Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χέρι με χέρι ο Γιώργος και ο Τζέφρι

  • Κάποιοι έχασαν το βήμα, άλλοι έχασαν τον δρόμο, κάποιοι έχασαν τα λεφτά, άλλοι τα έχουν χαμένα εκ γεννετής, ενώ όλοι μας χάσαμε τον μπούσουλα...
Σε πολλούς, που εξακολουθούν ακόμα αφελώς να πιστεύουν σε σοβαρό πολιτικό λόγο και πολιτικούς, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο ΛΑΟΣ είναι το μοναδικό ελληνικό κόμμα αυτή τη στιγμή που παρέχει απροκάλυπτα στήριξη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε όλα τα θέματα αδιακρίτως.
Φυσικά το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από αυτή την προπαγανδιστική στήριξη, καθόσον έτσι εμφανίζεται ότι συναινούν με τη σκληρή οικονομική πολιτική του και άλλα κόμματα «Για το καλό της Πατρίδας βεβαίως – βεβαίως».
Αναρωτιόμαστε, αν οφελεί πολιτικά το ΠΑΣΟΚ να παρουσιάζεται στον ελληνικό λαό και στους ψηφοφόρους του ως στηριζόμενο από το σκληρά Νεοφιλελεύθερο ΛΑΟΣ, αφού με τον τρόπο αυτό, ο λαός αντιλαμβάνεται ότι το μόνο κόμμα που ελκύει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι μόνο αυτό των σκληρών Νεοφελελευθέρων. Λογικά λοιπόν θα πρέπει να υποθέσουμε ότι θα κινδυνεύσει στο μέλλον πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και φυσικά θα επικρατήσει η Νέα Δημοκρατία. Είναι όμως έτσι; ή μήπως κάτι έχουμε χάσει;;;
Από το άλλο μέρος, ο ΛΑΟΣ, εκτός όσων είχαμε αναφέρει στο άρθρο «Που το πάει ο κ. Καρατζαφέρης;», στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί βλέπει την οικονομική κρίση, ως μια ευκαιρία (ίσως και ως νομοτέλεια) μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή προς μια Νεοφιλελευθεροποίηση της ελληνικής κοινωνίας, με φορολογικούς παραδείσους, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και ανεξέλεγκτο πλουτισμό των εργοδοτών, που είναι φυσικά και η βασική ιδεολογία του. Ο ΛΑΟΣ έχει αντιληφθεί, όπως εξάλλου, το έχουμε αντιληφθεί όλοι μας, ότι την ελληνική κοινωνία που ξέραμε μέχρι σήμερα θα πρέπει να την ξεχάσουμε. Τα όποια κρατικοδίαιτα και επιδοτούμενα με δανεικά, σοσιαλιστικά μοντέλα, σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν, γι’ αυτό και σπεύδει να μπει πρώτο στη Νέα Νεοφιλελεύθερη Εποχή.
Μπράβο ΠΑΣΟΚ, προχώρα. Είσαι σε «καλό» δρόμο.……
Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα και με δεδομένο ότι το κοινωνικό μοντέλο που στηριζόταν το ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπεται, το ΠΑΣΟΚ μία μόνο επιλογή έχει για να επιβιώσει στην Νέα Εποχή. Να μετεξελιχθεί πλήρως σε νεοφιλελεύθερο κόμμα, με κεντροαριστερό μανδύα πάντα (να μην ξεχνιώμαστε). Αμφιβάλει κανείς σας, ότι έχει ενδοιασμούς το ΠΑΣΟΚ για κάτι τέτοιο;;; α, είπα…
Εκείνο πάντως που όχι απλώς μας εξέπληξε, αλλά μας σόκαρε, με τον ΛΑΟΣ, είναι ότι εμφανίζεται τώρα να υποχωρεί ακόμα και στα εθνικά θέματα (για το καλό της πατρίδας πάντα) και να αποδέχεται ακόμα και τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» για το κράτος των Σκοπίων. Δηλαδή αναρωτιόμαστε: Προκειμένου , να επιτευχθεί η Νεοφιλελευθεροποίηση της κοινωνίας, δεν μας ενδιαφέρουν ούτε τα εθνικά θέματα πλέον;
Μάλλον εμείς οι υπόλοιποι έχουμε χάσει επεισόδια και είμαστε πολύ πίσω…
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. TI THA EPREPE NA KANI BRE LALAKI !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προβληματισμό προκαλεί η στάση του ΛΑΟΣ μετά από τις δηλώσεις και τη στάση κ. Καρατζαφέρη στα Εθνικά θέματα συμπεριλαμβανομένου και του λαθρομεταναστευτικού νομοσχέδιου, που ψηφίστηκε από τους 170 βουλευτές του PASOK και του SIRIZA, οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους δεν παρέλειψαν να τονίζουν ότι το μοντέλο του μονοεθνικού κράτους είναι αναχρονιστικό και τα σύγχρονα κράτη αποτελούνται από πολυεθνικές κοινωνίες (ισλαμικού τύπου), όπως π.χ. ο παράδεισος της Βοσνίας. Ο Ελληνικός λαός που στην συντριπτική πλειοψηφία του αντιδρά στην χορήγηση της Ελληνικής ιθαγένειας περίμενε από το ΛΑΟΣ να συντονίσει την οργάνωση εθνικών συλλαλητηρίων στην χώρα για το μείζον αυτό θέμα. Όσο αυτό αργούσε, οι ψίθυροι, ιδίως στους πατριωτικούς κύκλους δυνάμωναν…Οι βουλευτές του π.χ. υπήρξαν λαλίστατοι στην αρχή, μόλις εκδηλώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για την χορήγηση της ιθαγένειας στους επιληίδες αλλοδαπούς, ενώ ταυτόχρονα η στάση του κόμματος υπήρξε ξεκάθαρη στο θέμα, υλοποιούμενη με την συγκέντρωση υπογραφών για ένα δημοψήφισμα. Όσο όμως πλησίαζε η ψήφιση του νομοσχεδίου, ιδίως τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι τόνοι έπεφταν, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης εκδήλωνε την συμπαράσταση του στην κυβέρνηση επικαλούμενος την «σωτηρία της πατρίδος». Ταυτόχρονα συμμετείχε στη σιωπή που υιοθετήθηκε στα ΜΜΕ και τον τύπο από την κυβέρνηση, για την ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου. Ελάχιστοι Έλληνες γνώριζαν ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της βουλής την 10ην Μαρτίου 2010 και θα εψηφίζετο την 11ην. Με εξαίρεση τα πατριωτικά ιστολόγια, κανένας άλλος δεν ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό για την νομοθετική νομιμοποίηση της εισβολής των αλλοεθνών στην χώρα μας. Στις 10 Μαρτίου 2010, όχι περισσότεροι από 500 Έλληνες πατριώτες, σε σύνολο 5 εκ. κατοίκων του λεκανοπεδίου, μπροστά στην βουλή, περικυκλωμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ, διαδήλωναν την αντίθεση τους στο εθνοκτόνο νομοσχέδιο. Κάποια στιγμή ενεφανίσθη ο κ. Πάγκαλος στον εξωτερικό χώρο της βουλής και φυσικά αποδοκιμάσθηκε από τους διαδηλωτές. Ο κ. Πάγκαλος απευθύνθη οργισμένος στον κ. Καρατζαφέρη και του είπε:«Είδες τι κάνεις με την στάση σου», αυτός τότε απήντησε. «Δεν είναι δικοί μου, είναι πράκτορες και προβοκάτορες ξένων δυνάμεων».

    Πράκτορες και προβοκάτορες των ξένων δυνάμεων είναι οι απλοί πολίτες κατά την γνώμη του κ. Καρατζαφέρη που διαδήλωναν για την Ελλάδα! Ο κ. Καρατζαφέρης μάλλον κάτι θα ξέρει για πράκτορες και προβοκάτορες όταν την δεκαετία του 1970 μετεκπαιδεύετο ως δημοσιογράφος σε κάποια κυβερνητική σχολή «δημοσιογραφίας» των ΗΠΑ. Η επαμφοτερίζουσα στάση του κ Καρατζαφέρη στα εθνικά θέματα δεν εκδηλώθηκε απλά μόνο στο θέμα της ψήφισης του λαθρομεταναστευτικού, αλλά έχει πλούσια προϊστορία με πολλές πτυχές πίσω της. Όταν π. χ. υπήρξε Ευρωβουλευτής, πρωτοστάτησε στην δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα. Στην Θράκη σε «κόψιμο» πρωτοχρονιάτικής πίττας, εξέφρασε την αγάπη του για τους μουσουλμάνους. Την τελευταία στιγμή, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, έχρισε υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας τον κ. Χρυσανθακόπουλο, πρώην βουλευτή του PASOK, (είναι ο επονομαζόμενος «Φρουτάκιας» που απέπεμψε ο κ. Σημίτης για ύποπτη δραστηριότητα σχετικά με τον τζόγο στην περιοχή), ο οποίος είναι φανατικός αντιδεξιός και αριστερός, σε αντικατάσταση του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου, εκδότη της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Επίσης πολλά στελέχη του κόμματος του είναι πρώην στελέχη του ΚΚΕ. Αν λάβουμε υπ’ όψιν όλες αυτές τις ενδείξεις, δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη η πρόσφτη συνέντευξη του κ. Καρατζαφέρη που δήλωσε ότι αποδέχεται το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για το γειτονικό κράτος.

    Ίσως όλα αυτά δεν έχουν πλέον καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός, ότι για μια ακόμη φορά η Ελλάδα προδόθηκε εκ των έσω. Οι Θερμοπύλες σε αυτό τον τόπο πάντα θα συνοδεύονται από τους εφιάλτες τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ολα τα αστικα κομματα και παντου υπαρχουν πρωην στελεχη και μελη του ΚΚΕ. Φυγανε γιατι δεν μπορουσαν να σηκωσουν το βαρος της υποθεσης. Αλλοι πηγαν σπιτι τους (οι περισσοτεροι) αλλα αλλοι εξαργυρωσαν τον αγωνα με θεσεις, προβολη και χρηματα.
    Θελει αρχ...α να παραμεινεις ορθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι δεν δημοσιευετε παρακαλω το λαμπρο παρελθον του κωλοτουμπα. Τί φοβαστε κυριοι. Μαστρωπος ητανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τον ανώνυμο 3:55 μ.μ.
    Είναι αδύνατον να δημοσιευτεί το σχόλιό σου, επειδή (πέρα από την προσωπική σου κατάθεση) δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία γι αυτό. Και ο νόμος είναι πολύ σκληρός σε τέτοιες περιπτώσεις. Ελπίζω να με κατανοείς... για την διαγραφή του σχολίου σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχασε τη μπαλα ο προεδρος και οπως παει θα χασει και το τρενο που λεγεται Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας κατανοω και μαλλον θα επρεπε να μαζευτουμε ολοι οι εν ζωη τοτε συναδελφοι στην Τραπεζα ωστε να γινει πιστευτο το γεγονος .Βέβαια δέν εχουν ολοι το πεισμα και την αποφασιστηκότητα τη δική μου αλλα εξανίσταμαι οταν αυτος ο βρώμικος τολμα να πετα λασπη σε ολους εμας που φωνάζουμε στα πεζοδρόμια εναντιον των λαθρο ,να κατεβαίνουμε στην Πλατεια Αμερικης ,στον Αγιο Παντελεημονα και αυτός ο αχρειος να κριτικάρει.ΕΛΕΟΣ. Πάντως αρκει το δεύτερο μικρό σχολιο μου .Δημιουργειτις σχετικες υποψίες ωστε οσοι ενδιαφέρονται να μαθουν για τους ΄'ήγέτες'μας να ψαχτουν.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. **Αν λάβουμε υπ’ όψιν όλες αυτές τις ενδείξεις, δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη η πρόσφτη συνέντευξη του κ. Καρατζαφέρη που δήλωσε ότι αποδέχεται το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για το γειτονικό κράτος.**

    Δεν θα ασχοληθώ με τις υπόλοιπες ανακρίβειες περί Νεοφιλελευθερισμού(Το να το γραφει Σαμαρικό blog το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον) Ithagenias klp. εδώ όμως σταματάω και παραθέτω vid από προχθεσινή συνέντευξη στο Mega(Χατζηνικολάου). Για ακούστε καλά τι λέει για το Όνομα των Σκοπίων.

    http://laos.infolabs.gr/videos/275/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]