Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα "μασάει" η Ντόρα για την επίσκεψη στην Άγκυρα

Η σιωπή της... Ντόρας!

Δεν ξεκαθαρίζει η Ντόρα Μπακογιάννη αν θα πραγματοποιήσει την επίσκεψή της στην Τουρκία, η οποία προγραμματιζόταν για τον Αύγουστο. Η υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Mega, περιορίστηκε απλώς να πει ότι έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου της κ. Νταβούτογλου, αλλά δεν έχει ακόμη ορίσει την ημερομηνία.
Η διστακτικότητα αυτή οφείλεται στην επιθετική συμπεριφορά, την οποία εξακολουθεί να έχει η Τουρκία, με καθημερινές πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών της πάνω από ελληνικά νησιά. Μάλιστα, το γεγονός ότι αυτό γίνεται στη μέση του καλοκαιριού, παραβιάζοντας το παραδοσιακό θερινό μορατόριουμ μεταξύ των δυο χωρών, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Αθήνα, εξ ου και οι σκέψεις να μην πραγματοποιηθεί το ταξίδι στην 'Αγκυρα.
Πάντως, η κ. Μπακογιάννη απέφυγε να επιβεβαιώσει πρόσφατη "διαρροή" απο το υπουργείο της οτι θα αναβάλει το ταξίδι, λόγω της προκλητικής στάσης της Τουρκίας. Και περιορίστηκε να πει οτι "για να υπάρξει αναβολή, πρέπει να υπάρξει και απόφαση".
Ντ. Μπακογιάννη: «Η Άγκυρα οφείλει να τιμήσει τις υποχρεώσεις της»
Για την πορεία των εθνικών θεμάτων ενημέρωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, στο πλαίσιο της “σταθερής ενημέρωσης” εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών, όπως είπε η υπουργός.
Υποδεχόμενος την υπουργό, ο κ. Παπούλιας ρώτησε για την κατάσταση μετά την Κέρκυρα, για να δεχθεί την απάντησή της, πως “η Κέρκυρα έδειξε ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες πέραν των γνωστών θεμάτων”.
Σύμφωνα με τη δήλωση της κ. Μπακογιάννη κατά την έξοδό της από το γραφείο του Προέδρου, συζήτησαν “για τα αποτελέσματα της Κέρκυρας, τη σύνοδο του ΟΑΣΕ, τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και βεβαίως για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο από τα τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι και τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης στις κινήσεις αυτές”.
Αναφερόμενη στις αμφισβητήσεις που διατύπωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: "Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι το πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσει η Αγκυρα ότι έχει υποχρέωσεις, που πρέπει να τιμήσει".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ο Προεδρος της Δημοκρατιας αν θελει πραγματικα να μαθει για την Μετα-Κερκυραν εποχη,θα επρεπε να παρακολουθει πατριωτικα blogs και οχι να ακουει την Μπακογιαννη.
    Υπαρχει ο κινδυνος,ο κ.Παπουλιας να πιστεψει οντως οτι "η Ελλαδα επιβαλλεται και δεν της επιβαλλονται "

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι σίγουρος ότι ο Πρόεδρος όχι μόνο ξέρει πολύ καλά τί συμβαίνει, αλλά και θα μιλούσε ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ! Φρόντισαν, όμως, οι πολιτικοί να του κόψουν τις "αρμοδιότητες" με τις αναθεωρήσεις των Συνταγμάτων και να τον καταστήσουν ανενεργό στην ουσία θεσμό!

    Γι΄αυτό και "πρωτοβουλίες" όπως αυτή η παροιμιώδης ομιλία του Στεφανόπουλου προς τον Κλίντον ή η αποχώρηση του νυν Προέδρου από την Αλβανία σε επίσημη επίσκεψη αποκτούν ξεχωριστό ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρμοδιότητες μπορεί να μην έχει. Στόμα όμως έχει! Εγώ προσωπικά, δεν θα ήθελα να είμαι Πρόεδρος και να στηρίζομαι από τους Καραμανλή και Ντόρα.
    Να θυμίσω τα λόγια του ποιητή. "Αν πρέπει να πεθάνουμε για την Ελλάδα, μία είναι η δόξα. Μια φορά κανείς πεθαίνει".
    Πριν λοιπόν υπογράψει η κυβέρνηση το κατάπτιστο και προδοτικό "Βόρεια Μακεδονία", παραιτείται, μιλάει έξω από τα δόντια και πάμε σε εκλογές. Εκλογές που μπορούν να δώσουν μεγαλύτερη δύναμη στον ΛΑ.Ο.Σ. και σε άλλα κόμματα που είναι κατά της λέξης Μακεδονία στα Σκόπια, μήπως και αποφύγουμε στο μέλλον τον διαμελισμό της Ελλάδος.
    Έτσι θα μείνει το ονομά του στην Ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]