Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βεβήλωσαν και έκλεψαν σημαία από μειονοτικό σχολείο της Θράκης

  • Υπέστειλαν την ελληνική σημαία από σχολείο
  • Νέα προβοκάτσια που προσπαθεί να δημιουργήσει «άνοδο θερμοκρασίας» στη Θράκη
  • Η Άγκυρα παίζει με Αιγαίο και Θράκη και η κυβέρνηση ξεκίνησε τις διακοπές του Πάσχα
  • Ελλείψει του ελληνικού κράτους, ανέλαβε δράση το παρακράτος των τούρκων πρακτόρων...
Το «έργο» έχει παιχτεί πριν μερικές ημέρες και στον Ίασμο του γειτονικού νομού Ροδόπης. Γι αυτό το «έργο» -τη σκηνοθεσία του οποίου έχουν αναλάβει οι γνωστοί δειλοί κύκλοι ανθελληνισμού που δρουν στη Θράκη, έχουν υπάρξει πάρα πολλές προειδοποιήσεις κατά το παρελθόν, όπου γινόταν ειδική αναφορά στην σοβαρή πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων ανθελληνικών δράσεων.
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στο νομό Ξάνθης, προκειμένου να βρεθούν οι δράστες που βανδάλισαν το δημόσιο δημοτικό μειονοτικό σχολείο του ορεινού χωριού Κένταυρος.
Συγκεκριμένα, σε διάφορους βανδαλισμούς επιδόθηκαν άγνωστοι δράστες κατά του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζεται το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κενταύρου της Ξάνθης, αλλά δεν αρκέστηκαν μόνο σ΄ αυτό.
Υπέστειλαν την ελληνική Σημαία από τον ιστό της, η οποία ήταν τοποθετημένη στον προαύλιο χώρο και την πήραν μαζί τους, ενώ ακολούθως ανέγραψαν στα τζάμια εισόδου του σχολείου ανθελληνικά συνθήματα και ζωγράφισαν την τουρκική σημαία
Η επιλογή του τόπου (Κένταυρος Ξάνθης) έγινε για να μπορέσει - η προβοκατόρικη αυτή ενέργεια- να τραβήξει το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής και να τους στοχοποιήσει σε πιθανή «ενέργεια αντεκδίκησης», η οποία πλέον αναμένεται προκειμένου οι προβοκάτορες της Άγκυρας να μπορέσουν να αναβαθμιστούν
Η πράξη αυτή σαν σκοπό έχει να εμπλέξει τους κατοίκους της περιοχής και να τους «κολλήσει» την εικόνα του ανθελληνισμού, αλλά η αλήθεια απέχει πολύ κα ακριβώς αυτό το στοιχείο οδήγησε τους πρακτορίσκους της Άγκυρας να προβοκάρουν την ηθική υπόσταση και την φιλοπατρία των ελλήνων πομάκων κατοίκων της περιοχής. Το ενδιαφέρον του τούρκου προξένου, κυρίου Σαρνίτς, για την συγκεκριμένη περιοχή, έχει εκφραστεί πριν από ένα χρόνο, όταν και αποφάσισε να συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργάνωναν Πομακικοί πολιτιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής. Η ευγενική χορηγία, με δωρεάν προσφορά τουρκικού συγκροτήματος, καθώς και η παρουσία του ίδιου του τούρκου προξένου, σηματοδότησαν την στόχευση του Κενταύρου, ως στρατηγικού σημείου του ενδιαφέροντος της Άγκυρας.
Και αυτό το ενδιαφέρον εμπλέκεται άμεσα με την υποστολή της ελληνικής σημαίας (συχνό φαινόμενο πλέον), καθώς και με τον βανδαλισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων του ελληνικού δημοσίου…
Πράξη «ηρωική» για εκείνους που την εκτέλεσαν, αλλά ποτέ δεν φανταζόντουσαν πως κάποιος από αυτούς που τους είδαν, θα τους «έδινε» στην αστυνομία, η οποία έχει ήδη εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή τους, με βάση τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή της. Βλέπετε, η κλοπή ενός συμβόλου –της σημαίας- είναι διαφορετικής βαρύτητας από το κάψιμό της (που συνηθίζεται επί σειρά ετών στην Αθήνα), όπως και οι βανδαλισμοί με την αναγραφή ανθελληνικών συνθημάτων, που σηματοδοτούν την «προέλευση» των «βανδάλων»… οι οποίοι προφανώς δεν άντεχαν να βλέπουν την γαλανόλευκη που κυμάτιζε στο ελληνικό δημοτικό σχολείο του χωριού…
Τέλος, ίσως αξίζει να σημειωθεί πως το γεγονός αυτό γίνεται σε μία περίοδο κατά την οποία το Αιγαίο βρίσκεται κάτω από τουρκική πίεση, ενώ η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση... "καταστολής", αφού οι αντιδράσεις της σε ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος δεν είναι καν υποτονικές, αλλά κυριολεκτικά μηδενικές...
Κωνσταντίνος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΒΙΤΗΣ27 Μαρτίου 2010 στις 7:23 μ.μ.

    ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ,ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ.ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΗ.ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΦΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΡΓΑ.ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΥΚΑΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΕΙΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΙΠΑΙΖΕΙ.ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ,ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΗ ΠΑΡΕΚΙ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τετοιου ειδους προκλησεις δειχνουν πως οι Τουρκοι χανουν τον ελεγχο και δημιουργουν τετοιες προκλησεις δηθεν για να "τρομοκρατησουν" μεσω συνθηματων και βεβηλωσεων!!
    Το μονο που καταφερνουν ειναι να ξεφτυλιζονται!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]