Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαλυτικές τάσεις στην κυβέρνηση εν όψει ασφαλιστικού

  • Επείγον υπουργικό συμβούλιο για να συγκρατηθούν οι αντάρτες
  • Οι κυβερνητικοί βουλευτές ανοιχτά χλευάζουν τις πρακτικές των υπουργών
  • Η φωνή των πολιτών έχει σκορπίσει τον τρόμο της επόμενης ημέρας στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ η σημερινή πανελλαδική απεργία και οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις είναι σε θέση να ρίξουν την κυβέρνηση του ΔΝΤ κι έναν πρωθυπουργό που επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα... για να δει τους φίλους και τους γνωστούς, να κάνει κανό (με την προστασία του Λιμενικού), αλλά και για να δροσιστεί, λόγω ανεβασμένης θερμοκρασίας...

Πιο σοβαρά από ποτέ είναι τα πράγματα στην κυβέρνηση με αφορμή το ασφαλιστικό. Ο κίνδυνος νέων ανταρτών στη ψηφοφορία της Βουλής έχει προκαλέσει ταραχή γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός συγκαλεί την Τρίτη το μεσημέρι το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν πιθανά διαλυτικά φαινόμενα ενώ δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να “μαντρωθούν” οι βουλευτές υπό την απειλή πρόωρων εκλογών.
Το βαρύ κλίμα επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε ο Α. Λοβέρδος στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου για το Ασφαλιστικό.
Ειρωνικοί και ιδιαίτερα δηκτικοί οι κυβερνητικοί βουλευτές αντιμετώπισαν τον υπουργό σαν… κλητήρα κάνουν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια. “Αν ήταν ο Γιαννίτσης εδώ θα ήταν ο αριστερός” είπε ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο Π. Κουρουπλής από την Αιτωλοακαρνανία ζήτησε να πάρουν πίσω τις ρυθμίσεις που κατεδαφίσουν το κοινωνικό κράτος την ώρα που η σπατάλη συνεχίζει ανεξέλεγκτη. Μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό.
“Στο όνομα του μνημονίου δε δικαιούμαστε να αλλοιώνουμε το χαρακτήρα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος”, είπε ο Γ. Κουστούκος ενώ ο Πάρης Κουκουλόπουλος από την Κοζάνη αναρωτήθηκε : “Τι σημαίνει να είσαι υπουργός της κυβέρνησης; Είναι προσωπική επιλογή; Δεν πέρασε από Υπουργικό Συμβούλιο; Γιατί δεν βλέπω κανέναν υπουργό να υποστηρίζει το ασφαλιστικό. Ούτε εμείς οι βουλευτές, ούτε η Κυβέρνηση θα το περάσει εύκολα αν μείνουμε στις περικοπές μισθών και συντάξεων“.
Πελιδνός και χωρίς να μπορεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα, ο κ. Λοβέρδος επιχείρησε για ακόμη μια φορά να δικαιολογήσει τις αλλαγές, το’ παιξε και πάλι λίγο… Ξανθόπουλος που θυσιάζεται για τη φουκαριάρα τη μάνα του αλλά από τη συνεδρίαση της ΚΤΕ δεν έφυγε αλώβητος ούτε αυτός ούτε η κυβέρνηση. Ο προβληματισμός είναι έκδηλος αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις αντιδράσεις των βουλευτών που δεν έχουν μούτρα να δουν τους ψηφοφόρους από τις εκλογικές περιφέρειες.
Παρά την "επίσημη στάση" των "ανταρτών" βουλευτών, με “απόφαση ευθύνης” θα τα ψηφίσουν ΟΛΑ. Θα υπάρξουν και ενα-δύο ΔΕΝ για το "ξεκάρφωμα". Όσο και να κάνουν τις κλαίουσες, το ξύλο δεν θα το γλιτώσουν οι βουλευτές. Τώρα το καλοκαιράκι, για να δούμε πόσοι θα γυρίσουν “μαυρισμένοι” από τις περιφέρειές τους... αν, βεβαίως προλάβουν να τις δούνε ως... βουλευτές.
Τα σοσιαλιστικά τσόφλια που ψήφισαν το μνημόνιο παρεούλα με την τελειωμένη και τον κωλοτούμπα, δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην διαφωνία. Αν διαφωνούν, ας το δείξουν στο Κοινοβούλιο κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλιώς, μόκο και ταβλάκι στο καφενείο της Βουλής...
Έτσι όπως τα κάνανε ας τα λουστούν οι πολιτικοί μας ταγοί. Υποτίθεται πως είναι ενήλικες και υπεύθυνοι για τις πράξεις τους, δηλαδή ξέρουν τα βασικά: την υπογραφή μας δεν την βά;ζουμε οπουδήποτε και χωρίς σκέψη, κ.α.. Να μην απορήσουν, λοιπόν, από τις αντιδράσεις του κόσμου. Ο κόσμος έχει δίκιο που διαμαρτύρεται για την εξαπάτηση.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]