Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία πρόταση για να βγούμε από την κρίση

  • Μία πρόταση για να τελειώσει η κρίση αλλά και για να εξασφαλισθεί ένα μεγάλο πλεόνασμα
Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 1200 οικογένειες, οι οποίες διατηρούν 600 δισ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τα 300 από τα οποία αποκτήθηκαν την τελευταία 5ετία. Με βάση αυτές τις οικογένειες, που εκμεταλλεύθηκαν πολιτικές ανοχές και λοιπές τάσεις "εξυπηρετήσεων", ο κύριος Παπανδρέου οφείλει να οργανώσει μία συνάντηση σε κλειστό χώρο (π.χ. Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), όπου αφού μπούνε οι πλουτοκράτες της χώρας θα κλείσουν οι είσοδοι και οι έξοδοι και θα φυλάσσονται από άνδρες των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας και του στρατού.
Στη συνέχεια ο κύριος Παπανδρέου θα απαιτήσει την καταβολή περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ από κάθε οικογένεια, με το σκεπτικό πως "ήρθε η ώρα να συνεισφέρουν στην χώρα που εκμεταλλεύτηκαν". Μάλιστα, θα ζητήσει να αποχωρήσουν από τον χώρο όσοι διαφωνούν στην συνεισφορά στο ταμείο σωτηρίας. Όποιοι αποχωρούν θα εκτελούνται άμεσα μπροστά στα μάτια των υπολοίπων, οι δε περιουσίες των "παράπλευρων απωλειών" θα δημεύονται τόσο σε καταθέσεις όσο και σε ακίνητη ή κινητή μορφή.
Αφού όσοι συμφωνήσουν επικοινωνήσουν με τις τράπεζες και μεταφέρουν τα χρήματα σε ειδικό κωδικό, θα μπορούν να αποχωρούν από τον χώρο συγκέντρωσης.
Στη συνέχεια, ο κύριος Παπανδρέου θα καλέσει να μπούνε στο "Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας" οι πολιτικοί που διετέλεσαν σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις κατά τα τελευταία 30 χρόνια (σε περίπτωση θανάτου θα παραβρεθούν οι κληρονόμοι τους). Θα απαιτήσει από αυτούς, με βάση κατάσταση που θα έχει ήδη στα χέρια του, την καταβολή των 4/5 της εγνωσμένης περιουσίας τους. Μάλιστα, θα υπενθυμίσει πως μπορούν να φύγουν, αλλά...
Αφού γίνουν οι μεταφορές των χρημάτων και από τους πρώην (ή και νυν) πολιτικούς ταγούς, ο κύριος Παπανδρέου θα υποδεχθεί τους διοικητές και τα διοικητικά συμβούλια όλων των τραπεζών που λειτουργούν στην χώρα και θα απαιτήσει τα μισά από τα καθαρά έσοδα των τελευταίων 20 ετών λειτουργίας τους. Όποια τράπεζα θα αρνείται, θα γνωρίζει την "κατάλληλη πίεση"...
Με αυτόν τον τρόπο, δύνανται να εξασφαλισθούν χρήματα (ίσως 2 και 3 φορές περισσότερα από όσο είναι το δημόσιο χρέος) που θα αλλάξουν την ροή των εξελίξεων. Αμέσως μετά, ο κύριος Παπανδρέου θα καλέσει σε άμεση τηλεδιάσκεψη τους αρχηγούς όλων των ευρωπαϊκών κρατών, όπου θα τους ανακοινώσει την δυσαρέσκειά του για την "αντίληψη αλληλεγύης και φιλίας" που διαθέτουν. Αμέσως μετά ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω αναξιοπιστίας στην λειτουργία και στους μηχανισμούς που αυτή διαθέτει...
Μετά από αυτά τι λέτε πως θα γίνει; Θα συνεχίσουμε να είμαστε περίγελως; Πολύ αμφιβάλω... Υπάρχει μόνο μία λεπτομέρεια: Ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας θα πρέπει να λειτουργεί
α. ως Έλληνας και
β. ως άνδρας



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ11 Απριλίου 2010 στις 10:27 μ.μ.

    Μήπως πρέπει να αναρτηθεί αυτό που έστειλα και έχει 25 άρθρα;Θα αποφασίσουμε τι θέλουμε ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό έκαναν και μερικοί βυζαντινοί αυτοκράτορες, ένας ευνούχιζε τους πλούσιους. Δεν θυμάμαι όμως τα ονόματα τους.
    Οι κατασχέσεις περιουσιών είχαν ξεκινήσει γιατί ο αυτοκράτορας επισκέφτηκε κάποιον που ήταν τόσο πλούσιος που μπορούσε να φιλοξενεί και ταΐζει των αυτοκρατορικό στρατό.

    Αυτοί που έκλεψαν(δημόσια έργα, εξοπλισμοί, δάνεια με τρελά επιτόκια και χρεώσεις) δεν πρόκειται να τα επιστρέψουν.
    Απλός για καθετί κλεμμένο που θα τους πληρώνουμε ο θεός θα τους πληρώνει με αρρώστιες, φυσικές καταστροφές, εγκληματικότητα και πόλεμο. Δηλαδή όλα τα "καλά" της απληστίας.
    Αυτά θα γίνουν αν εμείς επιστρέψουμε στην ορθοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και μετα ξυπνησες....
    κορακας κορακου ματι δεν βγαζει.
    ολα αυτα μπορουν να γινουν μονο απο ενα εθνικο καθεστως.
    ο γ.παπαντριου θα ειναι μεσα σαυτες τις οικογενειες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας σοβαρευτουμε...αυτα γινονταν 100 χρονια πριν οταν οι μπολσεβικοι πηραν την Πετρουπολη!Σημερα η οικονομικη ελιτ της καθε χωρας προστατευεται απο την παγκοσμια και δεν θα δωσει δεκαρα τσακιστη απ οτι πηρε,θα ζητησει τωρα και ελαστικες εργασιακες σχεσεις και δανεια για να μην απολυσει τους εργαζομενους!
    Οσο για τους πολιτικους,ειναι τοσο πουλημενοι και ενωμενοι που δεν τους ακουμπαει κανεις!Στο Γουδι το αγγλικο αντιτορπιλικο δεν προλαβε για λιγη ωρα να σταματησει τις εκτελεσεις...Σημερα υπαρχουν τα τηλεφωνα και τα στελθ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ?
    ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ, ΜΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ, ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]