Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Πίρι Ρέις βγήκε στο Αιγαίο

Όπλο πίεσης από τον Ερντογάν

Επειτα από ένα μπαράζ προκλητικών ενεργειών, χθες έγινε γνωστό ότι η Αγκυρα έβγαλε το ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο για «ωκεανογραφικές» έρευνες, θέτοντας έτσι σε δοκιμασία τις αντοχές της ελληνικής πλευράς, την παραμονή της άφιξης Ερντογάν στην Αθήνα.
Επειτα από ένα μπαράζ προκλητικών ενεργειών, χθες έγινε γνωστό ότι η Αγκυρα έβγαλε το ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο για «ωκεανογραφικές» έρευνες, θέτοντας έτσι σε δοκιμασία τις αντοχές της ελληνικής πλευράς, την παραμονή της άφιξης Ερντογάν στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τις δύο NAVTEX 328/09 και 335/09, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι το «Πίρι Ρέις» πραγματοποιεί έρευνες, μέχρι και αύριο, σε περιοχές που εκτείνονται βορείως και δυτικώς της Σαμοθράκης και της βραχονησίδας Ζουράφα και ανοικτά του κόλπου Σάρου, αλλά και νοτίως της Λέσβου και έξω από τον κόλπο της Σμύρνης.
Είχαν προηγηθεί οι προκλητικές προειδοποιήσεις σε ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη ότι κινούνται σε... τουρκικό εναέριο χώρο, η συνέχιση των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι αλλά και το «μανιφέστο Θράκης» που προέβαλε ο κ. Ερντογάν, με πρόσχημα τη... συζήτηση για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Η κυβέρνηση Καραμανλή, στην μόνιμη πρακτική "πολιτικής κατευνασμού" αποδέχεται μία κίνηση από τον Τούρκο πρωθυπουργό, που σαν μοναδικό στόχο έχει τη δημιουργία νέων προκλήσεων προκειμένου σε οποιαδήποτε συζήτηση πραγματοποιηθεί, να μπορέσει να ζητήσει προκειμένου να υποχωρήσει από τις εκβιαστικές του κινήσεις... Και βέβαια, το πλαίσιο των Τουρκικών αιτήσεων βρίσκεται σε νησιά του Αιγαίου καθώς και στους μουσουλμάνους της Θράκης, τους οποίους προσφάτως υιοθέτησε ο κύριος Ερντογάν και τους βάφτισε "πολίτες του", δηλαδή πολίτες της Τουρκίας.
Πώς θα φαινόταν άραγε στον κύριο Ερντογάν, αν έβρισκε την απαραίτητη δύναμη ψυχής ο Έλληνας πρωθυπουργός και τον κήρυσσε ως ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Ελλάδα; Πώς θα φαινόταν άραγε στον Τούρκο πρωθυπουργό εάν "από άγνωστους λόγους" βυθιζόταν το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος; Πώς θα φαινόταν στον "κουμπάρο" του κυρίου Καραμανλή, εάν καταρρίπτονταν μία σειρά από τουρκικά αεοπλάνα που παραβιάζουν τον Ελληνικό εναέριο χώρο;
Αυτά βέβαια, θέλουν δύναμη ψυχής αλλά και κάτι άλλο, που ξεχωρίζει τα παιδιά από τους άντρες... και η αναφορά δεν έχει να κάνει με... "τρίχες"...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. xwsta filaraki xwsta, na doume ti 8a ginei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ελληνικη εξωτερικη πολιτικη πασχει απο ελλειψη πυγμης και δυναμικοτητας εδω και 2 δεκαετιες.Δεν υπαρχουν στελεχη με ηγετικο και δυναμικο χαρακτηρα τοσο κυβερνητικα οσο και αντιπολιτευομενα (ισως πλην ΛΑΟΣ).Η τουρκικη προπαγανδα πρεπει να αντιμετωπιζεται συνεχως,αδιακοπα και ασταματητα οχι μονο με λογια αλλα και με εργα.Σε καθε δηλωση πρεπει να υπαρχουν 2 αντιδηλωσεις με αναφορες σε ενυπογραφες συμφωνιες και σε ακλονητα ιστορικα γεγονοτα.Πρεπει να υπαρχουν δυναμικες πρωτοβουλιες (πολιτικες-στρατιωτικες)για να καταλαβουν οι τουρκοι οτι υπαρχει δυναμικη αντιδραση ωστε εμμεσως να ασκουμε και εμεις εναν ψυχολογικο πολεμο εναντιον τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]