Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοιχτά θέτει η Άγκυρα θέμα για την διαπραγμάτευση του Αιγαίου

Άγκυρα: "Συνολική διαπραγμάτευση και

ειδικό νομικό καθεστώς στο Αιγαίο"!

Ευθέως πλέον η Άγκυρα έθεσε θέμα συνδιαχείρισης του Αιγαίου και εφαρμογής ειδικού νομικού καθεστώτος ως απάντηση στο ελληνικό διάβημα για τις υπερπτήσεις! "Έχουμε να διαπραγματευθούμε για πολλά ζητήματα στο Αιγαίο που πρέπει να επιλυθούν και για όσα δεν μπορούν να συμφωνηθούν να πάμε σε διαδικασία με εμπλοκή τρίτων μερών" δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Μπουράκ Οζούγκεργκιν.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση της Αθήνας για τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά τις προηγούμενες ημέρες, αναφέρθηκε σε «πολλά προβλήματα στο Αιγαίο, τα οποία μπορούν να επιλυθούν μόνο εφόσον ληφθούν υπόψη ως σύνολο» και εφόσον οι δύο πλευρές δουν η μία την άλλη «ως μελλοντικό εταίρο».
Πόσο πιό επίσημα να θέσει η Άγκυρα θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του Αιγαίου για να το κατανοήσουν στο υπουργείο Εξωτερικών; Όπως ακριβώς σημειώναμε προχθές, στόχος της Άγκυρας είναι να σύρουν την Ελλάδα σε διαρπαγματεύσεις για όλο το Αιγαίο, κάνοντας χρήση της ισχύος τους με τρόπο τέτοιο που δεν θα οδηγήσει σε "θερμή" κρίση.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να «συζητήσουν τα προβλήματα με καλή θέληση και σε όσα ζητήματα δεν επιτευχθεί συμβιβασμός, τα πάνε σε τρίτα μέρη».
Η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Δελαβέκουρα, ήταν ότι "Το status quo στο Αιγαίο δεν αλλάζει από τις πρακτικές που υιοθετεί η Αγκυρα, όπως οι υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά. Μοναδική, απλή και ξεκάθαρη λύση είναι η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, όπως αποτυπώνεται στη Σύμβαση του ΟΗΕ του 1982, στο σύνολό του. Επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας για παραπομπή του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης".
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]