Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Έλληνες πολίτες να υποθηκεύσουν τα σπίτια τους για να σωθεί η Ελλάδα!

  • Η τελευταία αυτή (Γερμανική) πρόταση, δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις των επιθέσεων που γίνονται σε κρατικές οικονομίες. Φαίνεται πως οι "αγορές" αποφάσισαν την υλοποίηση της ολομέτωπης επίθεσής τους κατά των λαών και όχι απαραίτητα κατά των πολιτικών...

Όπως γράφαμε χθες η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου μείωσε την αξία και των ασημικών του δημοσίου που ορέγονται Γερμανοί και άλλοι. Και προφανώς μέσα στο γενικότερο κλίμα υποτίμησης θα έχουν πέσει και οι τιμές της… Ακρόπολης και των νησιών.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η σοκαριστική δήλωση του προέδρου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Halle, Ούλριχ Μπλουμ στην εφημερίδα Passauer Neue Presse με τον άκρως ενδεικτικό τίτλο «τα όρνεα δείχνουν πού υπάρχουν πτώματα».

Τι προτείνει ο κ. Μπλουμ; Διαβάστε:

«Μπορούμε να αφήσουμε τα κράτη να κηρύσσουν χρεοκοπία, το ένα μετά το άλλο ή ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο: Το δημόσιο χρέος να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων, ή να ασφαλιστεί με την ιδιωτική περιουσία των πολιτών της χώρας. Αυτή θα ήταν μία επιλογή για την Ελλάδα, την Ιταλία ή ακόμα και για τις ΗΠΑ»

Όπως διαβάζουμε στο “Βήμα”:

"Σε πρακτικό επίπεδο, η δεύτερη λύση σημαίνει αναγκαστική υποθήκευση της περιουσίας ιδιωτών, όπως π.χ. της ακίνητης περιουσίας αυτών. Με τον τρόπο αυτό θα ασφαλιζόταν το δημόσιο χρέος τόσο καλά, ώστε δεν θα υπήρχε λόγος για κερδοσκοπία. Τα κράτη θα μπορούσαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τις επενδύσεις χωρίς να πέσουν στην παγίδα του χρέους. Αντιθέτως, δίνεται η δυνατότητα μείωσης του χρέους. Σε μία τέτοια περίπτωση τα επιτόκια θα μειώνονταν και το κράτος θα ήταν σε θέση να ασκεί πολιτική ενίσχυσης της οικονομίας".

Μπορεί άραγε να σχολιαστεί αυτή η ευθεία επίθεση κατά των πολιτών;

Πώς σκοπεύει να αντιδράσει, άραγε, ο Γιώργος Παπανδρέου;

Τί θα κάνει η (περί άλλων λαλίστατη) αντιπολίτευση;

Μήπως ήρθε εκείνη η στιγμή που οι πολίτες θα φέρουν στο πολιτικό προσκήνιο νέες πολιτικές δυνάμεις, περισσότερο αξιόπιστες και με κατανόηση των προβλημάτων του λαού;

Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Μην κουραζης τον ευατον σου και εμας Κωνσταντινε,διοτι τελειωσαμε αν δεν "μιληση ο Θεος".
    Αυτοι που εφεραν τον αλητη και την παρεα του εχουν διαβολικο σχεδιο και ο κοσμος οπως βλεπεις κανει διακοπες!
    Ας ευχαριστουμε μονο τους αγιους και τους ανθρωπους του Θεου,διοτι μονο αυτους θα ακουση,και θα αναστηση την πατριδα,αφου φυσικα πρωτα σταυρωθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαινεται πως δεν τους φτανει η Πελοποννησος!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αναγκαστική υποθήκευση της περιουσίας ιδιωτών έτσι και αλλιώς έχει γίνει με το μνημόνιο νούμερο ένα ( που φτάσαμε και καλά νούμερο 1 , νούμερο 2, ) εξ ου λοιπόν και η πρόσφατη απογραφή των κατοικιών μας .
    Ο δε πρόεδρος της ανεξάρτητου πλέον αρχής απογράφων( και όχι κρατικής υπηρεσίας ) , ως γνωστόν ήταν διορισμένος από τους τροικανους και λοιπούς μοικανους εφεντες .
    Πάντως τον HEIL GAP ακόμη τον ψάχνουν για να κάνει δήλωση , εγώ δε προφασίζομαι τον καθυστερημένο σκλάβο του .
    Τι να κάνω ;

    HEIL GAP (or mind the END )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γι'αυτό πριν από μερικούς μήνες πέρασε μια κοπελίτσα από την εθνική στατιστική υπηρεσία και ρωτούσε να μάθει αν είναι ιδιόκτητα τα διαμερίσματα που μένουμε και άλλες τέτοιες "περίεργες" ερωτήσεις;;;;
    Οταν την ρώτησα για ποιό σκοπό είναι η απογραφή μου απάντησε ότι κάνουν "απογραφή Εθνικού πλούτου" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πώς θα γίνει αυτό στην πράξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την υλική (κινητά και ακίνητα) και άϋλη περιουσία μας* θέλουν τα λαμόγια.

    *(assets = economic resources π.χ. τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, το κλείσιμο των μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων, τους δημόσιους οργανισμούς, τα εισητήρια των μουσείων, την ενέργεια από ανανεώσιμες ή μη πηγές.

    Με πολυετή προεργασία* κατάφεραν τα λαμόγια να υπερχρέωσουν όλες τις χώρες του πλανήτη με το πέτσινο χρήμα.

    *Τοποθέτησαν ξεπουλημένους πολιτικούς που επέστρεφαν το δανεικό χρήμα

    μέσω τόκων
    μέσω κομπινων στα χρηματιστήρια
    μέσω κομπινων με τοξικά ή μη ομόλογα
    μέσω συμβάσεων με πολλαπλάσιο κόστος από ανάλογες συμβάσεις σε χώρες με σοβαρό έλεγχο
    μέσω του χτισίματος μονοπωλίων στα λαμογιοαφεντικά τους.

    ενώ το χρέος πολλαπλασίζονταν.

    Όλα τα παραπάνω γινόντουσαν αφού κρατούσαν την μίζα τους οι πολιτικοί και οι μεσάζοντες.

    Η καταλήστευση περιουσιακών μας στοιχείων και η διάλυση των κρατών γίνεται με αφορμή το χρέος.
    Είναι η μετάβαση που προσπαθούν να κάνουν προς την νέα παγκόσμια τάξη της τραπεζοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα καραλαμογια οι ελληνεσ που επιμενουν να ψηφιζουν γαπ! φταινε να ξερα πιοι ειναι...!αλλα εννοια τουσ στο τελοσ θα εχουν ολοι τουσ τηυν ελλαδα που μασ αξιζει οπωσ ελεγε ο γαπ! το θεμα ειναι τη φταινε οι υπολοιπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Μήπως ήρθε εκείνη η στιγμή που οι πολίτες θα φέρουν στο πολιτικό προσκήνιο νέες πολιτικές δυνάμεις, περισσότερο αξιόπιστες και με κατανόηση των προβλημάτων του λαού;"


    Ποιον ή ποιους δηλαδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]