Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κομισιόν φοβάται τον "εχθρό" λαό

  • Κινδύνους αναταραχής στην Ελλάδα βλέπει έκθεση της Κομισιόν
Η «κοινωνική αναταραχή» συμπεριλαμβάνεται στους κινδύνους που απειλούν την εφαρμογή του μνημονίου Σειρά από «κινδύνους» και «αβεβαιότητες» στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του μνημονίου κυβέρνησης - τρόικας βλέπει η Κομισιόν, κραδαίνοντας το μαστίγιο για την πλήρη εφαρμογή του.
Η Κομισιόν ομολογεί το φόβο του κεφαλαίου για τον εχθρό λαό, αφού προβλέπει «κινδύνους κοινωνικής αναταραχής και πολιτικών εντάσεων που αποτελούν σημαντικές απειλές για το πρόγραμμα», σε συνδυασμό με τη «σχετικά αδύναμη διοικητική ικανότητα».
Ανάλογα, ομολογείται και ο φόβος για γενικευμένες αντιδράσεις στα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, καθώς, όπως γράφεται στην έκθεση, «δεν μπορούν να αποκλειστούν εντάσεις σε άλλα κράτη της ευρωζώνης, που πιθανότατα θα επηρεάσουν αρνητικά το κλίμα στις αγορές σε ολόκληρη την ευρωζώνη, και την Ελλάδα ειδικότερα».
Η Κομισιόν αποδίδει τα εύσημα στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, για το γεγονός ότι έσπευσε στην ταχεία ψήφιση των πρώτων από τα μέτρα, εκφράζοντας την ελπίδα τους ότι αυτό αποτελεί «παράγοντα μετριασμού του κινδύνου».
Στο ίδιο πνεύμα, η έκθεση σημειώνει: «Οι αρχές (σ.σ. η κυβέρνηση) επεσήμαναν την προθυμία τους να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και για την επιτάχυνση της προσαρμογής ως προς την εξωτερική ανταγωνιστικότητα, εάν χρειαστεί».
Απαριθμώντας μια σειρά από επιμέρους «κινδύνους», η Κομισιόν ζητάει να «ανακοινώνονται αξιόπιστα αντισταθμιστικά μέτρα κατά προτίμηση στη διάρκεια των επανεξετάσεων του προγράμματος» και προαναγγέλλει νέες επιδοτήσεις στις τράπεζες, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούν να αποκλειστούν περαιτέρω διαστήματα κρίσης στο τραπεζικό σύστημα».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. χειραγωγηση.λογια,ευσημα,φασκουν,αντιφασκουν,μετρα,αντιμετρα,εχουν μπλεξει τα μπουτια τους.δεν ξερουν τι τους γινεται.παγκοσμια.το συστημα ειναι υπο πληρη και τελικη καταρευση,ολα τα υπολοιπα ειναι λογια του αερα. ομως προσπαθουν.δυστυχως γι'αυτους ομως δεν δειχνει να βγαινει.οσο και να φεσωνουν και να κοροιδευουν τον απλο κοσμο αν δεν φερουν πισω τα κλεμενα,αν δεν ξαναμοιρασουν την τραπουλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]