Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απέτυχε η Μπακογιάννη να πείσει τους Ευρωπαίους για την Τουρκία και τον ρόλο της στην λαθρομετανάστευση

Τα μασάνε οι Ευρωπαίοι για την Τουρκία

H Ελλάδα δεν είναι ικανοποιημένη από το κείμενο των τελικών συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για τη λαθρομετανάστευση, ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η αιτία, το γεγονός ότι δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην Τουρκία και στην πολιτική που θα ακολουθήσει η Ε.Ε. απέναντί της, προκειμένου να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της.
Η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πως επιθυμία της Ελλάδας είναι να υπάρξουν συγκεκριμένες αναφορές σε συγκεκριμένες χώρες, καθώς και στις συμφωνίες επανεισδοχής μη νόμιμων μεταναστών, που θα πρέπει να υπογράψει η Ένωση μαζί τους.
Η υπουργός Εξωτερικών κατονόμασε τις χώρες, μέσω των οποίων καταφτάνουν στην Ευρώπη οι περισσότεροι μετανάστες -πρόκειται για την Τουρκία και τη Λιβύη- και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη ευρωπαϊκή πολιτική έναντι αυτών των χωρών.
Η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε, πάντως ότι η ελληνική θέση, σύμφωνα με την οποία, το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης απαιτεί, έμπρακτη, ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, έτυχε θερμής αποδοχής. Όπως είπε, η επίδειξη αυτής της αλληλεγγύης θα πρέπει να γίνει με την παρουσία στο Αιγαίο πλοίων της Frontex, αλλά και τον καταμερισμό του κόστους φιλοξενίας και επαναπροώθησης των μεταναστών σε όλα τα κράτη - μέλη.
Με λίγα λόγια, η Ντόρα Μπακογιάννη απέτυχε οικτρά να πείσει για την σοβαρότητα αλλά και για τον πρωταρχικό ρόλο που παίζει η Τουρκία στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Μπόρεσε να καταφέρει το ακατόρθωτο, από τη στιγμή που η εντολή των Ευρωπαίων πολιτών ήταν σαφής προς τους ηγέτες τους στα αποτελέσματα των τελευταίων ευρωεκλογών. Κι ενώ υπήρχε το κατάλληλο κλίμα, δυστυχώς, για άλλη μία φορά η κυρία Μπακογιάννη έκανε ένα ταξίδι χωρίς να φέρει αποτελέσματα τέτοια που να βοηθούν, έστω και λίγο, στην αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών στη χώρα μας.
Μπορεί κάποιος να καταφέρνει να αποτυγχάνει στο ευκόλως αυτονόητο; Σίγουρα ναι, αν αυτός ο κάποιος είναι εντελώς ανίκανος για να το κάνει...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]