Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τους συνέλαβαν και τους δικάζουν επειδή προσέβαλαν τον Παπούλια

Συλλογή υπογραφών για ψήφισμα συμπαράστασης στους Χαλκιδέους που δικάζονται για “προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

Μήπως όμως θα έπρεπε να σκεφτούμε την σοβαρή πιθανότητα ότι πρέπει να συλλέξουμε υπογραφές από όλη την Ελλάδα, για την στάση του Κάρολου Παπούλια, ο οποίος δεν υπερασπίζεται το Σύνταγμα και τους πολίτες της χώρας, με ό,ποιο μέσο διαθέτει και τους αφήνει έκθετους στις ορέξεις της κατοχικής κυβέρνησης που δρα με εντολές των "δάνειων" δυνάμεων;

Τι έκανε ο Κάρολος Παπούλιας που να μην έθιξε τους Έλληνες και την Ελλάδα;
  • Όφειλε -ως ο πρώτος πολίτης- να κινηθεί με τέτοιο τρόπο που να μην επιτρέψει την μετατροπή της χώρας σε αποικία;
  • Όφειλε να ενεργήσει έτσι ώστε να υπερασπίσει κάθε πολιτικό και ανθρώπινο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών;
  • Όφειλε να "ακούει" και να σέβεται την λαϊκή εντολή, η οποία δεν εκφράζεται εδώ και 2,5 χρόνια από την κυβέρνηση που υποτίθεται ότι κυβερνά την χώρα;
Κατεβάστε το ψήφισμα από εδώ, τυπώστε το (μια σελίδα είναι), συλλέξτε υπογραφές και στείλτε το στους διοργανωτές.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ανήμερα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, η αστυνομία συνέλαβε 5 συμπολίτες μας και σχημάτισε δικογραφία κατ’ αυτών για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθρ. 168.2 Π.Κ). Ο οποίος, έγινε το επίκεντρο έντονων διαμαρτυριών από το πλήθος των παρισταμένων, που φώναζε συνθήματα κατά της δοτής συγκυβέρνησης και της τρόικας (ΔΝΤ – ΕΕ – Τραπεζιτών), που έχουν εξαπολύσει άγριο κοινωνικό πόλεμο εναντίον της λαϊκής πλειοψηφίας.

Ο λαός μας δεν θεωρεί πλέον τον κ. Παπούλια «ανεύθυνο θεσμικό άρχοντα» αλλά συνεργό στα κοινωνικά εγκλήματα που συντελούνται. Κι αυτό το διατράνωσε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, το έδειξε και στην πόλη μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί, τη στιγμή που ο λαός πεινάει και τα παιδιά μας μεταναστεύουν, να δέχεται να τον περιφέρουν ανά την Ελλάδα, με τη φρούρηση πολυάριθμων δυνάμεων καταστολής και δίπλα οι ασφαλίτες να κάνουν συλλήψεις πολιτών που διαμαρτύρονται. Αυτό συνιστά παραβίαση του Συντάγματος και όχι η διαμαρτυρία των πολιτών.

Να καταργηθεί επιτέλους το άρθρο 168 του Π.Κ.
Είμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες συμπολίτες μας
Δηλώνουμε ότι το ίδιο «αδίκημα» διαπράξαμε κι εμείς


Η πιο αποτελεσματική αλληλεγγύη στους διωκόμενους, η απάντησή μας στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού, που θα ενταθεί και με νέες φρονηματικές διώξεις, είναι μία: Η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας ενάντια στον κοινωνικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι δανειστές με τους εγχώριους υποτακτικούς τους, ενάντια στη κοινωνική κατεδάφιση – λεηλασία της χώρας, του λαού και της νεολαίας.
Κανείς μόνος του απέναντι στην κρίση. Ο αγώνας μας δεν είναι εκδήλωση προσκοπισμού ή ελεημοσύνης, δεν είμαστε «φιλάνθρωποι» διεκπεραιωτές υποθέσεων που μας «αναθέτει» ο κάθε χειμαζόμενος πολίτης. Όλοι μαζί μπορούμε, με την καθημερινή μας αντίσταση παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολειό, σε κάθε γειτονιά, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αυτοπεποίθηση και την αυτοοργάνωση. Κανείς διπλανός μας να μην πεινάσει, να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό, κανένα σπίτι να μην πέσει στα χέρια των τοκογλύφων-τραπεζών. Να υπερασπιστούμε τα νοσοκομεία μας και τα σχολειά των παιδιών μας, τις κοινωνικές υπηρεσίες στον άνεργο, τον ηλικιωμένο, κάθε δημόσιο-κοινό μας αγαθό, που τα βαμπίρ των αγορών έχουν βαλθεί να ερειπώσουν.
Τονίζουμε την ανάγκη για επικοινωνιακή οργάνωση των αγωνιζόμενων συλλογικοτήτων ώστε σε κάθε περίπτωση καταστολής πολιτικής διαμαρτυρίας να υπάρχει στη διάθεση του καθενός μας δίκτυο τηλεφώνων, για άμεση ενεργοποίηση μαζικής έμπρακτης αλληλεγγύης.

Το παρόν ψήφισμα εκτυπώστε το, κινήστε το για συλλογή υπογραφών σε χώρους δουλειάς, συλλογικότητες, στη γειτονιά σας και ταχυδρομήστε το Υπ’ όψιν:
«Πρωτοβουλία για Ομάδες Έμπρακτης Αλληλεγγύης – Αντίστασης σε κάθε γειτονιά»
Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, Φριζή 10, 34100, Χαλκίδα.

  • Τον αγώνα της Κερατέας τον στέλνουν στα δικαστήρια ως «κακούργημα».
  • Τα παιδιά μας στα «μαθητοδικεία» ως εγκληματίες.
  • Το «Δεν πληρώνω» μετά το χτύπημα των ΜΑΤ στην Καλλιθέα, δικάζεται στις 2/4/12 στην Αθήνα.
Οι Χαλκιδέοι δικάζονται την Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 9 το πρωί

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. πως τον προσβαλαν οταν ο ιδιος ειναι αρχηγος ενος κρατους με μειωμενη κυριαρχια και μιση ελλαδα ανεργη.τωρα δεν προσβαλεται καθολου ο καρα.......ζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]