Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σόϊμπλε προς έλληνες: Φταίξαμε κι εμείς, αλλά για όλα θα πληρώσετε εσείς...

  • Ο Σόιμπλε επαναφέρει το ζήτημα της αποπομπής από την Ευρωζώνη
  • Γιαβόλ Χερ Κομμαντάντ - Ντόιτσλαντ Ούμπερ Άλλες
  • Σόιμπλε: Όταν ο χάρος βγαίνει... παγανιά
Αυστηρότερη επιτήρηση των οικονομιών των κρατών-μελών της ευρωζώνης ζητά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε άρθρο του στους Financial Times τάσσεται υπέρ της ισχυρότερης ενοποίησης μεταξύ των μελών της ευρωζώνης για να προστατευθεί η νομισματική ένωση από μελλοντικές κρίσεις.
Προχωρά μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας ότι οι κυρώσεις πρέπει να περιλαμβάνουν και το ενδεχόμενο αποπομπής από την ευρωζώνη.
«Ο συντονισμός μεταξύ των κρατών-μελών του ευρώ πρέπει να έχει περισσότερες προοπτικές, τα μέλη πρέπει να πάρουν μέρος ενεργά στη διαμόρφωση της πολιτικής των άλλων μελών», τονίζει χαρακτηριστικά.
«Οι συνέπειες της κρίσης γίνονται περισσότερο ορατές, οι αγορές εργασίας σε ορισμένες χώρες εξασθενούν και το δημόσιο χρέος σχεδόν παντού είναι πέρα από τα επιτρεπτά όρια. Υπάρχει μόνον ένας τρόπος δράσης: όλα τα μέλη της ευρωζώνης πρέπει να επιστρέψουν στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το ταχύτερο δυνατό» γράφει.
«Ο συντονισμός μεταξύ των μελών του ευρώ πρέπει να έχει περισσότερες προοπτικές, τα μέλη πρέπει να πάρουν μέρος ενεργά στη διαμόρφωση της πολιτικής των άλλων μελών» προσθέτει.
«Αν ένα μέλος της ευρωζώνης δεν μπορεί να εξυγιάνει τον προϋπολογισμό του ή να επανορθώσει την ανταγωνιστικότητά του, αυτή η χώρα θα πρέπει, ως μία ύστατη λύση, να μπορεί να βγει από την ευρωζώνη» σημειώνει.
Ο κ. Σόιμπλε αναφέρει ακόμα στο άρθρο του ότι η οποιαδήποτε βοήθεια παρασχεθεί θα πρέπει να διέπεται από αυστηρούς όρους, αλλά παράλληλα πρέπει να ενισχυθεί η δυνατότητα της ΕΕ να λύνει τα προβλήματα στην ευρωζώνη χωρίς τη βοήθεια του ΔΝΤ.
Και για όσους δεν κατάλαβαν καλά, ο Σόιμπλε μας λέει:
"Φταίμε και εμείς που δεν σας ελέγχαμε πιό στενά αλλά, ευτυχώς την κάνατε την πατάτα και αυτοαποκαλυφθήκατε, μακάκες.
Η ευρωζώνη είναι οικονομική αριστοκρατία, δεν μπορεί να έχει δύο ταχύτητες.
Εσείς τώρα έχετε δύο επιλογές:
Ή δέχεστε Ευρωπαίο τσάρο να σας βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι ή σας πετάμε από την ευρωζώνη. Εννοείται ότι στη δεύτερη περίπτωση χάνετε τα 20 δισ ευρώ του ΕΣΠΑ.
Το Δ.Ν.Τ. ξεχάστε το, γιατί σας πληρώνουμε 30 χρόνια. Ό,τι πήρατε, πήρατε, αλλά δεν σας δωρίζουμε στους αμερικάνους".
Καταλάβαμε καλά όλοι μας;



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. καλη λευτερια συνελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλη λευτερια συνελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς θα πληρώσουμε τα δάνεια και όχι οι Βουλγαράκηδες, οι Ρουσόπουλοι και οι λοιποί Πάχτες και αρπάχτρες. Εμείς, που κάναμε "το σκατό παξιμάδι" (συγγνώμη για την έκφραση) για να έχουμε μια "καλή" σύνταξη στα γεράματα. Για τα παιδιά μας, που δεν θέλαμε να ζουν στην ανεργία, στα πενιχρά κόκαλα της δημοσιοϋπαλληλίας, στο μεροκάματο του τρόμου.

    Αυτές ήταν πάντα οι ανάγκες μας. Φεύγαμε απ΄ τη ζωή και σε κανένα δεν δίναμε βάρος, ούτε και σ΄ αυτούς ακόμη τους γιατρούς, που όλα τα χρόνια πληρώναμε για την ιατροφαρμακευτική μας απερίθαλπτη περίθαλψη. Και τώρα, ό,τι με ιδρώτα κρατήσαμε και αποκτήσαμε, έρχονται οι Σόϊμπλε με την πρασινογαλάζια, και άλλων αποχρώσεων, παρέα του να μας τα πάρουν.

    Άντε να μου χαθείτε παλιοκλέφτες. Στα τσακίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]