Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΟΗΕ: τα μέτρα λιτότητας παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα!!!

Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε λίγες ημέρες του ΟΗΕ κατά των μέτρων λιτότητας.

Τα μέτρα λιτότητας και δομικών μεταρρυθμίσεων που έχουν προταθεί ώστε να επιλυθεί η κρίση χρέους της Ελλάδας, μπορεί να οδηγήσουν σε παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων της χώρας, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με έκθεση του ανεξάρτητου ειδικού για θέματα ξένου χρέους και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κ. Cephas Lumina, «η εφαρμογή του δεύτερου πακέτου λιτότητας και δομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο συμπεριλαμβάνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων, είναι πιθανό να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες και ως εκ τούτου και στα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως οι φτωχοί, οι ηλικιωμένοι, οι άνεργοι και τα άτομα με αναπηρίες».

«Το δικαίωμα για τροφή, νερό, επαρκή στέγαση και εργασία στο πλαίσιο του δικαιώματος της ισότητας, δεν θα πρέπει να υπονομεύεται από την εφαρμογή μέτρων λιτότητας», τονίζεται στην έκθεση του κ. Lumina, ο οποίος απευθύνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση «να βρει μια ισορροπία μεταξύ των μέτρων λιτότητας και της υλοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «οι αυξήσεις στη φορολογία, οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και τα μέτρα αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να εφαρμοστούν με τέτοιον τρόπο ώστε να μην οδηγήσουν σε αβάσταχτη ταλαιπωρία του πληθυσμού».

«Τα χρέη μπορούν να αποπληρωθούν μόνο μέσω των εσόδων», αναφέρει. «Μια συρρικνούμενη οικονομία δεν μπορεί να δημιουργήσει κανένα έσοδο και συνεισφέρει την μειωμένη δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους. Θα έπρεπε να έχει δοθεί περισσότερος χρόνος για να λειτουργήσουν τα μέτρα αναδιάρθρωσης που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ». Ο κ. Lumina απηύθυνε παράλληλα έκκληση σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις που θα έχουν στα ανθρώπινα δικαιώματα οι πολιτικές που σχεδιάζουν στην προσπάθειά τους να επιλύσουν την κρίση χρέους τόσο της Ελλάδας όσο και άλλων χωρών.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ !!!!!

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το πρωτο πακετο λιτοτητας δεν λεει τιποτα ο ΟΗΕ??
    Δεν παραβιαζονται τα δικαιωματα μας ηδη εδω και εναν χρονο??
    Τωρα μας θυμηθηκαν???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]