Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η συστηματική επίθεση κατά του κοινωνικού ιστού μέσω της μισαλλοδοξίας

Αντικληρικαλισμός και Μισαλλοδοξία…

Τι ακριβώς είναι η Μισαλλοδοξία; Είναι η σκόπιμη, υποκινούμενη και κατευθυνόμενη διχαστική προπαγάνδα, που στρέφει ένα μέρος του πληθυσμού ενάντια σε ένα άλλο, απρόκλητα, χρησιμοποιώντας βαρείς συμβολισμούς και βαθιά ριζωμένα στερεότυπα, για ζητήματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική συγκυρία…
Ο αντικληρικαλισμός είναι η συνηθέστερη μορφή Μισαλλοδοξίας στις μέρες μας: η προσπάθεια ενοχοποίησης της Εκκλησίας για ό,τι έκανε κι ό,τι δεν έκανε, πριν δέκα, είκοσι πενήντα ή και …χίλια πεντακόσια χρόνια, για ό,τι πιστεύει κι ό,τι δεν πιστεύει, για ό,τι εκπροσωπεί κι ό,τι αποστρέφεται ακόμα.
Ο αντικληρικαλισμός δεν είναι «κριτική στην Εκκλησία». Είναι απόπειρα κοινωνικής περιθωριοποίησης της Εκκλησίας.
Δεν ανοίγει τα μυαλά των ανθρώπων στη γνώση και την έρευνα. Ξεριζώνει την Πίστη από τις ψυχές τους.
Δεν φωτίζει. Εξαγριώνει…
Ένα κλασικό παράδειγμα ήταν ο Πίνακας «Πότισέ με» από την έκθεση Outlook, το 2003, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, και υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πίνακας αυτός απεικόνιζε ένα… πέος έτοιμο να εκσπερματώσει πάνω σε ένα Σταυρό! Κατά τον καλλιτέχνη ήθελε να θέσει το ζήτημα της «σεξουαλικότητας του Ιησού»…
Η έκθεση ήταν χρηματοδοτούμενη από το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο, μετά από διαμαρτυρία της Εκκλησίας τότε, διέταξε να απομακρυνθεί ο Πίνακας από την έκθεση. Κι επειδή ο υπουργός ήταν του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε τότε καμία επίσημη καταγγελία για «λογοκρισία»…
Το πρόβλημα, ασφαλώς δεν είναι μόνο ελληνικό και δεν αφορά μόνο τη Μισαλλοδοξία. Υπάρχει ζήτημα για τα «όρια της Τέχνης». Και σαν τέτοιο ζήτημα τέθηκε το 2006 στη Δανία, όταν εφημερίδα δημοσίευσε κάποιες γελοιογραφίες του Προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ. Οι γελοιογραφίες ήταν μάλλον «αθώες», αλλά θεωρήθηκαν «βλάσφημες» από το μουσουλμανικό κόσμο, γιατί το Ισλάμ απαγορεύει οποιαδήποτε εικαστική απεικόνιση του Προφήτη. Ξέσπασαν ταραχές σε όλη την Ευρώπη, από μέλη των διάσπαρτων μουσουλμανικών κοινοτήτων, αλλά κι εκτός Ευρώπης, όπου βρήκαν το θάνατο καθολικοί ιερείς. Μουσουλμάνοι ηγέτες απαίτησαν επισήμως από τους Ευρωπαίους να ζητήσουν συγγνώμη γιατί «προσέβαλαν το πρόσωπο του Προφήτη»…
- Αν υπέκυπταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις πιέσεις αυτές, θα παραβίαζαν την βασική αρχή του «κοσμικού κράτους», που επιτρέπει πλήρη ελευθερία στην άσκηση κριτικής προς (κάθε) θρησκεία και τα σύμβολά της.
- Αν πάλι αρνούνταν να υποκύψουν στις πιέσεις, διακινδύνευαν να πυροδοτήσουν, χωρίς να το επιθυμούν, ένα «ιερό Πόλεμο» με τον Ισλαμικό κόσμο.
Τελικώς διάλεξαν κάτι «ενδιάμεσο»: Δέχθηκαν σιωπηλά να μην ξανά-υπάρξει έστω και απλή εικαστική απεικόνιση του Μωάμεθ. Καθώς κι οτιδήποτε θα μπορούσε να πυροδοτήσει την οργισμένη αντίθεση του μουσουλμανικού κόσμου…
Όλα αυτά δημιούργησαν μια παράδοξη κατάσταση:
Οι Μουσουλμάνοι «απαγορεύουν» κάθε βλασφημία και κάθε κριτική. Οι Χριστιανοί είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται κάθε βλασφημία, ακόμα και την πιο υβριστική «κριτική». Και οι ίδιοι άνθρωποι που μας καλούν να μη θίγουμε στο παραμικρό τους Μουσουλμάνους (εν ονόματι της Πολύ-πολιτισμικότητας) επιμένουν να προσβάλουν αναίτια τους Χριστιανούς (εν ονόματι του «κοσμικού κράτους»)!
Πρόσφατα στην Ελλάδα αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε λαθρομετανάστες, μερικοί εκ των οποίων διακινούσαν ναρκωτικά. Κάποιος αστυνομικός βρήκε μικρά διπλωμένα φακελάκια αγνώστου περιεχομένου στα χέρια ενός υπόπτου. Του τα πήρε και τα έσχισε, για να διαπιστώσει το περιεχόμενό τους. Τότε ξέσπασε σάλος στη μουσουλμανική κοινότητα διότι τα φακελάκια είχαν πάνω τους, λέει, τυπωμένους στοίχους του Κορανίου!
Οι ίδιοι άνθρωποι που αποδοκίμασαν την αστυνομία για την «ασέβεια που έδειξε στο Κοράνι», λίγες εβδομάδες αργότερα κατηγόρησαν την Ορθόδοξη Εκκλησία που διαμαρτυρήθηκε για το φιλμάκι του Γαβρά στο Μουσείο Ακρόπολης.
Αντιλαμβάνονται και αποδοκιμάζουν την ασέβεια, μόνο όταν θίγει το Ισλάμ. Όταν θίγει τους Χριστιανούς την επιδοκιμάζουν και την υπερασπίζονται.
Η Αστυνομία δεν έχει το δικαίωμα να ελέγχει οποιοδήποτε υλικό διακινούν λαθρομετανάστες, περιτυλιγμένο σε χαρτάκια με στοίχους του Κορανίου, διότι, λέει αυτό «προσβάλει τη Θρησκεία τους»! Αλλά η Χριστιανική Εκκλησία δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλεται από ένα φιλμάκι που τη θίγει…
Κι αυτά τα υποστηρίζουν την ίδια στιγμή, οι ίδιοι άνθρωποι…
Βεβαίως, αρχή του φιλελεύθερου κράτους είναι ότι ουδείς έχει δικαίωμα να προσβάλει κανένα. Αλλά και ουδείς μπορεί να παρανομεί και να ζητά το ακαταδίωκτο από τις αρχές με πρόσχημα το «σεβασμό της Θρησκείας του».
Εδώ αυτές οι απλές αρχές έχουν αντιστραφεί: Οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να θίγει και να προσβάλει την πλειονότητα των Χριστιανών. Ουδείς έχει το δικαίωμα να ελέγχει τις παρανομίες των λαθρομεταναστών, αν δηλώνουν μουσουλμάνοι!
Βεβαίως, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Ισοπολιτεία. Ίσα – ίσα αποτελεί πλήρη ανατροπή της Ισοπολιτείας.
Αυτό ονομάζεται Μισαλλοδοξία, γιατί πυροδοτεί σκανδαλωδώς άνισες συνθήκες σε βάρος της πλειονότητας. Και εξοργίζει την κοινωνία. ..
Ασφαλώς, δεν φταίνε γι’ αυτό οι Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας - λαθραίοι ή νόμιμοι… Φταίνε αυτοί που έχουν πάρει απόφαση να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό πυροδοτώντας γενικευμένη Μισαλλοδοξία.
Φταίνε, επίσης, όσοι μπορούν - αλλά ακόμα δεν τολμούν - να τους βάλουν στη θέση τους.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο φίλος μας ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει ή σκοπίμως παραβλέπει και διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια.Η ύβρις του πίνακα είναι κάθετα καταδικαστέα.Όμως δεν είναι παράδειγμα προς σύγκριση.Δε μπορεί να συγκριθεί ένα εκτρωματικό αλλά αναίμακτο έργο,με τις σφαγές και καταστροφές που υπέστησαν οι πρόγονοί μας,με διατάγματα και κώδικες της Νέας Ρώμης!
    Βεβαίως και είναι σεβαστές οι θρησκευτικές πεποιθήσεις κάθε ανθρώπου.Υπ' αυτό το πρίσμα,οι Έλληνες που πρεσβεύουν την ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ των προγόνων μας(του Αλέξανδρου,του Λεωνίδα,του Θεμιστοκλή,του Μιλτιάδη,του Αγαμέμνονα,του Μενέλαου,του Οδυσσέα,του Αχιλλέα,του Ορφέα,όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ γενικά),γιατί υβρίζονται ως "νεοπαγανιστές","ειδωλολάτρες",κλπ. χαρακτηρισμούς που συνεχίζονται αδιακόπως εδώ και 1700 χρόνια και δεν συνάδουν με την απαίτηση των χριστιανών,για σεβασμό της δικής τους θρησκευτικής πίστης;
    Παραπέμπω τον συμπατριώτη μας στις ιστορικές καταγραφές του ακραιφνούς χριστιανού Κ.Παπαρρηγόπουλου,ο οποίος αν και προσπάθησε να ωραιοποιήσει τα γεγονότα,αποκρύπτοντας πάμπολλα γεγονότα καταστροφών,σφαγών και δηώσεων,αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να καταγράψει πολλά τέτοια γεγονότα.
    Γιατί,λοιπόν,όποιος υβρίζει και κατασυκοφαντεί τους Έλληνες που πρεσβεύουν την ΕΘΝΙΚΗ μας ΘΡΗΣΚΕΙΑ,θεωρείτε ότι ΔΕΝ κάνει προπαγάνδα και μάλιστα διχαστική,ενώ όποιος απλά επαναφέρει στη μνήμη των Ελλήνων τα παθήματα που έχουν καταγραφεί στην ΙΣΤΟΡΙΑ,κρίνεται ως "απρόκλητος προπαγανδιστής" που θέλει να...διχάσει την κοινωνία!
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ αναφέρει και δεν επιδέχεται διάψευση ότι άλλοι προκάλεσαν τον διχασμό,άλλοι τις σφαγές,τις καταστροφές και τις δηώσεις εναντίον των προγόνων.Άλλοι πότισαν τη γη με πολύ ελληνικό αίμα,για την επικράτησή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τον Πλατωνα Πισατιδη,

    Μαθε οτι η πρωτευουσα του Βυζαντιου ηταν η Κωνσταντινουπολη και οχι η "Νεα Ρωμη".
    Γιατι χρησιμοποιεις την ονομασια "Νεα Ρωμη" και οχι αλλες, οπως "Νεα Σιων", "Florea"(Ανθουσα) ,
    η "Νεα Ιερουσαλημ"?????
    Μετα την κατακτηση της Αλεξανδρειας απο τους Αραβες (641) η Κωνσταντινουπολη κατεστη το πληθυσμιακο και πνευματικο κεντρο του Ελληνισμου.
    Σαφως υπηρξαν μαυρες σελιδες στην Ιστορια της Χριστιανοσυνης, αλλα η βασικη διαφορα που δεν μπορεις η δεν θελεις να καταλαβεις, ειναι οτι τα εγκληματα Χριστιανων αποδιδονται στον ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ, και οχι στις ΑΞΙΕΣ του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, σε συγκεκριμενη χρονικη περιοδο(4ος-7ος αι.μΧ).
    Οι διενεξεις δεν ηταν θεμα ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, αλλα θεμα ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
    Αποδειξη το γεγονος οτι υπηρχαν πολλοι ΜΟΝΑΧΟΙ που διδασκαν Πλατωνα, Αριστοτελη,κ.α.
    Γιατι δεν αναφερεσαι στο βυζαντινο επος
    "Διγενης Ακριτας", οπου ο ηρωας μιμειται τον Αχιλλεα σε γενναιοτητα και πολεμικη τεχνη και κατορθωνει να επιβαλλει την ειρηνη???
    Γιατι δεν μιλας για τον πατριαρχη Φωτιο
    (μεσα 9ου αιωνος) που ηταν λατρης της αρχαιας ελληνικης Γραμματειας???
    Γιατι δεν αναφερεσαι στον Βησσαριωνα,στον Ερμωνυμο Χαριτωνυμο και στον Γεωργιο Σχολαριο??? (ειδικα ο τελευταιος ηταν λατρης της Αριστοτελικης φιλοσοφιας).
    Γιατι δεν μιλας για τον σεβασμο της Ελληνικης γλωσσας και τον εμφυτο συντηρητισμο των Βυζαντινων συγγραφεων στην παλαια παραδοση της αρχαιας Ελληνικης Γραμματειας????
    Εχεις παρει ενα συγκεκριμενο κομματι της Ιστοριας,κρινοντας συγκεκριμενους ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ και μεσω αυτου του κομματιου ισχυριζεσαι οτι καταγραφεις την Ιστορια????
    Μαλλον καταγραφεις εσυ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]