Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο "μύθος" με τα "κλειστά επαγγέλματα"!

  • Η παρούσα κυβέρνηση, αφού συνειδητά, μας έβαλε σε τριμερή κατοχή, ούτε καν μονομερή, με αφορμή το μνημόνιο οδηγεί την χώρα σε μια ισοπέδωση του ελληνικού λαού και όχι των ντόπιων καρτέλ με βήμα ταχύ!
Έχουν γράφει αρκετά για, μισθούς, συντάξεις, απολύσεις και άλλα, εδώ όμως θα αναφερθώ για τον μύθο των κλειστών επαγγελμάτων!
Εδώ και αρκετό καιρό, ο πράσινος μιντιακός στρατός, με αφορμή τους φορτηγατζήδες, έχουν αναλάβει εργολαβικά να μας απελευθερώσουν από τον οχθρό!
Ποία είναι η αλήθεια τελικά;
Όλα αυτά τα "κλειστά επαγγέλματα" είναι ήδη διπλασία από τον μέσο όρο της ΕΥΡΩΠΗΣ!
Αν πας, μέχρι την ΕΥΕΛΠΊΔΩΝ (ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ), θα δεις την πληθώρα των δικηγόρων ,που ψάχνουν πελάτη, την τελευταία στιγμή! Πόσο κλειστό είναι ένα επάγγελμα όταν υπάρχει πληθώρα δικηγόρων;
Στην γειτονιά μου έχει παράρτημα ΙΚΑ!
Πρόσεξε τώρα. Δίπλα του έχει φαρμακείο, απέναντι το ίδιο, σε ακτίνα δε λιγότερο από 1 χιλιόμετρο άλλα τρία! Είναι κλειστό;
Πόσα ταξί έχει ΑΘΗΝΑ;
Περισσεύουν ήδη και το βλέπεις στις πιάτσες! Μηχανικοί κ.λ.π!
Τα παραδείγματα είναι πολλά .
Και σε μια αγορά ήδη μικρή σε σχέση με την ΕΥΡΩΠΗ αλλά και με την επερχόμενη συρρίκνωση θα επιδεινώσει ακόμη την παραπαίουσα αγορά!
Γιατί το κάνουν όμως;
Θέλουν, με αφορμή το μνημόνιο ,δημιουργία νέων καρτέλ μέσω εταιρειών αλλά USA, διότι οι άνθρωποι είναι αμερικανόφιλοι!
Καρτέλ, που θα διαλύσουν την μικρομεσαία οικογένεια, που ζει από τέτοια επαγγέλματα και θα την παραδώσει σε νέες οικογένειες!
Θέλουν να εφαρμόσουν αμερικάνικο μοντέλο, όπου τα καρτέλ, τράπεζες, πετρέλαια, αλυσίδες τροφίμων θα κονομάνε εις βάρος μας!
Το δε παραμύθι περί τιμών δεν ισχύει και το ξέρουμε!
Έτσι ο μιντιακός στρατός θα εντείνει την παραπληροφόρηση για να σε πείσει ότι όλα γίνονται για το καλό σου!
Άπλα μην τον πιστεύεις!
Υ.Γ. Και μην ξεχνάς ότι ο ΓΑΠ και η παρέα του είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Όλα τα τα παραπάνω αναφερθέντα είναι αλήθειες.

    Τα αυτονόητα όμως στην σημερινή εποχή αντιστρέφονται και διαστρεβλώνονται από τα μέσα μαζικής παραπλάνησης, όταν ζητηθεί η συμβολή τους από την κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κληρονομική Δημοκρατία
    Οι πολιτικοί κληροδότησαν στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους το ''πολιτιλικι''... Η συμπαθής κοινότητα των ιδιοκτητών φορτηγών αγωνίζεται(http://kanena2010.blogspot.com/2010/08/blog-post_6955.html) με νύχια και με δόντια να κληροδοτήσει τις περιουσίες της στα παιδιά της...
    Εσύ αγνέ Έλληνα πολίτη τι θα κληροδοτήσεις στα παιδιά σου, στην κατάσταση που σε έφεραν..??
    Xρειάζεται δράση τώρααααααααα!!!, όλων των απλών μα τίμιων πολιτών για δυναμική παρέμβαση στις δραματικές επερχόμενες μελλοντικές εξελίξεις για ένα πολύ καλύτερο αύριο..
    ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ στο Κίνημα Ανιδιοτελών ΝεοΕλλήνων Νέων Αρχών, για εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικά με το "κλειστό" επάγγελμα του Διπλ. Μηχανικού.

    Καταχρηστικά αναφέρεται το επάγγελμα του μηχανικού ως κλειστό. Κλειστό είναι ένα επάγγελμα όταν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό αυτών που μπορούν να το εξασκήσουν.
    Αντίθετα το επάγγελμα του μηχανικού μπορούν ΟΛΟΙ όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα (δίπλωμα πολυτεχνικής σχολής & άδεια/πιστοποίηση προσόντων από το Τεχνικό επιμελητήριο) να το εξασκήσουν ελεύθερα.
    Το θέμα που βάζουν όσοι το χαρακτηρίζουν ως "κλειστό" είναι ότι για ορισμένους κλάδους και κυρίως για αυτούς που αφορούν τα οικοδομικά έργα (και συν αυτά κάποια υποέργα όπως Η/Μ για κτήριακά κτλ) έχουν θεσμοθετηθεί ελάχιστες αμοιβές. Η πολιτεία δηλαδή, έχει δεχτεί ότι για την "ποιοτική" εκτέλεση συγκεκριμένων μελετητικών εργασιών, που αφορούν την στέγαση (κοινωνικό αγαθό) ο μηχανικός θα πρέπει να αμοίβεται με κάποιο ελάχιστο ποσό ώστε να μπορεί να διαθέτει την απαραίτητη προσοχή και να παράγει αντίστοιχα "ποιοτικό" έργο. ΗΔΗ, εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην αγορά, αυτό που ισχύει είναι ο μηχανικός να κάνει επιπλέον έκπτωση στην αμοιβή του ενώ παράλληλα να φορολογείται στη πηγή για το πλήρες ποσό. Ο τελικός καταναλωτής φυσικά σπάνια κερδίζει την διαφορά. Την διαφορά την κερδίζει ο ασκών την οικονομία κλίμακας (βλεπε: εργολάβος/κατασκευαστής).
    Στόχος αυτών που καταφέρονται ενάντια του κλάδου (βαφτίζοντάς τον ως "κλειστό") δεν είναι άλλος από το να κτυπηθεί και εδώ το ελεύθερο επάγγελμα και η μικρομεσαία επιχείρηση στρώνοντας το δρόμο για μεγάλες μόνον επιχειρήσεις οι οποίες θα "απασχολούν" ημιμαθείς και υπερεξειδικευμένους "μηχανικούληδες" προσφέροντας έργο "κονσέρβα".
    Ασφαλώς τα παραπάνω δεν δικαιολογούν τις όποιες στρεβλώσεις και αδικίες του σημερινού συστήματος (και υπάρχουν πολλές). Ομως αλλό το ένα και άλλο το άλλο!

    Υ.Γ. 1
    Τα παραπάνω τα γράφει ένας διπλ. χημικός μηχανικός ο οποίος εξ'αντικειμένου (προσανατολισμός στα βιομηχανικά έργα)έχει απειροελάχιστη σχέση με τα "οικοδομικά", έχει αδικηθεί κατά περίπτωση από το υπάρχον σύστημα, θέλει θεσμικές αλλαγές
    ΑΛΛΑ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΡΑΓΟΣ ΤΗΝ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟ ΤΗΣ παρα "ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]