Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελικά, η Ελλάδα πουλιέται για 30 δισ. ευρώ!

  • Αυτό που ποτέ κανείς δεν φανταζόταν, μας ανακοινώθηκε σήμερα!!!
  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου αναμένεται να απαντήσει σύντομα στην πρόταση εξαγοράς της χώρας, ειδάλλως θα δεχτεί σοβαρά χτυπήματα από τους "μπράβους" των spreads
  • Κάτω από το τραπέζι υπάρχει το ΔΝΤ για να μην "βρωμίσει" η Ευρώπη
Μπορεί η χώρα να έχασε την τιμή και την υπόληψή της, αλλά μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup η χώρα απέκτησε τιμή... πώλησης. Με ένα ποσό της τάξης των 30 δισ ευρώ θα στηριχθεί η ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης. Παρ’ ότι για ακόμη μια φορά ο Γ. Παπακωνσταντίνου πούλησε το παραμύθι της μη υποβολής αιτήματος από την ελληνική πλευρά, είναι πλέον φανερό ότι η βοήθεια ζητήθηκε και το Γιουρογκρούπ αποφάσισε την παροχή του δανείου.
Μάλιστα, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ είπε ότι το πακέτο βοήθειας είναι έτοιμο εφόσον το ζητήσει η Ελλάδα. Αν, όμως, δεν το έχουμε τόσο ανάγκη γιατί βγήκε περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών να ανακοινώσει τις αποφάσεις;
Πιθανότατα τα 2/3 των χρημάτων να δοθούν από τις ευρωπαϊκές χώρες και το υπόλοιπο από το ΔΝΤ, αν και το σενάριο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί, αφήνεται προς το παρόν θολό. Το επιτόκιο θα είναι 5% για τα επόμενα τρία χρόνια.
Τώρα μένει να εξειδικευτούν οι όροι και τα μέτρα που θα επιβληθούν στην Ελλάδα προκειμένου να κάνει χρήση του δανείου. Διότι όλες οι πληροφορίες έκαναν λόγο για σθεναρή αντίσταση της Γερμανίας στην παροχή βοήθειας από την Ευρώπη. Επομένως, αυτό που γράψαμε ως “όροι ΔΝΤ” θα φανεί στην πορεία.
Φαίνεται να πρόκειται σαν μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι όπου η Ελλάδα θα πάρει όλα τα επώδυνα μέτρα που θα της ζητηθούν από το ΔΝΤ, αλλά δεν πρέπει με κανένα τρόπο να φανεί ότι το Ταμείο μπήκε στη χώρα και επέβαλε τους όρους της.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Αν κάποτε καταλάβεις τι μ@λ@κίες λες κάθε τόσο, θα πήγαινες να σε δει κανένας γιατρός, αλλά όπως φαίνεται αυτό δε μπορεί να γίνει.
    Συγγενείς τουλάχιστον δεν έχεις να σε πάνε αυτοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παίρνεις τουλάχιστον καλά λεφτά για να αφήνεις αυτά τα σχόλια; Και μια που αναφέρεις γιατρούς... Έχεις σκεφτεί την δική σου περίπτωση; Ή κατατάσσεσαι στους ανίατους του Πασοκιστάν;
    Πληροφορίες καταθέτει ο άνθρωπος. Πληροφορίες... Αλλά οι πληροφορίες έγιναν επικίνδυνο πράγμα για την κυβέρνηση του Γιώργου. "Λεφτά υπήρχαν αλλά έφυγαν..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλεος πια με τις αρλούμπτες των δεξιών σ' αυτήν την χώρα!! Δεν φτάνει που έφεραν την χώρα στο ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ βγάζουν και γλώσσα!!

    Απολογηθείτε στο Ελληνικό Λαό για την καταστροφή που αφήσατε και σταματήστε να προκαλείτε την νοημοσύνη του κόσμου.. Δραοετεύσατε σπό την εξουσία και αφήσατε την καυτή πατάτα στο ΠΑΣΟΚ, αφού διαύσατε τα πάντα..

    Λίγη τσίπα επιτέλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο για τα λεφτά, εσείς πρέπει να απολογηθείτε στον Λαό για το ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΑΤΕ!! ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΔΗΛΑΔΗ!! Χρεωκοπήσατε την χώρα αφήνοντας χρέη..

    Γιατί το 2004 όταν αναλαμβάνατε την εξουσία με τα ψέμματα του ακαταλληλότερου, προφανώς ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ, αλλά δικοί σας ημέτεροι τα έφαγαν και άφησαν άδεια ταμεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η νεά δημοκρατία των αθρόων ελληνοποιήσεων λαθρομεταναστών την περίοδο 2004 - 2006 πρέπει να το βουλώσει..

    Ευτυχ'ως όμως πάει για διάσπαση και δεν θα ξαναταλαιπωρήσει τον τόπο για πολλά χρόνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολοι ανωνημα σχολιαζεται τι εγινε φοβαστε,το θεμα ειναι οτι το πολιτηκο συστημα απετυχε η χωρα καταληστευτηκε απο τα ντοπια κυριως σε συνεργασια με ξανα αρπαχτηκα,θα βαλουμε μυαλο να τους διωλοστηλουμε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και πρέπει να συνεχίσουμε να αλληλοτρογώμαστε για μικροκομματικούς λόγους ενώ βρισκόμαστε στον πάτο του βαρελιού και δεν μπορούμε να ξεκολλησουμε, Επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι εμείς που βολευόμαστε με τα ψίχουλα και τα ψέματα που μας πετάνε ενώ οι κύριοι εκεί έχουν ήδη δρομολογήσει τις τύχες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]