμε το κεφάλι, να αντισταθούμε και να διώξουμε τους οικονομικούς δολοφόνους και τους πρόθυμους δημίους μας, δεν είναι καν προς συζήτηση. Όμως, πόσοι από εμάς θα βρούνε τη δύναμη να αρνηθούν την καλοσχεδιασμένη εξόντωσή τους; Αυτό θέλει δύναμη ψυχής. Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουμε πως μέχρι να φανεί το δίκιο μας, θα βαδίσουμε μόνοι, ελεύθεροι και βαλλόμενοι, ενώ σήμερα βαδίζουμε σκυφτοί, δούλοι και εκβιαζόμενοι.

Τι θα κάνουμε, λοιπόν, στις 6 Μαΐου; Θα σηκώσουμε το κεφάλι ή θα σκύψουμε από τον φόβο που τόσο έντεχνα και επιτακτικά μας προτάσσουν; Στις 6 Μαΐου η απόφαση θα είναι δική μας. Πρέπει να είναι δική μας. Και μόνο αν είναι ξεκάθαρη, αδιαμφισβήτητη και μαζική, δεν θα μπορέσουν τα μίσθαρνα της παγκοσμιοποίησης και των τραπεζών να την αλλοιώσουν. Γιατί, η νοθεία, είναι το προτελευταίο τους προπύργιο άμυνας…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Μπράβο, Κωνσταντίνε. Αφίσα πρέπει να γίνει αυτό το άρθρο και να τοιχοκολληθεί σε πλατείες και δρόμους. Η ψήφος δεν είναι μόνο δικαίωμα και υποχρέωση, είναι κυρίως πατριωτική πράξη, από την οποία ιδέα προσπάθησαν πολλά χρόνια να μας ξεσυνηθίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΟΧΙΕΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Προεδρο, τον Προεδρο αυτον ποτε θα στείλουμε απο εκει που ήρθε, αν και αμβιβάλλω αν θα τον θέλουνε και εκει δα.

    Για τον Παπουλια μιλάω. Στην ουσία αυτός είναι ο βασικός υπέυθυνος. Αυτό που υπέγραφε όλα τα προεδρικά διατάγματα και τους νόμους και δεν τα επέστρεφε πίσω για ανθεωρήσεις. Αυτός είναι ο τελικός βράχος και ανάχωμα με βάση το Συνταγμα μας και το Θεσμικός του ρόλος.

    Αυτή την κότα ξερει κανείς τι τον περιμένει;. Πως παραπεμπεται για αυτές όλες τις παραλείψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι επιλογες που διαμόρφωσαν & παρουσιαζουν ως αμμεσα διαθεσιμες..

    (1)μεσα στο euro & ΕΕ (μνημονειο)
    (2) εξω απο ΕΕ και euro (αντιμνημονειο)
    & οι δυο ειναι απο την...
    "σκυλα στην χαριβδη.."

    το (3) σεναριο επιλογης αποτελειτε απο θεωρητικα ψηγματα που θελουν μεσα & με ελιγμους να δωσουμε βιοσιμες & ικανοποιητικες λυσεις..εχοντας στην "φαρετρα" (γιατι οχι) υποψην το γεωστρατηγικο πλεονεκτημα της θεσης & του πλουτου
    (υλικου & πνευματικου)

    & η κατευθυνση που μας θελει υποχρεωμένους να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ την ρεαλιστικη ΟΥΤΟΠΙΑ "ανακοπτεται"
    (για ευνοητους λογους υπονομευσης απο αυτη την Παγκοσμια Δεσποτικη Οικονομια..κλπ)

    με στοχο την ΑΠΟΒΟΛΗ & των 3
    (Ν.Δ.Πασοκ-Λαος) συμ-Μετοχων απο τον πολιτικο χαρτη της χωρας.

    Ετσι νομιζω πως σε αυτη την 3η επιλογη.. που ειναι στο σταδιο ανιχνευσης..απαιτει το ΠΑΘΟΣ για ζωη αλλα και την ΛΟΓΙΚΗ να μακροημερευση η βιοσιμη αξιοπρεπεια..με μια ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ προταση..που νομιζω πως κατι αρχιζει να φενεται

    Πως μπορει αν οχι να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ...να ελαχιστοποιηθεί τουλαχιστον το μεγεθος της ενδεχομενης αποτυχίας..
    προτάσσονταν ενα ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ & ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ?
    μονον αν η ΟΡΓΗ (με λελογισμενη εκτονωση) να ματασχηματιστει σε ρεαλιστικη ΛΟΓΙΚΗ..

    & Τα δεδομενα Σε μια γρηγορη & αντικειμενικη ματια μας δινουν την "ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ" των 38 μεταπολιτευτικων χρονων των οποιων
    "ειμαστε & δημιουργήσαμε (κατα το γνωστο μαζι τα φαγαμε)
    το "αποδοθέν σημερινό προϊόν"

    * ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ 30 χρονια (ηθικος & φυσικος αυτουργος)
    *ο δευτερομεγαλομετοχος 8 χρονια..(κακεκτυπο απομιμησης του μεγαλομετοχου)
    *& τους τελευταίους μηνες ο τριτος συμμετοχος

    ...και οταν εχουμε αυτα τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ ..τα συμπερασματα δικα σας & στην διαθεση του καθενος...

    και πως να μην εχει ΔΙΚΑΙΟ μετα ο Σ.Λυγερος «το παλαιό δεν έχει ακόμα εντελώς καταστραφεί, γι’ αυτό και το νέο δεν έχει ακόμα ανθίσει».. θελω να συμπληρωσω πως το νεο για να ανθισει ..πρεπει να το αφησουν.& οχι να το "πνιγουν"


    Τα δικα μου συμπερασματα λενε πως σε αυτην την συγκεκριμενη & πρωτόγνωρα παγιδευμενη στιγμη
    ..σε αυτην την προσπαθεια αναγκαίας συγκρότησης μιας ενιαίας ομόψυχης ισχυρής ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
    δεν μπορεί να έχει ΚΑΜΙΑ κυριολεκτικά ΘΕΣΗ
    ..τουλάχιστον ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΔΕΞΙΑΣ -ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΨΗΦΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ)ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟ 3% ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ. ΑΚΟΝΗ ΚΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν νομίζω λόγω ότι πλέον έχουμε επιλογές !
    Με την διαμορφωθείσα πλέον κατάσταση οσα αφορά τα υπάρχοντα κόμματα
    1. Σίγουρα Μαύρο σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και στα δεκανίκια τους, που έχουν ακόμη και σήμερα το θράσος να μας απειλούν και να ψεύδονται στυνεχώς ώστε να μας σώσουν.
    2. Από έκεί και πέρα, εφόσον οι λοιποί διασώστες μας δεν ενώνονται σε ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, ας ψηφίσουμε όποιον αντιμνημονιακό νομίζει ο καθένας μας, και αργότερα αφού, πρώτα ο Θεός, έχουν εξαφανισθεί οι ανθέλληνες προδότες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ -Δεκανίκια, βλέπουμε,χειρότερα δεν θα είναι.
    Όλοι στις κάλπες και ο Θεός της Ελλάδας βοηθός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην περίπτωση συμμαχίας ΠΑΣΟΚ + ΝΔ τι ποσοστό( ή πόσες έδρες) πρέπει να έχουν και οι δυο μαζί ώστε να χρηησιμοποιήσουν το bonus των 50 εδρών;
    Αν μπορεί κάποιος ας μου εξηγήσει.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λόγω του εκλογικού νόμου δεν είναι σαφές, αλλά το ποσοστό (αθροιστικό) κοντά στο 37,5% δίνει δικαίωμα κυβέρνησης ισχνής πλειοψηφίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]