Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί οι εκλογές τρομάζουν την τρόικα…

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πολιτικό αισθητήριο για να διαγνώσει κανείς πίσω από τις διαρκώς και μονότονα επαναλαμβανόμενες δημόσιες τοποθετήσεις των εκπροσώπων της τρόικας, περί της… επικίνδυνης διάστασης που εκτιμούν πως θα έχουν για την Ελλάδα οι πρόωρες εκλογές, ότι οι εντολοδόχοι των άλλοτε εταίρων και νυν δανειστών της χώρας θα ήταν ευτυχείς αν η Δημοκρατία τελούσε… υπό αναστολή στην Αθήνα.

Στο σκέλος που αφορά στο δικαίωμα μιας κοινωνίας η οποία βιώνει τραυματικών διαστάσεων σοκ αποπροσανατολισμού και ανασφάλειας για το παρόν και το μέλλον, να τοποθετηθεί για το πώς και από ποιόν θέλει να κυβερνηθεί. Να εκτονώσει με τον πλέον δημοκρατικό και συνταγματικά αποδεκτό τρόπο, την οργή της για όσα συμβαίνουν. Να μιλήσει.

Τι είναι λοιπόν αυτό που τρομάζει την τρόικα; Τι θεωρούν ο Πολ Τόμσεν και οι συνεργάτες του ότι κρύβεται πίσω από τις κάλπες των πρόωρων εκλογών, και εφόσον εκδηλωθεί αριθμητικά το βράδυ της αναμέτρησης, θα αλλάξει τόσο καθοριστικά την επόμενη μέρα;

Η τρόικα δεν φοβάται μια αναμενόμενη και σχετικά ελεγχόμενη άνοδο των δυνάμεων της Αριστεράς. Ο συγκεκριμένος πολιτικός και ιδεολογικός χώρος άλλωστε, είναι υπερβολικά κατακερματισμένος, και με εσωτερικές… αντιπάθειες, ώστε να θεωρείται σχεδόν αδιανόητη η προοπτική να συνασπισθεί και να προφέρει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Η τρόικα δεν φοβάται την… εξαϋλωση του ΠΑΣΟΚ. Επειδή γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Το «νέο ΠΑΣΟΚ», παρά την προφανή αναντιστοιχία του με την κοινωνική δεξαμενή στην οποία απευθύνεται, και την ενοχική κληρονομιά της νέας ηγετικής ομάδας για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα σε ένα τόσο τραγικό και σύνθετο εθνικό αδιέξοδο, θα καταφέρει να πετύχει ένα αξιοπρεπές, για τα δεδομένα της συγκυρίας, ποσοστό.

Αυτό που φοβίζει την τρόικα είναι η προοπτική επίτευξης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να παρέδωσε μαθήματα εθνικής υπευθυνότητας με τη στάση που κράτησε στο Μνημόνιο ΙΙ, η προοπτική να λάβει διαστάσεις η ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής δημοσιονομικής… αφαίμαξης ωστόσο, λειτουργεί εκφοβιστικά για τους εντολοδόχους της τρόικας.

Δεν είναι μόνο η «εγκάρδια συνεννόηση» των χωρών του Νότου, που φαίνεται να διαμορφώνεται μετά τις πρόσφατες συναντήσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον Μαριάνο Ραχόι και τον Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Είναι κυρίως η εξέγερση που κοχλάζει σε επίπεδο ευρωπαϊκών κοινωνιών, και εκδηλώνεται ήδη σχεδόν παντού. Από την Ισπανία μέχρι την Ιταλία, και από τη Γαλλία μέχρι την ίδια τη Γερμανία.

Αν αυτή η εξέγερση μορφοποιηθεί σε κοινωνικό κίνημα ανατροπής, οι εντολοδόχοι της τρόικας θα μείνουν… χωρίς δουλειά. Η δε Ελλάδα, με όνομα βαρύ σαν Ιστορία, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλο συσπείρωσης για όσους οραματίζονται μια Ευρώπη των λαών και όχι των γραφειοκρατών. Μια Ευρώπη ευημερίας ιδεών και όχι λιτότητας διαβίωσης.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Ο Σαμαράς το έγραψε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε μας ρε κουκι που θα μας πεις οτι φοβουνται τους σαπιοκωληδες δεξιους και δη τον Σαμαρα !!!!!!!!
    Εσυ δεν ξερεις οτι η ταραχες στην Ευρωπη ειναι ενα απο τα ζητουμενα της ΝΤΠ ;
    Για μαλακες τους εχεις ; Μην κρινεις εξ ιδιων .

    Οι δεξιοι δεν συνεβαλαν ΠΑΣΑ ΔΥΝΑΜΗ στην καταστροφη της Πατριδος ;
    Νομιζης επειδη οι πρασινοι ανελαβαν το τελευταιο κτυπημα , ξεχασαμε τους αλητες γαλαζιους ;

    Δεν γουσταρουμε τους βαρβαρους δυτικους ρε μαλακες . Δεν πιστευουμε σε ΕΕ και κουραφεξαλα . Θελουμε δικο μας νομισμα . Θελουμε να ειμαστε τα αφεντικα στην τσεπη μας .

    Δεν εχουμε ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΣΤΗ αναγκη . Ειμαστε οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ σε ιστορια , πολιτισμο , γεωγραφικη θεση , Ηλιο , θαλασσα , σε ομορφια και σε μυαλο .
    Μας εχουν αναγκη οι υπανθρωποι σε Ανατολη και Δυσι .
    Αντε βιολια που μας πρηξατε τας ορχεις με τας Ευρωπας και την σαπιλα τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ορε τις φοβουντε μη δε βγουν τα προδωτακια οι υπηρετες αυτοι οι δοσιλογοι και χασουν την μπαλα εαν δεν ειμασται βλακες τσακιστε τους δυο και τους μνημονιακους δεστετους να καταλαβουν οσο για την κομανετσι την καλαματιανη στα τεσερα και αυτοι αυτος προδωτην ηταν ειναι και θα ειναι αυτο ξερει να κανειθαψτετους ζωντανους να μαθουν και αυτοι απο βια στην βια τι τους προσκηνατε ορε ραγιαδες μετα απο 200 χρονια δεν το αποβαλατε ακομα τι πολεμησαν ολοι αυτοι ορε γκιαουρηδες ακομα ραγιας εμεινες ξυπνα ορε ξεφτεγη να τους παρουμε αμπαρηζα και να τελειωνουμε με τους μπασταρδους εγω πεταξα τον ραγιασμο και την βλακια απο πανομου και τους λεω ουστ μπασταρδοι απο εδω εσεις μας φτασατε εσεις θα μας σωσετε οχι βαιβεα φερατε το 4 ραιχ και βαλατε την δημοκρατια στο γυψο ορε σουλτανοι και μπεηδες μας κανατε κολιγους ορε καθηκια και καταργησατε συνταγματα και ταπαντα και την λευτεριαμας ρε μελανοχητονητες ουστ βρωμοσκυλα κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λες να θεωρούν το Σαμαρά αντιστασιακό;;;; Βάλε και μια φωτογραφία του με μούσια και χιαστί φυσεκλίκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ανωνυμε 30 Μαρτίου 2012 2:02 μ.μ.

    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ετσι ειναι. Με τα μπασταρδεμενα γαπ,αντωνακι, ντορα κλπ που εχουμε στον σβερκο μας ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ. Πρεπει να επαναλαμβανουμε δεξια και αριστερα "εξω απο την σαπιλα των γερμανων, δικο μας νομισμα, κρεμαλα στους δωσιλογους"
    Μονο που το ακουνε χεζονται.
    Ειναι ευκολο να γνωριζουμε τι μας συμφερει. Αυτο που οι δωσιλογοι ΔΕΝ θελουν, ειναι καλο για το εθνος μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]