Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εχθρός της Θράκης είναι τα Ελληνικά κόμματα

  • Η Θράκη βάλλεται από «μέσα»
  • Τα ελληνικά κόμματα εκθρέφουν τους πράκτορες της Άγκυρας που εργάζονται για τον εκτουρκισμό της Θράκης
Μια εκκωφαντική βόμβα έπεσε χθες στην Κομοτηνή, αλλά οι «επώνυμοι» της πόλης κάνουν ότι δεν άκουσαν. Το καμάρι του τοπικού ΠαΣοΚ, η φαντασίωση του πρωθυπουργού σας, η φέρελπις αντινομάρχης μας, Μουσταφάογλου, προσχώρησε στον πιο ξεσαλωμένο σωβινισμό, στον πιο ατόφιο τουρκισμό.
Κοτζάμ μέλος του ΙΣΤΑΜΕ, κοτζάμ υποψήφια ευρωβουλευτίνα της σοσιαλδημοκρατίας, πήγε και προσχώρησε στους πιο γκρίζους «προξενικούς»!
Και λέει κι από πάνω ότι αυτό είναι το πρώτο της μόλις βήμα!
Δηλαδή; Σαν ροχάλα στα μούτρα του συστήματος που την ανέδειξε;
Ή μήπως στα μούτρα της χώρας που την αγκάλιασε;
Η τοπική κοινωνία τι λέει άραγε; Θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τους κομματάρχες που τώρα με τη σιωπή ή τις ασυναρτησίες τους πασχίζουν να καλύψουν την επικίνδυνη ανικανότητα και τον θλιβερό τους εξευτελισμό;
Για πολλοστή φορά ορισμένοι πολιτικοί και πολιτευτές στη Θράκη ενδιαφέρονται για το προσωπικό τους πολιτικό συμφέρον και όχι για το κομματικό, προσπαθώντας να προωθήσουν στα κόμματα άτομα που θα τους φέρουν ψήφους.
Σε κάθε εκλογική... αναμέτρηση παρουσιάζεται παρόμοιο φαινόμενο. Μετά την Καραχασάν στην Ξάνθη, τώρα έχουμε τη Μουσταφάογλου στην Κομοτηνή. Προτάθηκε, προωθήθηκε, κομματικά αναδείχθηκε και τώρα, υποστηριζόμενη από ομάδα που κρούει «ξένα» κύμβαλα, «πουλάει» το ΠΑΣΟΚ που την ανέδειξε πολιτικά και κατεβαίνει επικεφαλής μειονοτικού συνδυασμού στον Δήμο Κομοτηνής.
Δεν φταίει όμως η κάθε Μουσταφάογλου, αλλά ο κάθε συμφεροντολόγος α-πολίτικος πολιτικός ή πολιτευτής, ο οποίος περνά την άποψή του στην Ιπποκράτους και ιδιαίτερα στον Γιώργο Παπανδρέου.
Και μέσα σε όλο αυτό το κομματικό μπάχαλο, έχουμε και τους γνωστούς «κομματικούς καθαριστές» που τρέχουν ήδη να καλύψουν τον Γιώργο Παπανδρέου, ισχυριζόμενοι πως οι κακοί συμβουλάτορες, οι κάκιστοι τοπικοί κομματικοί άρχοντες και ολόκληρο το σύμπαν, έχουν συνεργήσει για να ξεγελάσουν τον Γιώργο Παπανδρέου, για να παραπληροφορήσουν τον τρισμέγιστο πρωθυπουργό της Ελλάδας προκειμένου να τον οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις…
Αυτά τα κομματικά μίσθαρνα, οι παρατρεχάμενοι της εκάστοτε εξουσίας, οι αυλοκόλακες, νομίζουν πως μπορούν μας πείσουν με αυτές τις εξόφθαλμες προσπάθειές τους να διατηρήσουν «άσπιλο και αμόλυντο» τον Γιώργο Παπανδρέου. Όχι κύριοι! Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ίσως ο καλύτερα ενημερωμένος πολιτικός της χώρας για την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη. Είναι αυτός που πρώτος συναίνεσε στην αλλαγή του σχεδιασμού της πορείας της Εγνατίας Οδού στο ανατολικό τμήμα του νομού Ροδόπης. Είναι αυτός που δέχτηκε πιέσεις, ως υπουργός Εξωτερικών, να μην περάσει η Εγνατία από γη μουσουλμάνων και, ω του θαύματος, η Εγνατία άλλαξε πορεία και άφησε ανέγγιχτα τα εδάφη σκληροπυρηνικών τουρκόφρονων χωριών της Ροδόπης.
Τα φαινόμενα Καραχασάν, Μουσταφάογλου, Ζεϊμπέκ και άλλων τουρκοφρόνων πολιτικών, επωάζονται στα Ελληνικά κόμματα, μαθαίνουν τον τρόπο δράσης τους, γνωρίζουν τους «ευαίσθητους» εκπροσώπους τους και στη συνέχεια φοράνε το πρόσωπο της Άγκυρας και «ασκούν» πολιτική. Δεν πρόκειται για κάτι νέο. Είναι παλιά η πληγή. Είναι παλιά η άρρηκτα δεμένη κομματική νομενκλατούρα με τα στοιχεία που επιθυμούν τον εκτουρκισμό της Θράκης. Και αυτά τα κομματικά στοιχεία δεν βρίσκονται μόνο στη Θράκη. Βρίσκονται, κυρίως, έξω από αυτήν. Συχνάζουν στο Κολωνάκι, ενίοτε είναι μέλη διαφόρων ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων…
Κανένας Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του. Αυτό, αγαπητοί κομματικοί κονδυλοφόροι, δεν μπορείτε να μας το στρεβλώσετε, επειδή το ζούμε. Το γνωρίζουμε… Ίσως να βρεθούν κάποιοι που θα πιστέψουν τον επ’ αμοιβή υπερασπιστές του Γιώργου Παπανδρέου. Ίσως να βρεθούν κάποιοι που θα σκεφθούν πως είναι αδιανόητο ένας πρωθυπουργός να προωθεί κομματικά και να επιτρέπει σε όργανα της Άγκυρας να δρουν υπό την σκέπη του κόμματός του…
Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε, κύριοι της σπέκουλας, πως εμείς βιώνουμε το ψέμα σας. Και το βιώνουμε καθημερινά… Εμείς γνωρίζουμε αυτό που θέλετε να κρύψετε. Και για όσο διάστημα θα μπορούμε, θα σας ξεσκεπάζουμε εσάς και την βρωμιά και την ανηθικότητα του μυαλού σας. Για όσο διάστημα στο μυαλό κάποιων το κόμμα θα βρίσκεται πάνω και από την πατρίδα, πολύ φοβάμαι πως θα ζήσουμε πολύ χειρότερα στην Θράκη...
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Και για όσους εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι για τις αγαστές σχέσεις Ελληνικών κομμάτων και τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, θα το αποδείξω με μία μόνο ερώτηση: Σε πόσες διαλέξεις - συγκεντρώσεις - δράσεις του Συλλόγου "Προξενείο Στοπ" πήγαν εκπρόσωποι των κομμάτων αυτής της χώρας που εξακολουθεί να λέγεται Ελλάδα;
Α, και κάτι ακόμη: Συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι εκείνοι που έχουν δημιουργήσει την σημαία της ανεξάρτητης Θράκης. Μαντέψτε πόσοι από αυτούς είναι και βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου...!

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες.»

Τα λόγια αυτά δεν προέρχονται από το στόμα κάποιου έλληνα δημοσιογράφου, όπως κάποιοι από τους φίλους αναγνώστες ίσως φαντάστηκαν. Είναι λόγια του διαπρεπούς δημοσιογράφου των Times της Νέας Υορκης, John Swinton, όταν μια νύχτα -γύρω στα 1880- ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε μια δεξίωση, και κάποιος που δεν γνώριζε ούτε τα του Τύπου αλλά ούτε τον Swinton, έκανε μια πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο. Τότε ο Swinton προς αγανάκτηση των συναδέλφων του έκανε αυτήν την ιστορική δήλωση!

Προφανώς τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία 130 χρόνια….

(Πηγή: Labor’s Untold Story, by Richard O. Boyer and Herbert M. Morais, published by United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY, 1955/1979.)


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Μη ξεχναμε και τις κωλοτουμπες Παγκαλου σχετικα με τον ρολο που διαδραματιζει το τουρκικο προξενειο στην Κομοτηνη πριν μερικους μηνες!!
    Απλως μερικα λογια για να φανει δηθεν το ενδιαφερον του!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικά, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, δεν ξέρω αν πρέπει να μιλάμε μόνο για περιφερειακά κομματικά οφέλη.

    Είναι σαν να μας έχουν βάλει φωτιά σε όλη τη χώρα κι εμείς κοιτάμε σαν χαμένοι.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Μόνο με την ενεργό πολιτική παρουσία των πολιτών, απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας, θα εξασφαλιστούν τόσο η εθνική μας ανεξαρτησία όσο και η λαϊκή κυριαρχία. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την παθητική αναμονή στην ενεργό λαϊκή παρουσία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας.»
    Διακήρυξη 3ης Σεπτεμβρη

    "Λεφτα υπαρχουν"
    GAP (B-DNT ,BEFORE IMF)

    «Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι» έλεγε ο Νίκος Εγγονόπουλος.

    Οι «μαχητικοί» παχυσαρκοι τηλεθεαται ,τηλεπολιτες, ανασηκώθησαν εκ του καναπεους τους την 11 Νοεμβρίου 07 μ.χ και προεβηκαν οπως ψηφίσωσιν τον πρωταγωνιστή του μίνι θεαματος της τηλεδημοκρατιας ημων ,«Yorgos ο υπερασπιστής των καταφρονημένων», που προεβληθη υπο διαυλων μεταπραττικης υποτελειας για 7 περίπου εβδομάδες.

    Το τελευταίο επεισόδιο ,πριν τις τηλεκλογές, αποδοθηκε στον φακο και έδειξε ότι οι «κακοί», (πλούσιοι και μορφωμένοι), είχαν συνωμοτήσει να «φάνε» τον «Καλό» Yorgos Μας ,που ηγονιζετο δια τους φτωχούς, τις δυτικές συνοικίες, και τους αγράμματους.Φευ ομως!Πλην λακεδαιμονιων λαθρομεταναστων ασφαλως...

    Μετά την τηλενίκη ,(της Δημοκρατίας των φτωχών και των αγραμμάτων) , με 54-39%, τα τηλεκαφενεια έδειξαν έναν χαρούμενο πεπειραμενο «Αυριανιστή», που «φρουρούσε» την είσοδο της «Τρικολάου Χαρούπη 50», για να μην μπουν «οι Άλλοι» , να αγκαλιάζει και να φιλάει τον «Yorgos Μας» , και να του λέει, ο καημένος Ελλην τη φωνη εκεινου:

    « Τώρα ο λαός θα αποφασίζει και εσύ θα εκτελείς !!! ».

    Αυτό ήταν . Ο «αγωνιστής», το έπιασε το πρόβλημα.Ο «Yorgos Μας», είχε δυσκολία να αποφασίζει.Η ετσι επειθε απαντες που δεν εγνωριζαν περι πλανητικης διακυβερνησεως, global leadership και λοιπα τινα που στο χαρβαρντ (σχολη πλανητικων ηγητωρων) διδασκουσιν εν τροπω μεσσιανικης αποκαλυψεως... Αυτό του έλειπε. Και την κρίσιμον ωραν μετά την ήττα, «μπούκαρε ο λαός» τοτε δια να τον βοηθήσει. Τώρα ο λαός, ο καημένος ο Φρουρός δηλαδή,δικαιωμενος αποφασιζει οπως προνοει το προοιμιο του αρθρου του μνημονιου αντι του αρθρου αυτου... Ο «Yorgos Μας», τώρα, μόνο εκτελεί αλυπητα και με περηφανια (για) τον λαο....Με αξιους παραστατες του, σιτιζομενους στο πρυτανειο αυλικους και προπαγανδιστες της κοινης γνωμης.

    Όπως απέδειξε ο σύγχρονος Έλλην διανοητής,αείμνηστος Ευάγγελος Λεμπέσης η κοινωνία εκτός από τον ταξικό διαχωρισμό πλούσιων –φτωχών κυριαρχείται από την αντίθεσιν ευφυών/ βλακών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ευάγγελος Λεμπέσης έγραφε το 1941: «Η έμφυτος τάσις του βλακός, εξικνουμένη συχνότατα εις αληθή μανίαν όπως ανήκη εις ισχυράς και όσον το δυνατόν περισσοτέρας και πάσης φύσεως οργανώσεις, εξηγείται πρώτον μεν εκ τις ευκολίας της αγελοποιήσεως, εις ην μονίμως υπόκειται, λόγω ελλείψεως ατομικότητος (εξ ου και το μίσος του, κατά του ατόμου και του ατομικισμού), δεύτερον δε εκ του ατομικού ζωώδους πανικού, υπό του οποίου μονίμως κατατρύχεται, εκ του δεδικαιολογημένου φόβου μήπως περιέλθη εις το παντός είδους προλεταριάτον»
    «Το φαινόμενον ετούτον, ειναι κλασσικόν, τυπικόν καί αιώνιον αφ´ ής υπάρχει ανθρωπίνη κοινωνία, δι´ όλης της Ιστορίας της ανθρωπότητος» σημείωνε ο Λεμπέσης και προσέθετε: « Ο συνασπισμός των βλακών είναι μηχανική οργάνωσις βάσει της αρχής της «ελαχίστου προσπαθείας» κλείνων προς αντιμετώπισιν ισχυροτέρας δυνάμεως εις το πρόσωπον των ολίγων ή του ενός. Η οργάνωσις αύτη περιωρισμένης εκτάσεως καλείται κοινωνιολογικώς κλίκα.»

    Τα κάθε είδους πυραμιδικά σχήματα εξουσίας, είτε κομματικής, είτε εταιρικής, είτε κρατικής(η και τα
    -αντι) έλκουν την λεγεώναν των βλακών , της οποίας τα «προσόντα»,( η έλλειψις ιδίας γνώμης, η κολακεία και η ραδιουργία )της επιτρέπουν την σταθερην εξέλιξι μέχρι που, με την σταδιακή εξόντωσιν( δια της κλικος), των ευφυών και ικανών ,οι βλάκες κατακτούν την κορυφήν οπότε επέρχεται η εθνικη και αλλην κατάρρευσις όπως έγινε και στην Σοβιετική Ένωσι με την εκλογη του Γκαρμπατσώφ στην θέση του Γενικού Γραμματέος. Το ίδιον συνεβεβηκεν και με το ελληνικό συνδικαλιστικόν κίνημα.
    Και συνεχιζει φιλοσοφικα προφητευοντας την ελλαδικη τηλεδημοκρατια των αλλογενων επικυριαρχων ου μην αλλα και ταπεινων εποικιστων ,των γαπ και δντ:
    « Ότι την εξέλιξιν ταύτην ουδείς δύναται να σταματήση είναι φανερόν, όσον είναι φανερά και η νομοτελειακή συνάρτησις των ως άνω δεδομένων. Κατά την αυτήν συνάρτησιν το φαινόμενον συνεχίζεται: «ενός βλακός προκειμένου μύριοι έπονται», ο δε ούτω ανελθών βλαξ θα προωθήση ο ίδιος πρόσωπα μόνον κατώτερα εαυτού(σ.σ ή στο κολπον της πλανητικης διακυβερνησεως), μέχρις ότου η μία βιαία έξωθεν επέμβασις, υπαγορευομένη υπό της ανάγκης άλλου τινός κοινωνικού (σ.σ ή υπερεθνικου) όργανισμού, ή ο φυσικός εκφυλισμός ενός τοιούτου οργανισμού εκ των έσω(σ.σ κλεπτοκρατικη δημοκρατια-λαμογισταν), επιφέρει θεμελιώδη τινά ανατροπήν ή και αυτόν τούτον τον τερματισμόν του βίου του εκφυλισθέντος οργανισμού.» ετόνιζεν ο Λεμπέσης .

    Αι βλάκαι έχουσιν επίσης την ακατανίκητον τάσιν προς διάφορα αξιώματα σωματειακά, κομματικά,κλπ αλλά και τίτλους επίτιμων,προεδρων καθιδρυματων και μκο εκ της του δημοσιου πρυτανειου σιτισεως,δημαρχων,παραγοντων και παει λεγοντας, καθώς και στις πάσης φύσεως κοινωνικας εκδηλώσεις με προβολή ( που είναι του συρμού),μεταξύ των οποίων πρώτη θέση κατέχουσιν στις μελανες ημερας ημων, τα
    τηλεκατινεια προπαγανδος.Ουτω πως εξηγείται εν μεσω εθνικης αποσυνθεσεως και κοινωνικης του Γενους μας και της Πολιτειας και το πάθος στον αγώνα υποστήριξης για μια κουτση με δανεικα «καρέκλα»,ακόμα και αν αυτή είναι του θυρωρού ,στην Ιπποκρατους περι αδυνατων πολιτεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]