Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, επειδή είναι αδύνατο να ζήσουν άνθρωποι με αυτά τα μέτρα

  • Το άλλοθι των υπευθύνων της επικείμενης εξαθλίωσης καταρρίπτεται από την λογική και τις δηλώσεις Feldstein
  • Η επιβολή των μέτρων είναι απλά η συνέχιση της κλοπής του μόχθου των ελλήνων μέχρις ότου υπάρξουν αντιδράσεις
Η Ελλάδα τελικά θα χρεοκοπήσει και άλλες χώρες της Ευρωζώνης –με πιθανότερη την Πορτογαλία- θα την ακολουθήσουν, εκτίμησε ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Martin Feldstein.
«Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, παρά τα όσα λέγονται, παρά το πακέτο ρευστότητας», είπε ο Feldstein, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Bloomberg.
«Άλλες χώρες ίσως να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα δημοσιονομικά τους προβλήματα. Η Πορτογαλία θα δυσκολευτεί πολύ για να το κάνει», εκτίμησε.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο Feldstein προειδοποίησε ότι η προσπάθεια προσαρμογής θα σπρώξει την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση, μειώνοντας περαιτέρω τα φορολογικά έσοδα. «Αυτές είναι τεράστιες περικοπές, αδύνατο να ζήσει κανείς με αυτές», είπε.
Με αυτές του τις δηλώσεις, ο καθηγητής του Χάρβαρντ προσπαθεί να τοποθετήσει την κοινή λογική (επιτέλους) και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προς τους έλληνες πολίτες, οι οποίοι για μία ακόμη φορά και εν μέσω "κρίσης" γίνονται θύματα του συστήματος που τους απειλεί με εξαθλίωση. Μόνο που το σύστημα "φοράει" το άλλο του πρόσωπο και με την υποτιθέμενη βοήθεια φροντίζει να μεγαλώσει το μέγεθος της επικείμενης κλοπής του εθνικού πλούτου.
Υπάρχουν λύσεις σε αυτό το διέξοδο; Υπάρχει δρόμος που να οδηγεί σε αποτέλεσμα μακριά από τους παραλογισμούς των οικονομικών κυβερνητών της Ελλάδας; Μα φυσικά υπάρχει και η λύση δεν βρίσκεται σε όσους "λάδωσαν" πολιτικούς και σε εκείνους που μας δανείζουν και "τζογάρουν" υπέρ της πτώχευσής μας... Η λύση βρίσκεται έξω από τις προτάσεις των αυριανών "εκτελεστών" μας. Εάν υπήρχε η ελάχιστη λογική, θα γινόταν προσκλήσεις σε Ρωσία, Κίνα και Ινδία, για να συμμετάσχουν στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας... Και είναι σίγουρο πως, χωρίς τους βρώμικους οίκους και τις τράπεζες των απατεώνων, η πρόσκληση αυτή θα είχε άμεσα αποτελέσματα, που θα ανάγκαζαν σε άτακτη φυγή κάθε "λαμόγιο" της διεθνούς οικονομίας και κάθε επικείμενο καταχραστή του ελληνικού εθνικού πλούτου.
Υπάρχει όμως ένα αλλά, με βάση το οποίο, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να δείξει πως διαθέτει την σοβαρότητα, την σωφροσύνη και την πολιτική συνέπεια και ευθύνη για να κάνει αυτό το βήμα. Τα διαθέτει αυτά ο κύριος Παπανδρέου; Μάλλον όχι, αφού πρωτίστως δεν διαθέτει "πολιτικό αφτί" και αγνοεί φωνές (όπως του Feldstein) που ενημερώνουν για το που βρισκόμαστε, με ποιούς συναλλασόμαστε και τέλος μας προειδοποιούν για το που μας οδηγούν οι φίλοι, οι εταίροι και οι δανειστές μας...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αυτό που πρέπει όλοι, πλέον, να καταλάβουμε είναι οτι ο
    Γ. Παππανδρέου όντως διαθέτει την σοβαρότητα, την σωφροσύνη και την πολιτική συνέπεια και ευθύνη, αλλά όχι
    για τους Έλληνες... για τους εργοδότες του και μόνο. Δεν
    είναι ούτε βλάκας , ούτε "γιωργάκης". ΠΡΟΔΟΤΗΣ είναι! Γιατί μην μου πείτε οτι πιστεύετε ακόμη οτι με την παρούσα κρίση κάνουν ακόμη "λάθη" και "βλακείες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΒΑΡΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!Ο ΜΕΓΑΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ!Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΟΦΡΩΝ!Η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΟΦΡΩΝ!Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩ ΛΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΟΦΡΩΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]