Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπαδήμος: Ο άνθρωπος που μαζεύει... συντάξεις!


Ψάχνοντας διάφορα στο Διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε μια ερώτηση του Γιάννη Βαρουφάκη προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Συγκεκριμένα:

“Αν ο κ. Παπαδήμος πραγματικά πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να δράσουμε με γενναιότητα, αποδεσμευόμενοι από τα κεκτημένα μας, τον καλώ να δώσει το παράδειγμα.
Πώς; Παραιτούμενος από τη θέση του καθηγητή που κατέχει στο Τμήμα μου, σε κατάσταση αναστολής για πάνω από δέκα χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσλάβουμε έναν νέο επιστήμονα για να διδάσκει τους φοιτητές μας.
Μπορεί να χάσει ένα ευτελές μέρος της σύνταξής του, όμως με αυτή την κίνηση θα καθιστούσε πειστικότερες τις προτροπές του προς τους υπόλοιπους.”

Επειδή το θέμα ήταν σοβαρό, τηλεφώνησα στον κ. Βαρουφάκη για να διασταυρώσω την ακρίβεια της πληροφορίας που είχα εντοπίσει.

Μου την επιβεβαίωσε και με πληροφόρησε πως τελικά ο κ. Παπαδήμος συνταξιοδοτήθηκε εφέτος, κρατώντας τη θέση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κενή για 13 ολόκληρα χρόνια, ώστε να εξασφαλίσει τη σύνταξη, μία από τις πολλές συντάξεις που θα έχει όταν με το καλό αποσυρθεί.

Είχαν δίκιο τελικά αυτοί που κατοικούσαν στα χώματα που πατάμε πριν 2.500 χρόνια, όταν έλεγαν πως χωρίς την ανδρεία (με την έννοια της γενναιότητας) καμία άλλη αρετή δεν μπορεί να κατακτηθεί από τον άνθρωπο.


Σχόλιο: Μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά και ο Σημίτης κράτησε τη θέση του καθηγητή στην ΑΣΟΕ... Νέα ή παλιά ήθη; Αρχές αρχόντων ή μικρότητες υποκειμένων; Η ιστορία θα δείξει εάν ο πολίτης αποφασίσει να τοποθετήσει ΟΛΟΥΣ τους κατεργάρηδες εκεί που τους αξίζει...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Ας αφήσουμαι της .... ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΕΣ κ. τα ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣΤΙΚΑ !! Ας πούμαι τα ΣΥΚΑ, ΣΥΚΑ και την ΣΚΑΦΗ, ΣΚΑΦΗ !! Σιγά μην μας ενδοιαφέρουν οι ... άποροι κ. άστεγοι !! ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ!! ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 11/11/11, ΝΑΙ ή ΟΥ;; ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΑΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΑΙ ΤΟ ΝΟΘΡΟ ΚΑΙ ΒΟΘΡΟΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΑΥΡΙΟ!! ΞΑΝΑ: ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 11/11/11 ΝΑΙ ή ΟΥ ;;; ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΜΕ ΦΟΒΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ !! ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανηθικος-φιλοχρηματος-αδιαφορος για την χωρα και τους πολιτες.ΚΑΤΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ .ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΗΘΙΚΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καποτε οι κλεφτες ειχαν τσιπα.
    τωρα κλεβουν ανημπορους γερους..
    ειναι λεει πολιτικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν θα μας «δέσουν» τα «χέρια» και τα «πόδια», θα μας αφήσουν «ελεύθερους» να κάνουμε ό,τι θέλουμε.

    Όμως, μέχρι να μας «δέσουν», θα κάνουμε ό,τι θέλουν αυτοί.
    Γι’ αυτόν τον λόγο οι νικητές τραπεζίτες ιμπεριαλιστές τοποθέτησαν χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση έναν υπάλληλό τους τραπεζίτη για Πρωθυπουργό. ...

    Πραγματικό υπάλληλό τους και όχι υπάλληλο σε εισαγωγικά ...Υπάλληλο, που τον ταΐζουν για πάνω από τριάντα χρόνια με αυτόν τον σκοπό.

    Με τον σκοπό να τους εξυπηρετήσει, όταν θα τον έχουν ανάγκη.
    Γι’ αυτόν τον λόγο τον «τάιζαν» σε όλη του σχεδόν τη ζωή ...
    Από τότε που τον έβαλαν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, μέχρι σήμερα ...
    Μια «διαδρομή» μεγάλη και εξαιτίας τους σίγουρη. Αυτοί τον έκαναν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και στη συνέχεια τον τοποθέτησαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Τους «χρωστάει» και τώρα ήρθε η ώρα να τους «ξεπληρώσει».

    Αυτός ο «ποντικός» των τοκογλυφικών τους «καταστημάτων» είναι ο νέος Πρωθυπουργός των Ελλήνων.


    Αυτή η Κυβέρνηση είναι ακριβώς όμοια με την Κυβέρνηση Τσολάκογλου, αλλά πολύ χειρότερη ποιοτικά.

    Είναι όμοια, γιατί, όπως και εκείνη των προκατόχων της αποτελεί επιλογή των κατακτητών και είναι χειρότερη, γιατί τουλάχιστον ο ίδιος ο Τσολάκογλου δεν ήταν από τους υπαίτιους της ήττας της Ελλάδας, που έφερε τους Γερμανούς στην Ελλάδα.
    Συνεργάστηκε με τους ξένους κατακτητές, αλλά δεν είχε συμβάλει ενεργά στο να καταστούν αυτοί οι ξένοι κατακτητές της Ελλάδας.
    Έγιναν κατακτητές μόνοι τους και απλά ο Τσολάκογλου και οι άλλοι δοσίλογοι προδότες συνεργάστηκαν μαζί τους.
    Η σημερινή Κυβέρνηση δεν συνεργάστηκε απλά με τους κατακτητές, αλλά συνετέλεσε τα μέγιστα στην «επιτυχία» των κατακτητών.

    -------------------------------------
    11-11-11
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
    Διαδώστε τα διαδώστε τα διαδώστε τα
    Η μέρα που «παραδόθηκε» η Ελλάδα στις τραπεζικές δυνάμεις κατοχής.
    Σήμερα ξεκινάει και επίσημα η ελληνική αντίσταση στην Κυβέρνηση των Τραπεζιτών και Τοκογλύφων.
    Ο «κουκουλοφόρος» Εφιάλτης της νέας εθνικής προδοσίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
    ...Με διαφορά ο μεγαλύτερος προδότης της μεταπολεμικής Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι «Εφιάλτες» και «Τσολάκογλου» μαζί.

    Είναι οι «Εφιάλτες», που, ελέω νικητών, κατόρθωσαν και όχι μόνον επιβίωσαν μετά την προδοσία τους, αλλά κατάφεραν και έγιναν «Τσολάκογλου» στις κυβερνήσεις των κατακτητών ...

    Οι πιο πετυχημένες εκδοχές όλων των προδοτών του παρελθόντος.

    Ό,τι «ονειρευόταν» ο Εφιάλτης και ό,τι δεν μπορούσε να γίνει ποτέ ο Τσολάκογλου. Αυτή είναι η μοναδική «επιτυχία» του δοσίλογου Παπαδήμου.

    Είναι ο πιο πετυχημένος Έλληνας προδότης όλων των εποχών. Γιατί; Γιατί συνετέλεσε και ίδιος στην άλωση της χώρας, που του παραδόθηκε να κυβερνήσει.

    Χωρίς τη δική του βοήθεια πιθανότατα να μην βρίσκονταν εδώ ως κατακτητές τα διάφορα ΔΝΤ και οι υπόλοιπες τοκογλυφικές «ύαινες».

    Χωρίς αυτόν πιθανότατα να μην χρωστούσαμε τόσα πολλά, που να μας απειλεί ο κάθε τοκογλύφος και να μας χλευάζει ο κάθε καραγκιόζης αυτού του Πλανήτη.


    Αν δεν ήταν ο Παπαδήμος να τους ανοίξει ως κεντρικός τραπεζίτης τις «πόρτες», οι οποίες έπρεπε να παραμένουν «σφραγισμένες», για να μην γίνουν «κερκόπορτες», κανένας από αυτούς δεν θα βρισκόταν σήμερα εδώ ...

    Κανένας δεν θα μπορούσε να μας βασανίζει σήμερα, αν δεν υπήρχε η συμμορία των Σημίτιδων και των άλλων πρακτόρων των γερμανικών και άλλων μυστικών υπηρεσιών.

    Αυτής της συμμορίας μέλος είναι και ο Παπαδήμος ...

    Ο δήθεν «πετυχημένος» με το «βαρύ» βιογραφικό ...Πολύ «βαρύ» ...
    Τόσο «βαρύ», που σου πιάνεται η «μέση» ακόμα και να το σκεφτείς ...

    Τόσο «βαρύ», που, μετά την απόλυσή του από την ΕΚΤ, αν δεν μπλεκόταν στα σημερινά δρώμενα, θα ήταν «τα απομεινάρια μιας ημέρας» του Ψυχικού.

    ----------------------------------------
    11-11-11
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
    Διαδώστε τα διαδώστε τα διαδώστε τα
    Η μέρα που «παραδόθηκε» η Ελλάδα στις τραπεζικές δυνάμεις κατοχής.
    Σήμερα ξεκινάει και επίσημα η ελληνική αντίσταση στην Κυβέρνηση των Τραπεζιτών και Τοκογλύφων.
    Ο «κουκουλοφόρος» Εφιάλτης της νέας εθνικής προδοσίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
    ...Με διαφορά ο μεγαλύτερος προδότης της μεταπολεμικής Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]