Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Καρότσι" γύρισαν στη βάση τους τουρκικά μαχητικά που παραβίασαν τον Ελληνικό εναέριο χώρο


Την ώρα που ο ισραηλινός πρωθυπουργός βρισκόταν στο προεδρικό είχαμε τουρκικές προκλήσεις εντός του κυπριακού και του ελληνικού FIR απο τουρκικά μαχητικα. Οι Τούρκοι πραγματοποιούσαν ασκήσεις νοτιώς της Κύπρου.

Στις 11 ακριβώς το πρωί 2 τουρκικά F16 που μετείχαν στην άσκηση κατευθύνθηκαν μεταξύ Ρόδου και Κρήτης και εισήλθαν εντός του ελληνικού FIR.

Αμέσως απογειώθηκαν 3 ελληνικά Mirage-2000 τα οποία καταδίωξαν τα τουρκικά F16, ακολούθησε εμπλοκή και αερομαχία με κλείδωμα στόχων.

Στη συνέχεια τα τουρκικά μαχητικά επέστρεψαν εντός του κυπριακού FIR. Τότε τα ελληνικά μαχητικά εισήλθαν και αυτά εντός του κυπριακού FIR συνέχισαν την καταδίωξη αναγκάζοντας τα τουρκικά μαχητικά να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Αρμόδια πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά στο Σίγμα ότι οι ασκήσεις των Τούρκων γίνονται υπό το άγρυπνο μάτι των Ισραηλινών με ότι και αν σημαίνει αυτό. Πηγή από το προεδρικό μας ανέφερε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας θα καταγγελθεί σε όλα τα διεθνή βήματα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Παὶδες,το πρὰγμα μου φαὶνεται θολὸ απὸ τεχνικὴς πλευρὰς:η ακτὶνα ενεργεὶας πρὼτα απ´ὸλα.Τα F-16 αλλὰ και τα Μιρὰζ-2000 δεν ὲχουν αρκετὴ αυτονομὶα για να κὰνουν βὸλτες στην ανατολικὴ Μεσὸγειο.Τα μεν τουρκικὰ F-16 μποροὺν να υπολογὶζουν στον εναὲριο εφοδιασμὸ απὸ ιπτὰμενα τὰνκερ KC-135 που διαθὲτουν οι απὲναντι,ὸχι ὸμως υπὸ συνθὴκες καταδιὼξεως.Απὸ την ὰλλη,τα δικὰ μας Μιρὰζ,απὸ ποὺ απογειὼθηκαν; Εξ ὸσων γνωρὶζω,ο νὸτιος τομὲας καλὺπτεται απὸ την Κρὴτη,εκεὶ πλὲον δεν σταθμεὺουν Μιρὰζ,αλλὰ το ενδιαφὲρον εὶναι ὸτι τα Μιρὰζ εὶναι δυνατὸν να ανεφοδιαστουν στον αὲρα απὸ A-7 με ειδικὲς εξωτερικὲς δεξαμενὲς,πὰντως ὸχι υπὸ συνθὴκες αναχαιτὶσεως.Εὶναι εξακριβωμὲνο ὸτι τα ὶδια Μιρὰζ κατεδὶωξαν τοὺς Τοὺρκους μὲχρι το FIR της Κὺπρου,ἢ μὴπως ὰλλα αεροσκὰφη ανὲλαβαν την σκυτὰλη; Ακὸμη ὸμως και ἂν,συμπτωματικὰ,τα Μιρὰζ εὶχαν μὸλις ανεφοδιαστεὶ στον αὲρα και ὴταν επὶ τὸπου ὸταν παρεβὶασαν οι Τοὺρκοι το FIR,η συνὲχιση της καταδιὼξεως μὲσα στο FIR της Κὺπρου εὶναι πολὺ καραμπινὰτη ενὲργεια για τα δεδομὲνα της στρατηγικὴς μας ψυχραιμὶας.
    Ειμαι πολὺ επιφυλακτικὸς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A7 με σωληνα ανεφοδιασμου υπαρχουν στο Καστελι οποτε ειναι πιθανο να εγινε ανεφοδιασμος στον αερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]