Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κίνδυνο «πιστωτικής συντριβής» βλέπουν στη Bundesbank


Η κρίση χρέους της ευρωζώνης θα μπορούσε να προκαλέσει πιστωτική συντριβή στις υπερχρεωμένες χώρες-μέλη και στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank Αντρέας Ντόμπρετ. Όπως δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel, «μια πιστωτική συντριβή δεν είναι πιθανή στη Γερμανία, καθώς εκεί οι τράπεζες δεν έχουν προβλήματα ρευστότητας. Το γερμανικό τραπεζικό σύστημα δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας και οι περισσότερες γερμανικές εταιρίες τα πάνε καλά».

Ο Ντόμπρετ, τόνισε όμως πως σε περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης και στην Ανατολική Ευρώπη, όπου οι τράπεζες έχουν μικρότερα κεφαλαιακά αποθεματικά η απειλή μιας πιστωτικής συντριβής προβάλλει μεγαλύτερη. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, οι ευρωπαϊκές τράπεζες έλαβαν οδηγίες να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους κατά περίπου 115 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να προστατευθούν από μεγάλες απώλειες που συνδέονται με την κρίση χρέους της ευρωζώνης. Περίπου 71 τράπεζες έχουν περιθώριο μέχρι τα τέλη Ιουνίου για να αυξήσουν το κεφάλαιό τους.

Η μεγάλη ανεπάρκεια κεφαλαίων δημιούργησε φόβους ότι οι τράπεζες θα είναι απρόθυμες να δανείσουν χρήματα σε επιχειρήσεις, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ύφεση. Ο Ντόμπρετ επανέλαβε πως η Bundesbank θα επιδιώξει έγκριση από το κοινοβούλιο, προκειμένου να εκδώσει ένα δάνειο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Ο Ντόμπρετ είπε πως, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνηθούν να εισφέρουν περισσότερα κεφάλαια στο ΔΝΤ, θα ήταν απαραίτητο «άλλες χώρες μέλη του ΔΝΤ να εισφέρουν το μερίδιό τους. Αυτό περιλαμβάνει τη Βρετανία», είπε.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]