Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Stratfor: "Μάλλον κανείς δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα"

  • Τα μηνύματα του αδιεξόδου έρχονται από παντού και μάλλον ήρθιε η ώρα οι Έλληνες πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, βγαίνοντας στους δρόμους
”Ίσως δεν υπάρχει κανείς πλέον που να μπορεί να σώσει την Ελλάδα” γράφει σε έκθεσή της της η αμερικανική εταιρεία γεωπολιτικών αναλύσεων Stratfor, βασιζόμενη στο ότι η ύφεση στην οποία έχει εισέλθει η χώρα θα χειροτερεύει διαρκούντος του χρόνου.
“Ο πραγματικός κίνδυνος για την Ελλάδα αλλά και για πολλές ευρωπαϊκές χώρες έγκειται στο γεγονός ότι ο ιδιωτικός τομέας αδυνατεί να βοηθήσει τον δημόσιο που καταρρέει”, τονίζει η έκθεσή η οποία περιγράφει μια καταστροφική προοπτική για τη χώρα αλλά και τον ευρωπαϊκό Νότο, προβλέποντας τον πιθανό θάνατο των ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ εκτιμάται ότι η κρίση θα επεκταθεί στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία!
Κατά τα λοιπά περιμένουμε να έρθουν επενδύσεις μετά από τέτοιες εκθέσεις οίκων τις οποιες συμβουλεύονται οι αμερικανικές επιχειρήσεις πριν επενδύσουν σε μία ξένη χώρα.
Επίσης η Stratfor αναφέρει ότι “Οι καταθέτες ήδη πιέζουν αφόρητα τις ελληνικές τράπεζες, καθώς μεταφέρουν τις καταθέσεις τους εκτός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, και η απόσυρση αυτών των κονδυλίων καθιστά αυτές τις τράπεζες πιο εξαρτημένες από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ωστόσο, καθώς η αξία των ελληνικών ομολόγων υποχωρεί, περιορίζεται και η δυνατότητα των ελληνικών τραπεζών να χρησιμοποιούν τα ομόλογα για να λαμβάνουν δάνεια από την ΕΚΤ, με αποτέλεσμα να παρατηρείται περαιτέρω συμπίεση της δυνατότητας άντλησης κεφαλαίων.
Η δραματική μείωση των καταθέσεων σε συνδυασμό με τη μείωση της αξίας των ομολόγων -και κατ’ επέκταση η έλλειψη κεφαλαίων- μπορεί να θάψει τον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας, εξέλιξη που μπορεί να επεκταθεί και στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης που παρατηρείται και σε αυτές”.
Πολύ φοβούμαστε ότι η αίτηση ή η απειλή αίτησης αναδιάρθρωσης του χρέους ήταν ένα πραγματικό όπλο που έπρεπε να χρησιμοποιηθεί τώρα.
Πηγή

Σχόλιο: Αν είναι δυνατόν!!! Ως λαός κρατάγαμε την ιστορία μας, γνωρίζαμε τι είχε γίνει στο παρελθόν και προβλέπαμε το μέλλον. είμαστε 2.500 χρόνια μετά τη Μάχη του Μαραθώνα. Έχουμε εναν άνθρωπο “που δεν κάνει κουμάντο αυτός” για υπεύθυνο του Κράτους, το συμβούλιο του ΔΝΤ να ασκεί πολιτική και τη Τούρκικη ηγεσία με επικεφαλής το κόμμα των Ισλαμιστών να έρχεται με πολεμικές φρεγάτες με ολο της το συμβούλιο να συζητήσουν με τον “δεν κυβερνάω εγω”. Εϊναι σουρεαλιστικά ολα αυτά ή μου φαίνεται;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι μαλακες δημοσιογραφισκοι που παρισταναν τα παπαγαλακια και τωρα θα δουν μειωση στις αποδοχες τους,πως θα αντιδρασουν???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]