Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά στην… Σουηδία!


Γίνονται σκάνδαλα στις «ενάρετες» χώρες;
  • Γράφει η Σοφία Τ.
Καταρχάς, ποιος απειλεί την Σουηδία και χρειάζεται στρατό; Και μετά γίνονται σκάνδαλα σε χώρες «πρότυπα»;!
Η εκδίκηση της Ελλάδας αρχίζει!

Η Βιέννη πολιορκείται, όχι από τους Οθωμανούς, αλλά από την λιτότητα, η Ολλανδία είναι σε πολιτική και οικονομική κρίση, η κριτική κατά της γερμανικής κυβέρνησης οξύνεται, το ΔΝΤ είναι στον τοίχο από πολιτικούς, διανοούμενους, νομικούς και διαδηλωτές, το σάπιο «ελληνικό» κατεστημένο τρέμει την ψήφο των Ελλήνων και τώρα μαθαίνουμε, σαν ένα μικρό βάλσαμο, ότι και στην Σουηδία συμβαίνουν σκάνδαλα με τα εξοπλιστικά!

Όχι βέβαια σαν αυτά στην Ελλάδα, που είναι από τα πιο σοβαρά αν όχι παγκοσμίως, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Άμυνας της Σουηδίας.
Στην έξοδο οδηγήθηκε ο Σουηδός Υπουργός Άμυνας Sten Tolgfors.
Πώς ένα συμβόλαιο με το Ριάντ, προκάλεσε παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Ο Υπουργός Άμυνας της Σουηδίας Sten Tolgfors παραιτήθηκε, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Fredrik Reinfeldt.
Η παραίτηση ήρθε, ύστερα από εβδομάδες συζητήσεων για ένα συμβόλαιο με το Ριάντ που αφορά σχέδιο ανέγερσης στη Σαουδική Αραβία εργοστασίου εξοπλιστικών συστημάτων, κυρίως αντιαρματικών πυραύλων.

«Αποφάσισα σήμερα να απαλλάξω τον Sten Tolgfors από τα καθήκοντά του, ύστερα από αίτημά του», δήλωσε ο Ράινφλεντ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον παραιτηθέντα υπουργό.

Η αποκάλυψη που οδήγησε στο τέλος

Στις 06/03 το δημόσιο σουηδικό ραδιόφωνο (SR) είχε αποκαλύψει ότι η Σουηδική Υπηρεσία Αμυντικών Ερευνών(FOI) είχε συστήσει μια εταιρία φάντασμα για να καλύπτει την εμπλοκή της και αυτήν της κυβέρνησης στο αποκαλούμενο «Σχέδιο Simoom» που χρονολογείται στο 2007 για την κατασκευή στη Σαουδική Αραβία ενός εργοστασίου αντιαρματικών πυραύλων.

Την περασμένη εβδομάδα η σουηδική δικαιοσύνη άρχισε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση, μετά και την καταγγελία του γενικού διευθυντή του FOI Jan-Olof Lind στον εισαγγελέα για «μια υποψία εγκληματικής πράξης», ύστερα από εσωτερική έρευνα στην υπηρεσία.

«Όσον αφορά την συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων για τη Σαουδική Αραβία δεν έχω τίποτε να προσθέσω», δήλωσε σήμερα ο Tolgfors. Διευκρίνισε ότι είχε αποφασίσει να παραιτηθεί, αλλά η προσοχή των ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες διευκόλυνε και επέσπευσε τη λήψη της απόφασής του.

Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης που ζητούσε την παραίτησή του και των ΜΜΕ που ασχολήθηκαν εκτενώς με την υπόθεση μετά την αποκάλυψή της, ο Sten Tolgfors παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το σχέδιο της FOI στη Σαουδική Αραβία και για την εταιρία φάντασμα.
Η Σουηδία έχει ήδη πουλήσει όπλα στο Ριάντ, αλλά εμπιστευτικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του SR δείχνουν ότι πρόκειται για βοήθεια σε ένα «δικτατορικό» καθεστώς, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιόφωνο.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η υπουργός Υποδομών Catharina Elmsäter-Svärd θα αναλάβει προσωρινά το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας εν αναμονή του διορισμού νέου υπουργού.»

ΜΟΝΟ όμως στην Ελλάδα βασιλεύει η ατιμωρησία. SIEMENS, εξοπλιστικά, παράνομοι λογαριασμοί, γερμανικές αποζημιώσεις, φάρμακα και διαφθορά πολιτικών «θάβονται» και κρύβονται κάτω από τα κιλίμια της Βουλής.
Και η Σουηδία είχε περάσει οικονομική κρίση (αρχές 1990), αλλά το πολιτικό προσωπικό της χώρας που την αντιμετώπισε ήταν ώριμο και έτοιμο να αλλάξει για το καλό της χώρας.
Δεν την θυσίασε για το καλό του χρηματοπιστωτικού συστήματος…

Ο λαλίστατος Υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, δεν έχει να πει κάτι περί της σουηδικής συνταγής σκανδάλων;

Μιλάμε για ερωτικά, που βγαίνουν συνέχεια, αλλά τα ελληνικά ΜΜΕ δεν τα αναφέρουν για να μην στεναχωρηθούν οι φίλοι μας στην Στοκχόλμη και διαταραχθούν οι σχέσεις(;) μας, και το μεγάλο σκάνδαλο στον χώρο της υγείας Lomma Eternit (εργοστάσιο, χτισμένο το 1977 με αμίαντο -στην Ελλάδα ούτε που θα έχει γίνει ΣΟΒΑΡΟΣ έλεγχος για τα κτίρια, παλιά κυρίως, χτισμένα με τοξικά και επικίνδυνα υλικά-, το οποίο λειτούργησε για 70 χρόνια, σκοτώνοντας στην δουλειά, κυριολεκτικά όμως, τους εργαζόμενούς του).
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]