Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος άλλαξε κυβερνητικό εκπρόσωπο;

  • Μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν ο ακροδεξιός, ο επικίνδυνος, ο άνθρωπος που έδειχναν με το δάχτυλο και του "κολλούσαν" την ετικέτα του "φασίστα". Οι καιροί όμως άλλάζουν και κατά τα γενόμενα, οι μέχρι προχθές ορκισμένοι εχθροί αγκαλιάζουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ που φαίνεται να γίνεται ο αγαπημένος της εξουσίας των ΜΜΕ, αλλά κινείται με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη πολιτική μοναξιά... Τι συνέβη και έγινε αυτή η "στροφή" τόσο από την κυβερνητική πλευρά (και τις πατερίστες της) όσο και από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ;
Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ καλούσε μέχρι πρότινος τη ΝΔ να… ανατρέψουν από κοινού την κυβέρνηση με αφορμή την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας.
Τότε θεωρούσε τον Γιώργο Παπανδρέου «επικίνδυνο»…
Ξαφνικά έκανε στροφή 180 μοιρών κι αποφάσισε να… στηρίξει πλήρως τον κ. Παπανδρέου!
Κι αυτό του προκαλεί ήδη σοβαρά εσωτερικά προβλήματα.
Βέβαια, έχει την προβολή των καναλιών που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση – κι όσους της συμπαραστέκονται.
Αλλά η στήριξη αυτή των «καθεστωτικών» ΜΜΕ έχει ημερομηνία λήξεως:
Η προπαγάνδα μπορεί να χειραγωγεί την κοινή γνώμη, μόνον όσο η κοινή γνώμη δεν αντιδρά. Όσο αποδέχεται το ψέμα γιατί δεν τη θίγει άμεσα…
Όταν όμως αρχίζει να τη θίγει, τότε κανείς δεν μπορεί να πείσει τον κόσμο ότι του «αρέσει» να… πονάει!
Και τότε:
Είτε οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί απαξιώνονται ταχύτερα απ’ αυτούς που στηρίζουν…
Είτε κάνουν στροφή και χτυπάνε, όσους μέχρι χθες στήριζαν, ακριβώς για να γλιτώσουν την απαξίωση…
Όταν η κοινωνία θα αρχίσει να βοά, αρκετά ΜΜΕ θα στραφούν εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου (όπως στράφηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 κατά του Ανδρέα). Πολύ περισσότερο, θα στραφούν τότε εναντίον του νεόκοπου «κυβερνητικού εκπρόσωπου»: του αρχηγού του ΛΑΟΣ!
Γιατί επιδίδεται, λοιπόν, σε τέτοιες «καντρίλιες» ο κ. Καρατζαφέρης;
Προσπαθεί να αποβάλει το «στίγμα του ακροδεξιού»;
Μήπως προσπαθεί να «πλαγιοκοπήσει» τη ΝΔ, πότε χτυπώντας την από τα δεξιά (ως «συμβιβασμένη» με το ΠΑΣΟΚ) και πότε από τα αριστερά (ως όχι αρκετά «υπεύθυνη»);
Αλλά η «πλαγιοκόπηση» έχει μια βασική αρχή: Δεν απειλείς ποτέ τα «πλευρά» του άλλου, περισσότερο απ’ όσο εκείνος μπορεί να απειλήσει τα δικά σου «πλευρά».
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν υπήρξε ποτέ «ακραίος». Δεν είναι έτσι οι ακραίοι… Καιροσκόπος είναι! Κλασική περίπτωση καιροσκόπου…
Προκειμένου να κερδίσει πόντους επικαιρότητας και «πολιτικής καταγραφής» είναι πρόθυμος να κάνει και να πει ο,τιδήποτε.
Όπως παλαιότερα, όταν είχε προτείνει ο ίδιος να δίνεται αυτόματα ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα…
Κι ύστερα, όταν το ΠΑΣΟΚ έφερε για ψήφιση αυτήν ακριβώς την πρόταση, ο κ. Καρατζαφέρης χάλασε τον κόσμο.
Μέχρι που τα «ξαναγύρισε» κι αποφάσισε να γίνει αυτόκλητος «κυβερνητικός εκπρόσωπος» του Γιώργου Παπανδρέου…
Βέβαια, ο κ. Καρατζαφέρης μπερδεύει την ευελιξία με τον καιροσκοπισμό:
«Ευελιξία» είναι όταν μπορείς να μετακινείς τις δυνάμεις σου ταχύτερα απ’ ό,τι ο αντίπαλος…
«Καιροσκοπισμός» είναι να λες και να κάνεις διάφορα που «δεν αθροίζουν» μεταξύ τους, χωρίς να μετακινείς τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό.
Ο κ. Καρατζαφέρης μπορεί να είναι ο ίδιος καιροσκόπος, ξεχνά όμως ότι το κόμμα του είναι πολύ πιο «ανελαστικό». Και οι ψηφοφόροι του ακόμα περισσότερο…
Για την ώρα ο μόνος που ανησυχεί απ’ αυτές τις πολιτικές καντρίλιες του κ. Καρατζαφέρη είναι ο καημένος ο… κ. Πεταλωτής!
Με το δίκιο του ο άνθρωπος…
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Κυριε κωλοτουμπα θα περεις τον π@υλο! Μονο η μπουμπουκα θα σε ψηφισει στις επομενες εκλογες, οι εθνικιστες δεν αστειευοντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Νέο Δημοκρατικό (Σαμαρικό) blog "ανινεως"(Γιατί αυτό είναι, δεν δέχεται ποτε αντίθετες απόψεις και όλα τα σχόλια που δεν συμπλέουν με το πνεύμα του συγκεκριμένου blog βγάζουν φτερά) ξέχασε να γράψει ότι η ΝΔ Υπερψήφισε περισσότερα άρθρα επί της Αρχής από το ΛΑΟΣ(Οικονομικά Μετρα) και ξέχασε να γράψει ότι Υπερψήφισε την Συνταγματικότητα τού Νομοσχεδίου Ιθαγένειας κάτι που δεν έκανε ο ΛΑΟΣ...όπως και το ότι δεν έδωσε καμια απάντηση στο λαϊκό έτοιμα Δημοψήφισμα.

    Από εκεί και πέρα το να γυρίζουν πίσω στην δήλωση που έκανε ο Καράς το 2007 για την απονομή Υπηκοότητας(Όχι Ιθαγένειας) στους Νομιμους Εισελθόντες(Πόσοι είναι από τα 2 εκ, 1%;) κατόπιν ποσοστώσεως 2%-3% καταντάει ψιλοβαρετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Di Val
    Παραπληροφορείς σκοπίμως όταν λες ότι, "είχε προτείνει ο ίδιος να δίνεται αυτόματα ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα". Είχε προτείνει πρώτα ποσόστοση, και μετά να δίνεται ιθαγένεια στα παιδιά των νομίμων εισελθόντων εις την χώρα,δλδ. σε κανέναν, αφού ο ίδιος συνεχώς λέει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας νόμιμος αλλά νομιμοποιημένος, τους οποίους δεν εννοεί καθότι θεωρεί & είναι όλοι παράνομοι.
    'Οσον αφορά την εκλογή Προέδρου, ο ίδιος είχε προτείνει στον Σαμαρά να τον ρίξουν από κοινού για να προκαλέσουν εκλογές, αλλά δεν ακολούθησε, οπότε χάθηκε η ευκαιρία. Ύστερα απ'αυτό δεν υπάρχει άλλος Συνταγματικός τρόπος για να πέσει ο Παπανδρέου (που όλοι επιθυμούμε), αν ξέρεις εσύ πρότεινέ τον!
    Οπότε γεννάται το ερώτημα, με ποιόν τρόπο μπορεί να τον ανατρέψει γρηγορότερα προς όφελος του Έθνους.
    Μπορεί να τον ρίξει με ύβρεις? Γεγονός που θα συσπειρώσει περισσότερο τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ γύρω απ'τον Τζέφρυ.
    Ή μήπως μπορεί να τον ρίξει με υπεύθυνη αντιπολίτευση? Και λόγω της οικονομικής κρίσης, το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να ρίχνει προτάσεις στο τραπέζι. Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ έκανε προτάσεις που ακουμπούσαν στο ελάχιστο την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, καθότι πρότεινε:
    - Άνοιγμα του Στοιχήματος (προς εισροή ρευστού από διαφυγόντα κέρδη μέσω ίντερνετ)
    - Αδειόδοτηση των Καζίνο που έχουν λήξει, άρα ρευστό εις τα ταμεία του Κράτους
    -Περικοπή 50% των μισθών όλων εντός Κοινοβουλίου.
    -Την αρχή του εφταπλασίου στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, κατεβάζοντας τα "ρετιρέ" ή ανεβάζοντας τους χαμηλόμισθους
    -Νομιμοποίηση των ημιπαιθρίων
    -Μέτρα ως προς τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων του εξωτερικού.
    -Εκμετάλευση της περιουσίας του Δημοσίου (ακίνητη) που παραμένει ανενεργή
    -Συμφωνία με τις εταιρίες εκμετάλλευσης των διοδίων δίδοντας τους 5 χρόνια παραπίσω, με αντάλλαγμα τα έσοδα των εταιρίών που θα προκύψουν να τα ρίξουν σε δημόσια έργα, άρα ανάπτυξη
    -Τα κόμματα να μη πάρουν το 50% των κρατικών επιχορηγήσεων που έχουν λαμβάνειν φέτος. Πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα σε αυτό.
    -Πίεση στις ευρωπαικές χώρες ώστε να έλθουν να προστατέψουν τα Ν.Α σύνορα της Ευρώπης, γεγονός που θα ανακουφίσει την ελληνική οικονομία απ΄τα εξοπλιστικά, απ'την ελαχιστοποίηση των παραγγελιών.
    -Μέτρα που δεν θα επιτρέπουν στις ξένες μεγαλοεθνικές να συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος του Έλληνα, με το να αυξάνουν τις τιμές δυσανάλογα σε σχέση με τις άλλες χώρες.
    Αυτά μου έρχονται πρόχειρα τούτη τη στιγμή...(συνέχεια παρακάτω.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Di Val
    ( Συνέχεια)....Έτσι εκθέτεις τον αντίπαλο & τον κολλάς στον τοίχο, με προτάσεις! Πράγμα που δεν έκανε η Ν.Δ απ'το κοινοβούλιο. Φαντασθείτε την πίεση προς την κυβέρνηση αν έπραττε το ίδιο.
    Του'ναντίον η Ν.Δ υπερψήφισε ένα παραπάνω νομοσχέδιο απ'ότι ο ΛΑ.Ο.Σ
    Κι εδώ φένεται η εξυπνάδα του πολιτικού ανδρός. Ενώ καταψήφισε περισσότερα νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ απ'ότι η Ν.Δ, έχει καταφέρει να θεωρεί η κοινή γνώμη (όπως κι εσύ) ότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, πράγμα που δεν φαίνεται επί της πράξης απ'τα νομοσχέδια.
    Απ'ότι βλέπω τον θεωρείς καιροσκόπο, κλασσική ατάκα της Ντόρας. Οπότε θεωρώ καλά βαδίζει.
    Η συνεχής παρουσία του στα ΜΜΕ οφείλεται στο γεγονός της τεράστιας ακροαματικότητας,άρα απήχησης που έχει στον κόσμο,άσχετα αν δεν τον ψηφίζουν. Όπου ακροαματικότητα για τα ΜΜΕ εστί παχτολός ρευστού!
    Και για να πούμε αλήθειες, τα κατεξοχήν "πράσινα" ΜΜΕ τον καλούν ώστε να υπάρξουν διαρροές της Ν.Δ προς τον ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό που χει καταφέρει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ με την υποτιθέμενη(όπως απέδειξα άνωθεν) "πλαγιοκόπηση" του ΠΑΣΟΚ, είναι να εισχωρήσει στο πηγάδι των "κεντρώων" ψηφοφόρων που μετατοπίζονται από εκλογές σε εκλογές μεταξύ των 2 κομμάτων, πράγμα που διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. Κι όπως φάνηκε απ'τις τελευταίες εκλογές, στους 10 που φύγαν απ'την Ν.Δ, ο ένας πήγε στον ΛΑ.Ο.Σ, οι υπόλοιποι 9 στο ΠΑΣΟΚ. Σκοπός του είναι να απορροφήσει μέρος των ψηφοφόρων που μετακινούνται. Όλοι θέλουν κάποια στιγμή να σπάσει ο διπολισμός,πράγμα που προσπαθεί να επιτύχει! Και στις επόμενες εκλογές, ο κόσμος αυτός θα σκεφθεί ποιός στάθηκε ποιό υπεύθυνα, με προτάσεις, την ώρα της κρίσης.
    Στα Εθνικά θέματα είναι ο μόνος που παραμένει αμετακίνητος στις απόψεις του.
    Όσον αφορά το λαθρονομοσχέδιο είναι ο μόνος, εντός Κοινοβουλίου, που όρθωσε ανάστημα με επιχειρηματολογία. Εδώ η Ν.Δ δεν έπεισε σε αυτό το κομμάτι, αναθέτοντας τον ρόλο του κυρίου ομιλητή στον Προκόπη Παυλόπουλο,εδώ γελάμε!
    Και ένα τελευταίο σχόλιο,
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ & ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Di Val
    ( Συνέχεια)....Έτσι εκθέτεις τον αντίπαλο & τον κολλάς στον τοίχο, με προτάσεις! Πράγμα που δεν έκανε η Ν.Δ απ'το κοινοβούλιο. Φαντασθείτε την πίεση προς την κυβέρνηση αν έπραττε το ίδιο.
    Του'ναντίον η Ν.Δ υπερψήφισε ένα παραπάνω νομοσχέδιο απ'ότι ο ΛΑ.Ο.Σ
    Κι εδώ φένεται η εξυπνάδα του πολιτικού ανδρός. Ενώ καταψήφισε περισσότερα νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ απ'ότι η Ν.Δ, έχει καταφέρει να θεωρεί η κοινή γνώμη (όπως κι εσύ) ότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, πράγμα που δεν φαίνεται επί της πράξης απ'τα νομοσχέδια.
    Απ'ότι βλέπω τον θεωρείς καιροσκόπο, κλασσική ατάκα της Ντόρας. Οπότε θεωρώ καλά βαδίζει.
    Η συνεχής παρουσία του στα ΜΜΕ οφείλεται στο γεγονός της τεράστιας ακροαματικότητας,άρα απήχησης που έχει στον κόσμο,άσχετα αν δεν τον ψηφίζουν. Όπου ακροαματικότητα για τα ΜΜΕ εστί παχτολός ρευστού!
    Και για να πούμε αλήθειες, τα κατεξοχήν "πράσινα" ΜΜΕ τον καλούν ώστε να υπάρξουν διαρροές της Ν.Δ προς τον ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό που χει καταφέρει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ με την υποτιθέμενη(όπως απέδειξα άνωθεν) "πλαγιοκόπηση" του ΠΑΣΟΚ, είναι να εισχωρήσει στο πηγάδι των "κεντρώων" ψηφοφόρων που μετατοπίζονται από εκλογές σε εκλογές μεταξύ των 2 κομμάτων, πράγμα που διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. Κι όπως φάνηκε απ'τις τελευταίες εκλογές, στους 10 που φύγαν απ'την Ν.Δ, ο ένας πήγε στον ΛΑ.Ο.Σ, οι υπόλοιποι 9 στο ΠΑΣΟΚ. Σκοπός του είναι να απορροφήσει μέρος των ψηφοφόρων που μετακινούνται. Όλοι θέλουν κάποια στιγμή να σπάσει ο διπολισμός,πράγμα που προσπαθεί να επιτύχει! Και στις επόμενες εκλογές, ο κόσμος αυτός θα σκεφθεί ποιός στάθηκε ποιό υπεύθυνα, με προτάσεις, την ώρα της κρίσης.
    Στα Εθνικά θέματα είναι ο μόνος που παραμένει αμετακίνητος στις απόψεις του.
    Όσον αφορά το λαθρονομοσχέδιο είναι ο μόνος, εντός Κοινοβουλίου, που όρθωσε ανάστημα με επιχειρηματολογία. Εδώ η Ν.Δ δεν έπεισε σε αυτό το κομμάτι, αναθέτοντας τον ρόλο του κυρίου ομιλητή στον Προκόπη Παυλόπουλο,εδώ γελάμε!
    Και ένα τελευταίο σχόλιο,
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ & ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Di Val
    ( Συνέχεια)....Έτσι εκθέτεις τον αντίπαλο & τον κολλάς στον τοίχο, με προτάσεις! Πράγμα που δεν έκανε η Ν.Δ απ'το κοινοβούλιο. Φαντασθείτε την πίεση προς την κυβέρνηση αν έπραττε το ίδιο.
    Του'ναντίον η Ν.Δ υπερψήφισε ένα παραπάνω νομοσχέδιο απ'ότι ο ΛΑ.Ο.Σ
    Κι εδώ φένεται η εξυπνάδα του πολιτικού ανδρός. Ενώ καταψήφισε περισσότερα νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ απ'ότι η Ν.Δ, έχει καταφέρει να θεωρεί η κοινή γνώμη (όπως κι εσύ) ότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, πράγμα που δεν φαίνεται επί της πράξης απ'τα νομοσχέδια.
    Απ'ότι βλέπω τον θεωρείς καιροσκόπο, κλασσική ατάκα της Ντόρας. Οπότε θεωρώ καλά βαδίζει.
    Η συνεχής παρουσία του στα ΜΜΕ οφείλεται στο γεγονός της τεράστιας ακροαματικότητας,άρα απήχησης που έχει στον κόσμο,άσχετα αν δεν τον ψηφίζουν. Όπου ακροαματικότητα για τα ΜΜΕ εστί παχτολός ρευστού!
    Και για να πούμε αλήθειες, τα κατεξοχήν "πράσινα" ΜΜΕ τον καλούν ώστε να υπάρξουν διαρροές της Ν.Δ προς τον ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό που χει καταφέρει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ με την υποτιθέμενη(όπως απέδειξα άνωθεν) "πλαγιοκόπηση" του ΠΑΣΟΚ, είναι να εισχωρήσει στο πηγάδι των "κεντρώων" ψηφοφόρων που μετατοπίζονται από εκλογές σε εκλογές μεταξύ των 2 κομμάτων, πράγμα που διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. Κι όπως φάνηκε απ'τις τελευταίες εκλογές, στους 10 που φύγαν απ'την Ν.Δ, ο ένας πήγε στον ΛΑ.Ο.Σ, οι υπόλοιποι 9 στο ΠΑΣΟΚ. Σκοπός του είναι να απορροφήσει μέρος των ψηφοφόρων που μετακινούνται. Όλοι θέλουν κάποια στιγμή να σπάσει ο διπολισμός,πράγμα που προσπαθεί να επιτύχει! Και στις επόμενες εκλογές, ο κόσμος αυτός θα σκεφθεί ποιός στάθηκε ποιό υπεύθυνα, με προτάσεις, την ώρα της κρίσης.
    Στα Εθνικά θέματα είναι ο μόνος που παραμένει αμετακίνητος στις απόψεις του.
    Όσον αφορά το λαθρονομοσχέδιο είναι ο μόνος, εντός Κοινοβουλίου, που όρθωσε ανάστημα με επιχειρηματολογία. Εδώ η Ν.Δ δεν έπεισε σε αυτό το κομμάτι, αναθέτοντας τον ρόλο του κυρίου ομιλητή στον Προκόπη Παυλόπουλο,εδώ γελάμε!
    Και ένα τελευταίο σχόλιο,
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ & ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Di Val
    Ισχυρά επιχειρήματα! θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε και τον αντίλογο του αρθρογράφου, αν δεν πείσθηκε και ο ίδιος, πράγμα που πολύ αμφιβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]