Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και πίσω από όλα ο … Σόρρος (ναι!!! συμβαίνει κι αυτό)

  • Όλη σχεδόν η Ελλάδα και ο… μισός κόσμος γνωρίζει ότι ο Τζωρτζ Σόρος αποκαλείται μεταξύ άλλων και ο χρηματοδότης των Σκοπίων και των ρεβανσιστικών επιδιώξεών του σε βάρος της Ελλάδας. Τώρα ανακαλύπτουμε και ότι ο κ. Σόρος βρίσκεται πίσω από τις μεθοδεύσεις που οδηγούν την Ελλάδα στην αρπάγη του ΔΝΤ
Το... "πονηρό" όμως του "καρφώματος" είναι πως αυτό γίνεται μέσα από έντυπο, το οποίο έχει ταχθεί υπέρ της κυβέρνησης...! Τι συμβαίνει; Η γνωστή εφημερίδα προσπαθεί να δημιουργήσει το άλλοθι της "επόμενης ημέρας" και αλλάζει αίφνης στρατόπεδο ή ασκεί πίεση επειδή οι "φίλοι" της (βλ. τρομοκράτες) μπαίνουν σε στενό κλοιό και συλλαμβάνονται μέσα σε μία ακόμη μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία δεν επιθυμεί να γίνονται και πολλές "συζητήσεις" για την έλευση του ΔΝΤ;
Οι εξελίξεις θα αποκαλύψουν τις σημερινές αυτές "μετακινήσεις". Όμως, το πλέον σημαντικό είναι πως μέσα από τις εξελίξεις και καθώς πολλοί θα προσπαθήσουν να μην ενοχοποιηθούν, θα αρχίσουν τα αλληλοκαρφώματα και η "μεγάλη φαγωμάρα". Ζούμε σε μοναδική περίοδο, μεγάλων αλλαγών, καίριων ανακατατάξεων και πρόκειται λίαν συντόμως να αρχίσουμε να μαθαίνουμε για πολλούς. Ο Σόρος υπήρχε και ήταν γνωστός. Οι λόγοι που εμφανίζεται και ο τρόπος που εμφανίζεται σήμερα, σηματοδοτεί την απαρχή μίας περιόδου αποκαλύψεων για λαμόγια (επιχειρηματίες και πολιτικούς) που επένδυσαν την ύπαρξή τους στην οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας.
Γράφει, μεταξύ άλλων, με τίτλο «Πώς μπαίνουν τα αυτογκόλ για τα σπρεντ», η χθεσινή «Ελευθεροτυπία»:
Η επίκληση ενός νέου μηχανισμού στήριξης χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ από κυβερνητικούς κύκλους («Ε», 2/4) αποτελεί τελικά ένα «επικοινωνιακό σφάλμα», το οποίο κλιμακώθηκε με τα γνωστά αποτελέσματα ή αντανακλά πραγματικά τη βούληση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό; Η στάση της, όπως γίνεται πλέον αντιληπτό από τις δηλώσεις Πεταλωτή και Παπακωνσταντίνου, έχει μεταστραφεί απ’ αυτή που είχε διατυπωθεί μετά την επίτευξη της συμφωνίας. Έτσι, από το ότι «Ελλάδα δεν σκοπεύει να κάνει χρήση του μηχανισμού» αφού απλώς επεδίωκε να «υπάρχει ένα όπλο επάνω στο τραπέζι», διολισθήσαμε υπό την πίεση της προηγούμενης εβδομάδας στο «προς το παρόν».
Ερωτήματα προκαλεί επίσης και η μεγάλη καθυστέρηση με την οποία το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε επίσημη διάψευση του επίμαχου δημοσιεύματος του «Market News». Την περασμένη Τρίτη, παρ’ όλο που ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είχε γίνει δέκτης αλλεπάλληλων αιτημάτων να προχωρήσει σε επίσημη διάψευση, το έπραξε το απόγευμα, μολονότι που η αγορά βρισκόταν στα πρόθυρα κατάρρευσης υπό το κράτος πανικού.
Εκτός όμως από τα παραπάνω, τα οποία θα μπορούσαν να αποδοθούν σε λανθασμένους χειρισμούς (όπως για παράδειγμα ήταν και ο ατυχής χαρακτηρισμός περί «Τιτανικού»), ερωτήματα εγείρονται για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφερθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, φροντίζοντας ωστόσο στη συνέχεια να περιορίσει τη συμμετοχή του σε τεχνικά θέματα. Επίσης, ερωτήματα προκαλούν και οι εκλεκτικές συγγένειες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με τον αμερικανικό παράγοντα.
Κυρίως δε όταν πρόκειται για άτομα που φέρονται να διοργανώνουν δείπνα κερδοσκόπων. Όπως για παράδειγμα ο Στ. Ζαββός, στο σπίτι του οποίου (σύμφωνα με δημοσίευμα της «Παρασκευής +13» την 1η Ιανουαρίου) ο πρωθυπουργός έκανε ρεβεγιόν το βράδυ των Χριστουγέννων. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Zeus Capital που δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και πρόεδρος του Harvard Business School Club στην Ελλάδα, εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street» της 27ης Φεβρουαρίου 2010, να διοργανώνει δείπνο κερδοσκόπων στην «καρδιά» του Μανχάταν.
Σε αυτό μετείχαν μεταξύ άλλων ο Τζ. Σόρος (ο οποίος είναι και κουμπάρος του) αλλά και ο περίφημος διαχειριστής επενδύσεων Τζ. Πόλσον, ο οποίος έχει ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]