Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΠΑΣΟΚ: Δημοκρατία και βία είναι έννοιες ασύμβατες

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, όλοι, απαιτείται να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα.

Πρώτιστο μέλημα όλων οφείλει να είναι η προάσπιση της Δημοκρατίας και η απρόσκοπτη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και των εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού λαού.
Αυτή η αναγκαία για τη χώρα συνθήκη, αφορά ιδιαιτέρως τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ευρώπη, έχουν πληρώσει ακριβά, ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, βίαιες ενέργειες που εκδηλώθηκαν δήθεν στο όνομα των λαών.
Εμπρηστικές ανακοινώσεις, με τις οποίες χαρακτηρίζεται ο Πρωθυπουργός «αρχιστράτηγος των εχθρών», η καταστροφή γραφείων Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, ο προπηλακισμός βουλευτών, όπως και ο αποκλεισμός των σπιτιών τους, είναι ενέργειες ακραίες, απαράδεκτες, καλλιεργούν κλίμα βίας και δεν μπορεί παρά να είναι απολύτως καταδικαστέες από όλους τους δημοκράτες πολίτες.

Δημοκρατία και βία είναι έννοιες ασύμβατες.

Κάθε άλλη ερμηνεία επιχειρεί απλώς να δικαιολογήσει σκοπιμότητες που δεν υπηρετούν τη Δημοκρατία, τους πολίτες, το δημόσιο συμφέρον.

Γι’ αυτό, καταδικάζουμε με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο πράξεις βίας ή απειλής χρήσης βίας, από όπου κι αν προέρχονται, εναντίον όποιου και αν στρέφονται.
Όλοι κρινόμαστε καθημερινά από το αν στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μας αναλογούν, ιδιαιτέρως αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα ώρες.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Το “ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ” είναι λάθος. Δεν είναι σωστό, διότι “Φύγετε έρχεται η αστυνομία!” φώναζαν οι φαντάροι μέσα από τα άρματα μάχης στον κόσμο στο πολυτεχνείο.

    Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιό πέρα από την χούντα. Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιό στυγνό και ύπουλο:

    http://pasokhtefra.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όμως τόλμησαν! Τόλμησαν να στείλουν με αυτόν τον λήβελλο και το στερνό "αντίο" στην όποια αξιοπρέπεια μας έμεινε...
    Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του ψεύδους και της απάτης... Πάντα μια ζωή ίδιοι! Χωρίς ντροπή και χωρίς αιδώ... Τί άλλο να προσθέσει κανείς πάνω σ' αυτό το ελεεινό και εμετικό προιόν - κείμενο της βιομηχανίας του γκεμπελισμού που φέρει το όνομα ΠΑ.ΣΟ.Κ. ...
    Και μετά απορύμε πώς είναι δυνατόν ο λαός μας να μην ουρλιάζει απο απόγνωση, όπως ένας φρενοβλαβής στο κάτασπρο κελλί του... Είμαστε όλοι τρελλοί τελικά... Δε γίνεται, θέλουμε ψυχίατρο έτσι; Δεν ήταν τα ΜΑΤ που χτύπησαν, αλλά οι..."Προβοκάτορες", οι "εχθροί" του σοσιαλιστικού ιδεώδους, οι ...αναρχοκουμμούνες, όπως τους αποκάλεσε κι ο "ευγενής" εκπρόσωπος της ΕΘΕΛ... Αυτοί "έκαψαν" το κέντρο της Αθήνας, αυτοί θέλουν να...λυντσάρουν τον μεγάααααλο και λαοφιλή Ηγέτη και τους συν αυτώ... Ακόμη και τα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κινδύνεψαν, δε το είδατε; Μαγική εικόνα! ...
    Θεέ μου, πόση ακόμη λάσπη στη μούρη πρόκειται να φάμε απο τους ...λαοπρόβλητους αυτούς εγκληματίες; Πόση ακόμη ναυτία θα μας προκαλούν οι επίσημοι εδώ και 31 χρόνια βιαστές της νοημοσύνης μας; Πόση φρίκη ακόμα; Ποσα σκαλιά θα μετρήσουμε ακόμα σ' αυτή την ελεεινή και βρώμικη σκάλα που μας έχουν πετάξει;
    Γιατί Θεέ μου τόση κατάρα; Σε τί έφταιξε το Εθνος μας? Ποιόν πειράξαμε; Ποιόν διάβολο τσαντίσαμε τόσο πολύ και μας καταράστηκε;

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΜΑΡΙΑ! ΦΕΥΓΑΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ! ΑΡΚΕΤΑ ΒΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΣΥΝΗΔΕΙΣΗ ΜΑΣ! ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠ' ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

    Ε Λ Ε Ε Ι Ν Ο Ι!!!! Δ Ο Σ Ι Λ Ο Γ Ο Ι!!!!!!! Ε Γ Κ Λ Η Μ Α Τ Ι Ε Σ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΣΤ κοπροσκυλα φασιστες που θα μας πειτε για εκλεγμενους με ψεματα και δημοκρατιες του κολου σας!
    Τελειωσατε σκουλικια και το τελος ειναι εδω και τωρα!
    Σας ξερουμε ολοι μας τι κουμασια τεμπελιδες και σαπιοι ειστε.
    ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ και οσο νωριτερα το εμπεδωσετε τοσο λιγοτεροι απο ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ,θα περασετε το υπολοιπο στις φυλακες η στην κρεμαλα, η δικαιοσυνη θα αποφασισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο Βυζάντιο για να σε εκτελέσουν έπρεπε να έχεις Μέσον τον Αυτοκράτορα....Βασανιστήρια!!Αυτό προστάζανε οι Δικαστές για Τιμωρία στους Προδότες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικα η αντιδραση του κοσμου βαπτιζεται πολυ ευκολα ως "δραση",ενω η δραση των ΜΑΤ ως "αντιδραση"!!
    Πληρης διαστροφη εννοιων και λεξεων!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]