Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακόμη 25 δισ. ευρώ ψάχνει ο Παπακωνσταντίνου μέσα σε αυτή τη χρονιά

  • Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει πέσει τελείως έξω στους στόχους που έθεσε και πανικόβλητο το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να επιβάλλει νέα φορομπηχτικά μέτρα
  • Όταν θα μας τα πάρουν όλα, τότε θα μας ισοπεδώσουν και θα κηρύξουν και την περιβόητη πτώχευση

Αγώνα δρόμου ξεκινά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να εισπράξει 25 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Με τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα να υπερβαίνει ήδη τα 2,5 δισ. ευρώ σε σχέση με τον ετήσιο στόχο, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου συγκαλεί σήμερα ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Φ. Σαχινίδη, των γενικών και ειδικών γραμματέων αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου για να αποτιμηθεί η κατάσταση και να αναζητηθούν λύσεις που θα ανατρέψουν την αρνητική εικόνα των εσόδων.
Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του οικονομικού επιτελείου προέρχεται από τις εισπράξεις του ΦΠΑ, οι οποίες στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου κατέγραψαν αύξηση μόλις 0,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα παρά την αύξηση των συντελεστών. Από τη διπλή αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών έχει προβλέψει ότι θα εισπράξει φέτος επιπλέον έσοδα της τάξης των 2,2 δισ. ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο βλέποντας ότι τα χρονικά περιθώρια για την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού στενεύουν επικίνδυνα, ζητά από τον εισπρακτικό και ελεγκτικό μηχανισμό να μπουν στο «φουλ οι μηχανές».
Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να πιάσουν δουλειά οι 5 ομάδες δράσης με τους 250 «ράμπο» που θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν όσους φοροδιαφεύγουν αλλά και να «κυνηγήσουν» όσους χρωστούν στο Δημόσιο (οι πολιτικοί εξαιρούνται επειδή οτιδήποτε δίκημα έχουν κάνει έχει παραγραφεί...).
Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο προωθεί το νέο σχέδιο αναδιοργάνωσης των φοροελεγκτικών και φοροεισπρακτικών υπηρεσιών.
Με απλά λόγια... Βοήθειά μας...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑ ΛΗΣΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ!!!
    Τα μέτρα για το 2011 είναι πολύ σκληρότερα καθώς οι σοσια ληστές θα προσπαθήσουν να μας αρπάξουν 9,65 δις, δηλαδή σχεδόν διπλάσια από τα 5,8 δις που μα άρπαξαν το 2010, όπως είχαμε αναφέρει στην από 10/7/10 ανάρτηση του ιστολογίου μας. http://kanena2010.blogspot.com/2010/07/blog-post_10.html
    Έλληνες Πολίτες οργανωθείτε στο κίνημά σας, στο Κίνημα Ανιδιοτελών ΝεοΕλλήνων, Νέων Αρχών δηλαδή...και σταματήστε τους!!! είναι επικίνδυνοι και εθνικά επιζήμιοι..ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
    Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
    Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]