Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαγός τη φτέρη κούναγε... κακό της κεφαλής του

Συστάσεις στην Τουρκία από την Κίνα

Προπαγανδιστικός χάρτης των Ουιγούρων που έχουν έδρα τις ΗΠΑ και στηρίζονται και από την Τουρκία. Ο χάρτης δείχνει διαμελισμένη την Κίνα, με εδάφη της να ανήκουν στο Ανατολικό Τουρκεστάν, το Θιβέτ και τη Μογγολία

Κινεζική οργή
Η Κίνα απορρίπτει τις κατηγορίες του Ταγίπ Ερντογάν για «γενοκτονία» εις βάρος των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ και απαιτεί από τον Τούρκο πρωθυπουργό να ανακαλέσει, υπεραμυνόμενη της καταστολής που εφάρμοσε και της πολιτικής της για τις εθνικές μειονότητες.
«Η Κίνα προσπάθησε να διατηρήσει την τάξη και να διαφυλάξει την ασφάλεια ύστερα από ένα σοβαρό έγκλημα» στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ, Ουρούμτσι, δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Κιν Γκάνγκ.
«Σε ποια χώρα αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γενοκτονία;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε την περασμένη Παρασκευή τα επεισόδια στο Ουρούμτσι ως «μορφή γενοκτονίας».
«Ελπίζουμε ότι οι μουσουλμανικές χώρες είναι σε θέση να γνωρίζουν τα γεγονότα της 5ης Ιουλίου, οπότε θα κατανοήσουν και θα υποστηρίξουν την θρησκευτική πολιτική και την πολιτική για τις εθνότητες της Κίνας, καθώς και τα μέτρα που έχουμε λάβει» δήλωσε.
Στα επεισόδια στο Ουρούμτσι μεταξύ Ουιγούρων, Χαν και αστυνομίας σκοτώθηκαν σύμφωνα με τον κυβερνητικό απολογισμό περισσότεροι από 180 άνθρωποι, ωστόσο εξόριστες οργανώσεις Ουιγούρων κάνουν λόγο για περίπου 800 νεκρούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Ουιγούροι που πυροβολήθηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου από τους αστυνομικούς.
Στο φύλλο της Τρίτης η εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία του Πεκίνου χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Ερντογάν «αβάσιμες και ανεύθυνες» και σημειώνει ότι αποτελούν «ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας».
Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι οι δύο Ουιγούροι που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από αστυνομικούς και ένας τρίτος που τραυματίστηκε προσπαθούσαν να υποκινήσουν άλλους μουσουλμάνους σε τζιχάντ (ιερό πόλεμο), ενώ επιτέθηκαν σε
ένα φρουρό σε ένα τέμενος στο Ουρούμτσι πριν οι αστυνομικές δυνάμεις ανοίξουν πυρ εναντίον τους.
Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ περίπου 150 μουσουλμάνοι προσεύχονταν στο τέμενος, σύμφωνα με την μαρτυρία ενός ιμάμη.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]