Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι επόμενες 100 κρίσιμες μέρες της κυβέρνησης


Αποφασισμένος να κινητοποιήσει την κυβέρνηση για να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, είναι ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Μετά τη στήριξη που του πρόσφεραν οι πολιτικοί αρχηγοί Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης, αλλά και τη χθεσινή δήλωση στήριξης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δημιούργησε αίσθηση, καθώς ο Κάρολος Παπούλιας άφησε αιχμές ότι «γίνεται πόλεμος» στον κ. Παπαδήμο, ο πρωθυπουργός έχει ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το χρόνο που απομένει μέχρι την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Το επόμενο διάστημα είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο, καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση, γι' αυτό και ο πρωθυπουργός περιέγραψε ακριβώς την πραγματικότητα.

Τόνισε ότι ο κίνδυνος για τη χρεοκοπία παραμένει ισχυρός και το διακύβευμα είναι να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.
Σύμφωνα με "Τα Νέα", στο διάστημα των επόμενων 100 ημερών, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, θα πρέπει:

-Να έχει ολοκληρωθεί, και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα ελληνικά συμφέροντα, η διαδικασία ανταλλαγής κρατικών ομολόγων με τους ιδιώτες επενδυτές (το λεγόμενο PSI, από το οποίο η Ελλάδα προσδοκά ότι θα περιορίσει το χρέος της κατά 100 δισ. ευρώ).

- Να έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στο ελληνικό κράτος, τις οποίες οι δανειστές θεωρούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενη δόσης του δανείου (περίπου 90 δισ. ευρώ).

- Να έχει καταρτισθεί η νέα δανειακή σύμβαση και να έχουν συμφωνηθεί οι όροι του Μνημονίου που θα τη συνοδεύουν.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαδήμος συγκαλεί την Πέμπτη νέο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να ζητήσει από τους υπουργούς να επιταχύνουν στον μέγιστο βαθμό την προώθηση των αλλαγών στα υπουργεία τους, ώστε κανένα υπουργείο να μην έχει εκκρεμότητες στις 15 Ιανουαρίου, οπότε φθάνουν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι της τρόικας.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και ο ΓΑΠ απο τα τελη του 2009 ειχε "σχεδιασει" ενα προγραμμα 100 ημερων..για να μπουμε στο ΔΝΤ!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]